Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

kwota 3 tys z hakiem jest kwotą zwolnioną od podatku, można tyle zarobić w ciągu roku i nic fiskusowi nie zapłacić od tej sumki - pytanie jak legalnie zarobić taką kwotę będąc np bezrobotnym i nie rolnikiem? :) coś trzeba sprzedać lub gdzieś pracować, tak mi się przynajmniej wydaje, nie jestem biegły w tematach podaków, od tego są biura rachunkowe i niech one się martwią o to jak zrobić abym tego podatku zapłacił jak najmniej :D

...co do tych sygnałó to dziwię się że ktoś czytający negatywy pana eletropol jeszcze wogóle wierzy że te sygnały dadzą mu obiecywane zyski? ludzie jesteście idiotami? czy nie wyraźnie inni piszą że nie da się na tych sygnałach zarobić ?

kto chce szczegóły odnośnie sygnałów pisać PW, one kiedyś przynosiły zyski, od końca stycznia 2013r już nie przynoszą !!!

fx50fx50
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx50fx50 »

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

wygląda ciekawie ale wydaje mi się że jest to coś z serii "Keltner Channel" + wskaźnik volumenowy typu "Val Bands" lub coś w ten deseń ;) mogę oczywiście się mylić bo to są tylko moje przypuszczenia :P

fx50fx50
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx50fx50 »

freakout pisze:wygląda ciekawie ale wydaje mi się że jest to coś z serii "Keltner Channel" + wskaźnik volumenowy typu "Val Bands" lub coś w ten deseń ;) mogę oczywiście się mylić bo to są tylko moje przypuszczenia :P
myślisz, że może być coś warte ?

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

fx50fx50 pisze:
freakout pisze:wygląda ciekawie ale wydaje mi się że jest to coś z serii "Keltner Channel" + wskaźnik volumenowy typu "Val Bands" lub coś w ten deseń ;) mogę oczywiście się mylić bo to są tylko moje przypuszczenia :P
myślisz, że może być coś warte ?
nie wiem jak myśli poprzednik ale wg mnie może być coś warte
z tym że tam nic odkrywczego nie ma
wchodząc bez pierdo..enia w każdy sygnał na byle jakim
oscylatorze trzymając się domyślnego interwału
ze stałym i sztywnym sl oraz trzymając się jednej wielkości pozycji
też wyjdziesz na plus
statystyka nie da zabić Twojego depo.

tylko że u wielu leży dyscyplina i opanowanie

strata zawsze leży po stronie braku planu
i zmienianiu pozycji jak wiatr powieje

wielu ciśnie po wskaźnikach ale nie rozumie po co one są
pieprzą o price action i podobnych metodologiach
których nie neguje bo działają ale jak widze
"odkąd nie używam wskaźników i używam czystego wykresu częściej zarabiam"
to powoduje to u mnie uśmiech, bo to ma tylko taką zaletę że skupiasz się
na jednej jedynej rzeczy - cenie.
Jednak wskaźnik typu osc, albo średnia niczemu nie szkodzi
prędzej się odnajdziesz... widzisz że cena jest przy jakimś poziomie
psychologincznym ok, dostrzegasz wsparcie albo opór ok, dostrzegasz skrajną
wartosc na oscylatorze - ok - więc wchodzisz/zamykasz transakcje.

No ale tak jak mowia, kazda metoda zadziala, grunt to MM odpowiedni do ryzyka
i wszystko hula jak trza.

ROBOTY w niczym Cie nie wyręczą
jak ktoś nie chce się tego wszystkiego uczyć to
niech nie liczy że zarobi na tym niełatwym rynku
ale to już jego problem :)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

To wygląda sensownie. Pierwszy robot, którego kupno bym rozważył. Ze względu na udokumentowaną historię live.
http://allegro.pl/system-forex-tradegat ... 65367.html

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

JAREK67 pisze:To wygląda sensownie. Pierwszy robot, którego kupno bym rozważył. Ze względu na udokumentowaną historię live.
http://allegro.pl/system-forex-tradegat ... 65367.html
Jarku jak widać naiwnych nie sieją. Kupił byś ten system a to jedno wielkie oszustwo.
Zaoszczędzę Ci potencjalnego wydatku: powiem Ci co nieco o nim. Postawisz mi przy okazji piwo wyjdzie Ci znacznie taniej niż 499 zł :)

Po pierwsze zdziwiły mnie backtesty: okres od 2001 do 2010. Mamy 2013: to co - autor siedzi 4 lata nad systemem i nie chciało mu się pociągnąć backtestów dalej ?

Przyjrzałem się więc rzekomo realnym statementom z aukcji. Rzut oka na pliki wystarczy by stwierdzić, że były one edytowane i to dosyć nieudolnie. To nie są pliki z terminala - nie chcę ułatwiać oszutom zadania, ale każdy kto siedzi w temacie szybko o tym się zorientuje.
Link z aukcji http://tradegate.npage.de/get_file.php? ... vnr=986788 prowadzi do pliku 500live.html

Tak wygląda początek tego statementu z aukcji:
Obrazek

To teraz zobacz sobie na stronę: http://www.wallstreet-forex.com/realresults/500demo.htm
i porównaj tickety i transakcje.

Drugi statment z linku http://tradegate.npage.de/get_file.php? ... vnr=441464 jest również spreparowany.
Nie chce mi się robić zrzutu ale ten statment również należy do Wallstret EA i znajdziesz go np. na stronie http://www.wallstreet-forex.com/

Wniosek jest prosty: autor aukcji łże twierdząc, że sprzedaje własne, EA które stworzył. Łże pokazując SPREPAROWANE statementy, w rzeczywistości będące statementami znanego komercyjnego robota wallstreet ea.

Jak dla mnie podlega to pod paragraf o próbie doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem. Pytanie co de facto dostaje się po zakupie: bo jeśli Wallstret EA to jest na to dodatkowy paragraf (prawo autorskie).
Sprawa dla prokuratora, ten oszust ma jednak szczęście o tyle, że w naszym kraju grozi mu symboliczna kara.

I jeszcze rada dla wszystkich co chcą kupić EA:
- nie wierzcie w żadne "realne" statementy.
Jeśli autor twierdzi, że EA działa na jego koncie to niech da Wam hasło inwestorskie umożliwiające podgląd historii konta. Jeśli takowego nie chce dać - ma coś do ukrycia więc nie pchajcie się w taką transakcje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

green7 powinieneś dostać pochwale i odznakę młodego detektywa ;)
A tak poważnie to zaoszczędziłeś wielu ludziom pieniądze.
A tym którzy pomimo tego zastanawiają się nad kupnem EA z jakiegokolwiek źródła
to proponuje zadać sobie najpierw pytanie: dlaczego ktoś sprzedaje system, który
potrafi zarobić miliony, za nędzne grosze ?
Lepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie ofert PAMM i tam wyselekcjonowanie kogoś
kto przede wszystkim zainwestował swoje własne pieniądze i ma dobry wykres na koncie.
Do tego jeżeli oferuje wgląd do testów historycznych (np. MyFXBook) i pokrywają się one
z tym z realnego konta to wtedy można pomyśleć o inwestycji.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

@Green7 . Piwo faktycznie wyjdzie taniej. ;) Robota bym nie kupił ponieważ co do zasady nie angażuję pieniędzy w systemy, o których nie wiem jak działają. Po za tym mam ambicję tworzyć coś własnego. Zaintrygowały mnie natomiast te wyniki live. To nowe zjawisko w ofertach na Allegro. Przyznają, że nie analizowałem tego dogłębnie z powodów jak wyżej. Liczyłem raczej na sprowokowanie dyskusji i jak widać sprawa się szybko wyjaśniła. I temat mamy z głowy. A piwo tak czy inaczej możemy zrobić. Jedno, góra pięć :564:

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

green7 pisze:

Wniosek jest prosty: autor aukcji łże twierdząc, że sprzedaje własne, EA które stworzył. Łże pokazując SPREPAROWANE statementy, w rzeczywistości będące statementami znanego komercyjnego robota wallstreet ea.
Plus jest taki że on sprzedaję taniej niż sam autor wallstreet ea na oficjalnej stronie :-DDD

Z drugiej strony właściciel oryginalnego wallstreet ea za 300$ sprzedaję robota zweryfikowanego na myfxbooku i daję gwarancję na 60dni, pytanie gdzie jest haczyk ? :mrgreen:
Sam fakt ze ich robot stawia np: sl 120 a tp 26 sprawia że robot może dość mocno popłynąć.

ODPOWIEDZ