BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

arturd pisze:nie wiem jak dla innych ale bossa zaczyna irytować. mam rachunek w bosie i bre- nawet właśnie teraz mam oba włączone (...)
Porównuje Pan naszego reala z demo BRE. Jak Pan otworzy tam reala (do czego oczywiście nie zachęcam:) to aż takich różnic na pewno nie będzie - mówię tu przynajmniej o wczorajszej sytuacji z funtem do której dorzucił Pan screeny. Proszę zrozumieć, że dane real i demo mogą się różnić, bo jedne służą do zawierania nawet wielomilionowych transakcji a drugie mają charakter poglądowy. Od jakości brokera (i znaczenia jakie przywiązuje do jakości swojego demo) zależy jak duże te różnice są. Mogę tylko powiedzieć że my do jakości demo przywiązujemy dużą wagę, bo jest to pierwszy wskaźnik tego jak wygląda nasza oferta. Stąd u nas aż takie różnice między realem a demo jak w BRE w dniu wczorajszym na funcie nie wystąpiły. Natomiast proszę ich reprezentanta pytać o to, dlaczego ruch GBPUSD w dół w reakcji na wczorajszy ISM został na demo narysowany jeszcze przed 16:00, czyli dokładnie o 15:59, zniekształcając wyższe świece. Nie chce mi się wierzyć że w BRE wygląda to tak samo na realu, bo dane opublikowano o 16:00, czyli standardowo...
bambus pisze:Czy na koncie z mikrolotami można coś zrobić aby można było otwierać więcej niż 10 pozycji?
Nie można.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

uciekinier pisze:
bambus pisze:
uciekinier pisze:he,he bossa znowu zesrała się przed danymi ( 2 min) cała bossa, tak to jest z marnej jakości brokiem MM
Używam BossaFX od 2 lat i wydaje mi się że to niezły broker. Jeżeli chodzi o NFP z piątku to u mnie wszystko chodziło płynnie.
Chłopie, bzdury pociskasz. Wejdz na DayTradyng z dnia 05.lipca i poczytaj jak wszyscy któży mieli Bosse mogli handlować :!: Jedynie chyba telefonicznie :mrgreen: I nie wieże że u kilku osób bossa stała a u ciebie śmigała. No chyba że takie códa to tylko w BOSSE ,nastepnym códem bossy pewnie będą inne notowania dla każdego :d

Używam bossafx juz ponad pół roku. Nie miałem takich problemów jak ty więc nie pisz, że wszyscy mieli problemy.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

uciekinier pisze: Chłopie, bzdury pociskasz. Wejdz na DayTradyng z dnia 05.lipca i poczytaj jak wszyscy któży mieli Bosse mogli handlować :!: Jedynie chyba telefonicznie :mrgreen: I nie wieże że u kilku osób bossa stała a u ciebie śmigała. No chyba że takie códa to tylko w BOSSE ,nastepnym códem bossy pewnie będą inne notowania dla każdego :d

Ja używam od ponad roku, i również nie miałem żadnych problemów, więc jeżeli Ty miałeś problem to może tylko Ty, więc mów za siebie..

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nie mozna porownywac kwotowan u brokera ze stalym spreadem ze zmiennym spreadem z ecn. Polecam porownac wykresy tickowe zeby unaocznic sobie roznice.

Co do autoupdate'ow Panie Zadora, to uwazam, ze polityka metaquotes musi sobie najpierw wydzierzawic moj sprzet zeby wprowadzac zmiany na moim dysku bez zezwolenia. Odgorna zgoda w licencji to nonsens, bo rownie dobrze mogloby to byc wykorzystane bez mojej wiedzy w niekorzystny dla mnie sposob. Nie kazdy jest fachowcem w tej dziedzinie.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Stforex pisze:Nie mozna porownywac kwotowan u brokera ze stalym spreadem ze zmiennym spreadem z ecn. Polecam porownac wykresy tickowe zeby unaocznic sobie roznice.
Jeśli nawiązuje Pan do sytuacji opisanej kilka postów wyżej, to proszę samodzielnie sprawdzić że BRE narysowało ruch z godz. 16:00 o minutę wcześniej. Czy Pana zdaniem bycie "ECN" to jakoś tłumaczy?
Jeśli natomiast to teza będąca wynikiem osobistych preferencji to oczywiście nie mam czego tu komentować.
Stforex pisze:Co do autoupdate'ow Panie Zadora, to uwazam, ze polityka metaquotes musi sobie najpierw wydzierzawic moj sprzet zeby wprowadzac zmiany na moim dysku bez zezwolenia. Odgorna zgoda w licencji to nonsens, bo rownie dobrze mogloby to byc wykorzystane bez mojej wiedzy w niekorzystny dla mnie sposob. Nie kazdy jest fachowcem w tej dziedzinie.
Przyznam że ani ja ani DM BOŚ nie decydują jednostronnie i bezpośrednio o szczegółowych zasadach dokonywania autoupdateów w aplikacji klienckiej MQ. Przypominam że nie jesteśmy producentem aplikacji, tylko również korzystamy z niej na podstawie umowy licencyjnej. Jeśli mimo wszystko nie ma Pan zaufania do dość powszechnego dziś rozwiązania autoupdate to pozostaje właściwie jedno rozwiązanie - nie używać. Byle konsekwentnie, bo dokładnie analogiczne, rzekome zagrożenia dla Pana i Pana dysku istnieją ze strony Microsoft, Oracle, Sun Microsystems, Google, Apple, Avast a.s. i wielu innych (wymieniłem tylko te, których działalność sam zauważyłem na swoim prywatnym PC w ciągu ostatniego tygodnia, po dłuższej urlopowej przerwie, w trakcie której go nie używałem). Nie wspomnę tu o szerszym niż samo bezpieczeństwo dysku temacie mobilnego systemu Android, który od kiedy zacząłem go używać, stwarza u mnie nieodparte wrażenie, że ktoś ciągle wie gdzie jestem i co robię (i nawet dość często pyta czy się na to zgadzam) :)
Dokładnie takie same obawy może zresztą Pan mieć w stosunku do niektórych aplikacji tradingowych, które pytają o pozwolenie przy aktualizacji. Prędzej czy później musi Pan taką aplikację zaktualizować chcąc z niej korzystać i nigdy przecież Pan nie wie, co zostanie zainstalowane. Ale robi Pan to, zapewne ufając choć trochę producentowi, który najczęściej zarabia na opłatach licencyjnych za aplikacje a nie na sprzedaży nowych dysków czy informacji o Panu.
Sądzę zresztą że dobrze Pan sobie zdaje z tego wszystkiego sprawę, bo tak naprawdę wchodzimy w dość szeroką dyskusję o prywatności i bezpieczeństwie w sieci Internet, w której użytkownicy platform MetaQuotes stanowią pewnie promile.
Stąd przy całkowitym braku zaufania do producentów aplikacji internetowych, najlepiej składać zlecenia na papierze w POKu DM - jeśli tylko Pana DM to umożliwia (przy okazji: my umożliwiamy :) - choć taki luksus trochę kosztuje).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Zastanawiam się nad otwarciem rachunku w BOSiu. Głównie ze względu na klarowność rozliczenia podatków (otrzymam pit). Przede mną mało interesująca lektura 140 stron tematu... Czy ktoś mógłby w 3 zdaniach porównać ofertę BOSiu z powiedzmy Armadą/Admiralem. Głównie interesuje mnie jakie mają minusy, czyli co jest gorszego niż u wspomnianych brokerów.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jeśli nawiązuje Pan do sytuacji opisanej kilka postów wyżej, to proszę samodzielnie sprawdzić że BRE narysowało ruch z godz. 16:00 o minutę wcześniej. Czy Pana zdaniem bycie "ECN" to jakoś tłumaczy?
Ach, to jest druga sprawa.
Pierwsza, to zwyczajne kwotowania o zwyczajnej porze: fixed vs market spread (market jak market, ale wiadomo o co chodzi ;) ).

Druga sprawa, to ruch przed danymi. Szczerze powiedziawszy nie zgłębiałem tematu demo-feed'u BRE, ale szaleństwa tuż przed publikacją ważnych danych to żadna nowość. Często zmienność zaczyna się tuż przed czasem, na płytkim rynku robią się fale. Czasem zdarza się, że publikacja nie jest punktualna i np. pojawia się 2 min. wcześniej, albo jakiś insider, etc. Możliwości jest wiele. Nie jest to reguła, ale zjawisko, które często mam okazję obserwować. Jeśli potraficie zachować przyobiecane warunki - stały spread - w trakcie takiej burzy, to gratuluję.
Przyznam że ani ja ani DM BOŚ nie decydują jednostronnie i bezpośrednio o szczegółowych zasadach dokonywania autoupdateów w aplikacji klienckiej MQ.
I nie był to przytyk do Was - choć posługujecie się tym softem - a jedynie zwrócenie uwagi na problem. To, że pewne firmy stosują pewne kontrowersyjne prakytki, nie znaczy jeszcze, że to powinna być norma :). Jak Pan słusznie zauważył, tego typu podejście wydawców oprogramowania stawia nas pod ścianą - korzystaj albo spadaj, a urządzenia przestają być naszym oknem na świat, a stają się okiem na nas... jak to sowieckie radio w starym amerykańskim dowcipie. :mrgreen:
http://i660.photobucket.com/albums/uu33 ... 267324.jpg

rem
Gaduła
Gaduła

BOSSAFX - rozłączanie serwera w czasie publikacji danych ?

Nieprzeczytany post autor: rem »

Dziś na 5 minut przed ważnymi danymi na rynku azjatyckim (o 1:50 czasu PL ) serwer REAL Bossa został rozłączony :(
Połączenie z serwerem powróciło dopiero w minutę po publikacji tych danych :(

Czy często zdarzają się wam tego typu "przypadki"(?) u tego brokera ?

t-time
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BOSSAFX - rozłączanie serwera w czasie publikacji danych

Nieprzeczytany post autor: t-time »

rem pisze:Dziś na 5 minut przed ważnymi danymi na rynku azjatyckim (o 1:50 czasu PL ) serwer REAL Bossa został rozłączony :(
Połączenie z serwerem powróciło dopiero w minutę po publikacji tych danych :(

Czy często zdarzają się wam tego typu "przypadki"(?) u tego brokera ?
Potwierdzam, zapis w dzienniku wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

2013.08.13 01:43:11	'xxxxxxxx': DataCenter connecting failed [2]
2013.08.13 01:50:19	'xxxxxxxx': login
2013.08.13 01:50:50	'xxxxxxxx': DataCenter connecting failed [2]
2013.08.13 01:50:51	'xxxxxxxx': previous successful authorization performed from XX.XXX.XXX.XXX
2013.08.13 01:52:31	HistoryCenter: synchronize 'EURUSD5'
2013.08.13 01:52:32	HistoryCenter: 2 bars imported in 'EURUSD5'

O podobnych przypadkach pisałem kilka stron wcześniej.
Ja mam rachunek w BOSSAFX od ok. 3 lat i przez ten czas większych zastrzeżeń nie miałem. Poważniejsze problemy zaczęły się po marcowej aktualizacji MT4, dlatego też zapytałem Pana Dyrektora czy wie co się dzieje z terminalem, natomiast w żadnej z moich wypowiedzi nie twierdziłem, że to broker rozłącza klientów.

randomizer

Nieprzeczytany post autor: randomizer »

Nie rozumiem was, Bossa jest po prostu słaba, droga a wy wciąż tu siedzicie, jest wiele alternatyw także po co tracić pieniądze i nerwy na nich? :p

ODPOWIEDZ