Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
No cóż wygląda na to, że niski spread u brokera Armada Markets okupiony jest nagminnymi poślizgami w realizacji SL.
Może zatem warto rozważyć powrót do Bucket Shopów (zwykłych brokerów MM), żeby się nie "zdziwić" nagminnym bombardowaniem poślizgami rzędu kilkudziesięciu pipsów stawianych SL?
Nie stosuję TP, zamykam ręcznie, więc nie mam podstaw do wklejenia zrzutów.
Może zatem warto rozważyć powrót do Bucket Shopów (zwykłych brokerów MM), żeby się nie "zdziwić" nagminnym bombardowaniem poślizgami rzędu kilkudziesięciu pipsów stawianych SL?
Zanim wypowiem niepochlebną opinię sprawdzam temat. W tym przypadku porównałbym poślizgi u innych brokerów ECN. Teraz to wygląda jak zaplanowana akcja konkurencji a raczej MMamerro pisze:No cóż wygląda na to, że niski spread u brokera Armada Markets okupiony jest nagminnymi poślizgami w realizacji SL.

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Człowieku. Jestem klientem tegoż brokera. Stwierdzam fakt i przedstawiam go na forum publicznym, jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, to napisz do brokera czy przedstawione przeze mnie sytuacje, czytaj nagminne poślizgi wystąpiły i występują nadal w rzeczywistości. Broker wie, bo wysłałem do niego email w tej sprawie.cytrynek pisze:Zanim wypowiem niepochlebną opinię sprawdzam temat. W tym przypadku porównałbym poślizgi u innych brokerów ECN.
Jaką niepochlebną opinię? Przedstawiam fakt. Rozumiesz co to jest fakt?
Jak masz ochotę i czas, to sobie sprawdzaj u innych brokerów poślizgi. To jest temat brokera Armada Markets i nie widzę nic w tym dziwnego, że wypowiadam się właśnie na jego temat, używając jego nazwy i czerpiąc z własnego doświadczenia.
Akcja konkurencji? Jakiej konkurencji? Widzisz, żebym gdziekolwiek, cokolwiek reklamował czy zachęcał do jakiegoś brokera?cytrynek pisze:Teraz to wygląda jak zaplanowana akcja konkurencji a raczej MMI to podkreslenie jeszcze: "u brokera Armada Markets". Żenada.
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.
Stanisław Lem: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Mam wątpliwości co do Twoich intencji. Broker reklamacji nie uwzględnił. Nie odpowiedział jeszcze? Wybacz ale wygląda to tak jakbyś się obraził, że nie wiedziałeś czym jest ECNamerro pisze:Człowieku. Jestem klientem tegoż brokera. Stwierdzam fakt i przedstawiam go na forum publicznym, jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, to napisz do brokera czy przedstawione przeze mnie sytuacje, czytaj nagminne poślizgi wystąpiły w rzeczywistości. Broker wie, bo wysłałem do niego email w tej sprawie.cytrynek pisze:Zanim wypowiem niepochlebną opinię sprawdzam temat. W tym przypadku porównałbym poślizgi u innych brokerów ECN.
Zaskoczę Cię. Wiem. Taki sam jak to, że poślizgi występują też u innych ECN a Armada śmie stosować do tego najniższe prowizje. Jaki trzeba miec genialny umysł aby połaczyć te dwie rzeczy na niekorzyść brokera.amerro pisze:Jaką niepochlebną opinię? Przedstawiam fakt. Rozumiesz co to jest fakt?
Czym się kierowałeś przy wyborze tego brokera? Alfabetem chyba nie bo byłbyś klientem Admirala. ECN to nie MM. Chesz miec gwarantowany SL czy bezpośredni dostęp do rynku? Chcesz grać przeciw MM czy przeciw innym traderom? Jesli nie podobaja Ci się poslizgi u Armady to co tam jeszcze robisz?amerro pisze:Jak masz ochotę i czas, to sobie sprawdzaj u innych brokerów poślizgi. To jest temat brokera Armada Markets i nie widzę nic w tym dziwnego, że wypowiadam się właśnie na jego temat, używając jego nazwy i czerpiąc z własnego doświadczenia.

Wystraczy, że zniechęcasz. I zgodziłbym się z tym faktem gdybys przedstawił dowody, że inni stosują mniejsze poślizgi. Nie podoba mi się piaskownica to zabieram zabawki i szukam innej. Tak postapiliby nawet idioci, o których piszesz poniżej. Tylko jak wtedy nazwac kogoś kto korzysta z usług brokera będąc przekonanym o jego nieuczciwości?amerro pisze:Akcja konkurencji? Jakiej konkurencji? Widzisz, żebym gdziekolwiek, cokolwiek reklamował czy zachęcał do jakiegoś brokera?
Nie przepraszaj. Wystawiłeś laurkę sobie a nie mnie.amerro pisze:Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.
Stanisław Lem: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Powtórzę raz jeszcze, bo niektórzy mają problem czytania ze zrozumieniem, wykręcają kota ogonem i tworzą fantasmagorię.
Poślizgi u brokera Armada Markets występują nagminnie. Co to znaczy nagminnie? Ano to, że niemal każdego dnia jest się w plecy na kilku transakcjach, czasami nawet kilkadziesiąt pipsów (patrz dzisiejszy przypadek).
Przedstawiam zaistniałe fakty i poniekąd wspólnie z moim poprzednim rozmówcą "uświadamiam" innych spekulantów, co może się stać spekulując u brokera Armada Markets.
Gdzie ja pisałem o nieuczciwości tego czy tamtego brokera? Insynujesz i próbujesz nieudolnie wsadzić mi w usta słowa, których nie wypowiedziałem.
Co Cię obchodzi czym się kierowałem i dlaczego wybrałem tego czy innego brokera? Numer mojego buta, fiuta, obwód i średnice również chciałbyś poznać?
Widzę, że nie dotarło, więc zacytuję ponownie:
Poślizgi u brokera Armada Markets występują nagminnie. Co to znaczy nagminnie? Ano to, że niemal każdego dnia jest się w plecy na kilku transakcjach, czasami nawet kilkadziesiąt pipsów (patrz dzisiejszy przypadek).
Przedstawiam zaistniałe fakty i poniekąd wspólnie z moim poprzednim rozmówcą "uświadamiam" innych spekulantów, co może się stać spekulując u brokera Armada Markets.
Człowieku! Nie kwestionuję, że poślizgi czy cokolwiek innego nie występuje u innych brokerów. Umiesz Ty czytać ze zrozumieniem, bo mi się wydaje, że nie bardzo.cytrynek pisze: ble... ble... ble...
Gdzie ja pisałem o nieuczciwości tego czy tamtego brokera? Insynujesz i próbujesz nieudolnie wsadzić mi w usta słowa, których nie wypowiedziałem.
Co Cię obchodzi czym się kierowałem i dlaczego wybrałem tego czy innego brokera? Numer mojego buta, fiuta, obwód i średnice również chciałbyś poznać?
Widzę, że nie dotarło, więc zacytuję ponownie:
Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumieszamerro pisze:Powtórzę raz jeszcze, bo niektórzy mają problem czytania ze zrozumieniem, wykręcają kota ogonem i tworzą fantasmagorię.
To może zajmij się czymś na czym się znasz. Poczytaj Lema albo nie wiem "Forex dla bystrzaków"amerro pisze:Poślizgi u brokera Armada Markets występują nagminnie. Co to znaczy nagminnie? Ano to, że niemal każdego dnia jest się w plecy na kilku transakcjach, czasami nawet kilkadziesiąt pipsów (patrz dzisiejszy przypadek).

Tia. Jasne. Podaj swój numer IBamerro pisze:Przedstawiam zaistniałe fakty i poniekąd wspólnie z moim poprzednim rozmówcą "uświadamiam" innych spekulantów, co może się stać spekulując u brokera Armada Markets.

Prawdę powiedziawszy bałbym się wsadzić coś innegoamerro pisze:Człowieku! Nie kwestionuję, że poślizgi czy cokolwiek innego nie występuje u innych brokerów. Umiesz Ty czytać ze zrozumieniem, bo mi się wydaje, że nie bardzo.

Jaja to trzeba miećamerro pisze:Co Cię obchodzi czym się kierowałem i dlaczego wybrałem tego czy innego brokera? Numer mojego buta, fiuta, obwód i średnice również chciałbyś poznać?

Założę się, że Lem napisał więcej niz to jedno zdanie. Spróbuj może przewrócić kartkęamerro pisze:Widzę, że nie dotarło, więc zacytuję ponownie:

Dalsza konwersacja z Tobą jest nie wystarczająco interesująca.cytrynek pisze:ble... ble... ble...
Ciekawe czy pochwaliłby Armadę, gdyby miał odwrotną pozycję i TP weszłoby mu z takim poślizgiem 

A dlaczego miałbym tego nie zrobić?skrzat pisze:Ciekawe czy pochwaliłby Armadę, gdyby miał odwrotną pozycję i TP weszłoby mu z takim poślizgiem
Chociazby dlatego, że przyznałbyś iż jest to normalne zjawisko działające w obie strony i wówczas nie spinałbyś się tak przy niekorzystnych poślizgach. No ale jak się ma same stratyamerro pisze:A dlaczego miałbym tego nie zrobić?skrzat pisze:Ciekawe czy pochwaliłby Armadę, gdyby miał odwrotną pozycję i TP weszłoby mu z takim poślizgiem