Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
amerro

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: amerro »

Myślę, że ta piosenka będzie dobrze pasować

http://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

amerro pisze:Myślę, że ta piosenka będzie dobrze pasować

http://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30
Ja jednak polecam Wam wszystkim coś bardziej pożytecznego, którzy tak lubią się wdawać w dyskusje:

http://www.ted.com/talks/daniel_h_cohen ... _sake.html

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Witam

Panie Amerro, odpisałem Panu przed chwilą na maila, ale z niewiadomych przyczyn został odrzucony przez Pana serwer pocztowy. Skoro jednak pojawiła się nowa tendencja reklamowania zleceń na forum, również tutaj Panu odpiszę.

W załączniku znajdzie Pan screen z danymi tickowymi z LMAX dla ceny Ask w momencie zamknięcia Pana zlecenia. Czerwona linia to Pana SL. Jak widać, w momencie przecinania Pana SL wystąpił około 40pipsowy ruch w jednym ticku, stąd taki poślizg. Cała świeca M1 ma zasięg 70 pips. Był to nadzwyczaj dynamiczny ruch, ciężko całą sytuację nazwać spokojnym rynkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ten program wygląda jak paint z windowsa 95 :mrgreen:

Dla niektórych trading na rynku to wciąż gra komputerowa, tylko taka dla dużych chłopców :). Każdy wannabe-trader powinien obowiązkowo odbębnić praktykę na giełdzie, żeby zobaczył jak działa prawdziwy rynek i wg jakich mechanizmów.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Stforex pisze:Ten program wygląda jak paint z windowsa 95 :mrgreen:
To nie jest przypadkiem platforma webowa Lmax?

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

ArmadaMarkets pisze:Witam

Panie Amerro, odpisałem Panu przed chwilą na maila, ale z niewiadomych przyczyn został odrzucony przez Pana serwer pocztowy. Skoro jednak pojawiła się nowa tendencja reklamowania zleceń na forum, również tutaj Panu odpiszę.
Panie Dział obsługi klienta Armada Markets, przyjąłem do wiadomości, że spekulacja u Was wiąże się z ryzykiem realizowania SL z poślizgami sięgającymi kilkudziesięciu pipsów. Dziękuję.

Doskonale zdaje Pan sobie sprawę, że to nie jedyny przypadek, który Panu zgłaszałem, wiele po prostu akceptowałem nie mówiąc nic. Jak wspomniałem niemalże codziennie kilka zleceń zamykanych jest z poślizgami, sytuacja stała się tak nagminna, że postanowiłem o tym napisać na forum publicznym.

Doskonale również Pan wie, że mam u Was kilka kont niemalże od początku Waszego istnienie i stwierdzam fakt, że byłem bardzo zadowolony z jakości świadczonych przez Was usług. Sytuacja zmieniła się diametralnie w ostatnim czasie, kiedy poślizgi zaczęły być nagminne. Więc pytam, jaki jest tego powód?

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Amerro idź do ECN jakiegoś. Tu jakaś psychoza panuje na forum. Niezdrowa sytuacja. Cyjanowodór. Trutka na myszy. Co wy robicie, ludzie. Po co siedzisz u MM - nie wiesz, że jest drugą stroną? ECN zarabia na obrocie jaki generuje klient, MM na spredzie i na wtapianym depo poprzez podstawianie nóg. Uciekam stąd.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

cytrynek pisze:
amerro pisze:
skrzat pisze:Ciekawe czy pochwaliłby Armadę, gdyby miał odwrotną pozycję i TP weszłoby mu z takim poślizgiem :)
Chociazby dlatego, że przyznałbyś iż jest to normalne zjawisko działające w obie strony i wówczas nie spinałbyś się tak przy niekorzystnych poślizgach. No ale jak się ma same straty :D Ech co za dwulicowość :)
Cytrynek, występujesz w roli adwokata? Bo skoro oskarżasz amerro o działania na rzecz konkurencji Armady, to Ciebie wypadałoby uznać za osobę z listy płac Armady.

Jestem w tej chwili u trzech brokerów, i tylko Armada ma takie poślizgi. A też zaczynałem u niej zachwycony szybkością realizacji zleceń i konkurencyjnymi spreadami. Byli w czołówce, a cofnęli się tam, gdzie psy dupami szczekają. I koniec pieśni.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Above pisze:Amerro idź do ECN jakiegoś. Tu jakaś psychoza panuje na forum. Niezdrowa sytuacja. Cyjanowodór. Trutka na myszy. Co wy robicie, ludzie. Po co siedzisz u MM - nie wiesz, że jest drugą stroną? ECN zarabia na obrocie jaki generuje klient, MM na spredzie i na wtapianym depo poprzez podstawianie nóg. Uciekam stąd.
To nie jest takie czarno-białe wcale - niestety. Co do poślizgów na Armadzie to ciężko się wypowiedzieć. Jeśli ktoś ma porównanie u kilku brokerów z gry takimi samymi pozycjami i jest gorzej to może rzeczywiście po raz kolejny są jakieś u nich problemy. Czy to znowu wina LMAX, mostka, infrastruktury, obniżonej płynności to już oni muszą zbadać.

Faktem jest, że na początku było znakomicie, a później gorzej jeśli chodzi o realizację zleceń.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

amerro pisze:Pytanie do brokera Armada Markets.

Ta nowa jakość to w czym się przejawia u Was?

Dziś poślizg w realizacji SL na złocie jedynie o 28,3 pipsa.

Obrazek
Dziś o 14:30 miałbyś jeszcze większy poślizg :). Na wykresie złota luka między zamknięciem świecy z 14:30 a otwarciem z 14:31 wynosi prawie 65 pipsów

ODPOWIEDZ