BO & FBO
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Re: BO & FBO
Czerwinek, ostatnio zauważyłem że Armada niestety ale ma niezbyt dokładne wykresy (porównywałem z FxSalt), co też może być przyczyną "nie dociągania" do TP. Prawdopodobnie na jesieni będę migrował z kontem gdzieś indziej. Za dużo tych awarii i niedociągnięć na wykresach. Np. taki matrix:

jak coś dobrego znajdziesz to możesz dać znać, szczerze Ci przyznam, żę czasami faktycznie dziwnie wygladają wykresy ale i tak mimo wszystko to najlepszy jak narazie broker u ktorego gram, pomoc mailowa błyskawiczna, spredy bardzo małe i wydaje mi się że szybka egzekucja. choć wiadomo ideału nie ma.
Jeżeli chodzi o moje TP to musiałbym sprawdzić u innego brokera? A Na FX slt jakie było wczorajsze minimum?
Chociąż wątpię żeby zrobili mnie w balona, cena koło mojego TP dosyć długo oscylowała miałem okazję wyjść kilika razy ale tego nie zrobiłem. Racze przyczynę w sobie bym szukał a nie w brokerze.
Jeżeli chodzi o moje TP to musiałbym sprawdzić u innego brokera? A Na FX slt jakie było wczorajsze minimum?
Chociąż wątpię żeby zrobili mnie w balona, cena koło mojego TP dosyć długo oscylowała miałem okazję wyjść kilika razy ale tego nie zrobiłem. Racze przyczynę w sobie bym szukał a nie w brokerze.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Na FxSalt było takie samo minimum, więc to nie to. Ale generalnie będę obserwował Armadę pod kontem dokładności wykresów, a w pozostałych kwestiach to masz rację, ciężko znaleźć coś lepszego. Nawet dodatnie poślizgi na TP się zdarzają, chociaż niektórzy skarżą się na poślizgi na Sl. Wracjąc do TP, może warto jednak ustawiać je np. 3 pipsy wcześniej żeby nie powtarzały się takie historie. Zastanowię się nad tym.
ja z moich tradów na ujku wyszedłem jednak chyba już dzisiaj dam sobie spokój chyba ze coś dobrego znajdę, jeżeli chodzi o tp to ja cały czas myślę że dojdą tam gdzie chciałem ale trzeba było wychodzić i dzisiaj ponownie sell i przez tydzień można było grać na jednej parze w jednym kierunku z wieloma pipsami, zobaczymy czy coś nadanych zrobią jeszcze
- DigitalSmoke
- Pasjonat
A gdybyś TP ustwił na tym BO zaznaczonym w żółtym okręgu? Doszłoby?

już wiesz analizowałem tę sytuację i można też tak jak Ty narysowac ale ogólnie mi to nie pasuje o ogólną koncepecję rynku, rzadko jest że z ważnego miejsca uciekają jednym miminalnym FBo, najczęściej robią jeszcze na BO ponowne FBO i wtedy jakaś akcja a tak to za szybko wg mnie, ogólnie czują w kościach że zjedzą tego PB z D1 sam jestem ciekawy 

Witam po przerwie (w pisaniu na forum bo na fx jestem aktywny cały czas).
Zastanawiałem się gdzie wklejać czasem moje trejdy i stwierdziłem, że tutaj chyba będzie lepiej bo do mojego dziennika mało kto zaglądał:).
Dzięki Midasowi zrozumiałem znaczenie poziomów SR czy ZL i to właśnie na nich opieram swoje wejścia. Widziałem jak Midas trejduje na żywo i byłem pod ogromnym wrażeniem. Postanowiłem poćwiczyć ten styl tyle, że pewnie uproszczony i na wyższych interwałach. Tzn. po dojściu ceny do ZL wyższego interwału na niższym szukam wejść. Po wystąpieniu FBO.
Po powrocie z reala na demo potem odwrotnie i znów na demo od dziś gram na mikro real.
Dzisiejsze zagranie USD CAD w oparciu o ZL z D1, nieduże FBO z wybiciem, cofka i buy. Wejście powinno być na wcześniejszej świecy ale spałem. Druga sprawa to wejście pod prąd i chyba przesadziłem z TP ale trudno. Jest zabezpieczone na BE i niech się kisi. Cena uważam jednak, że aby poszła do góry powinna zrobić FBO choćby na tym niewielkim dołku ale ja pewnie już skończę na BE.
Pozdrawiam.
Zastanawiałem się gdzie wklejać czasem moje trejdy i stwierdziłem, że tutaj chyba będzie lepiej bo do mojego dziennika mało kto zaglądał:).
Dzięki Midasowi zrozumiałem znaczenie poziomów SR czy ZL i to właśnie na nich opieram swoje wejścia. Widziałem jak Midas trejduje na żywo i byłem pod ogromnym wrażeniem. Postanowiłem poćwiczyć ten styl tyle, że pewnie uproszczony i na wyższych interwałach. Tzn. po dojściu ceny do ZL wyższego interwału na niższym szukam wejść. Po wystąpieniu FBO.
Po powrocie z reala na demo potem odwrotnie i znów na demo od dziś gram na mikro real.
Dzisiejsze zagranie USD CAD w oparciu o ZL z D1, nieduże FBO z wybiciem, cofka i buy. Wejście powinno być na wcześniejszej świecy ale spałem. Druga sprawa to wejście pod prąd i chyba przesadziłem z TP ale trudno. Jest zabezpieczone na BE i niech się kisi. Cena uważam jednak, że aby poszła do góry powinna zrobić FBO choćby na tym niewielkim dołku ale ja pewnie już skończę na BE.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
ja trochę przytuliłem wczoraj na aud/chf, dzisiaj tam fajny PB na D1 na BO się zrobił ale jakoś nie wierzę mu nie wiem czemu 
Swoją drogą długi czas temu chciałem wchodzi w eur/aud aż mi wierzyć się nie chce że tak poleciali, ale tutaj wybitnie trejd bardzo długo terminowo, z drugiej strony powoli powinien chyba kończyć się ten trend ilez można
Nie wszedłem wtedy pamiętam w to bo nie zrobili FBO niestety, natomiast był klasyczny RGR, cofka do LT i jazda do góry. Wskoczyć w taki trejd i cały rok można by nie grać 

Swoją drogą długi czas temu chciałem wchodzi w eur/aud aż mi wierzyć się nie chce że tak poleciali, ale tutaj wybitnie trejd bardzo długo terminowo, z drugiej strony powoli powinien chyba kończyć się ten trend ilez można

Ja wczoraj walczyłem z ejkiem, łącznie 1 sl i 3 be 
Opis na screenie.
Cieszę się Pozytyw, że pomogłem
Mógłbyś tylko częściej na skype'a wchodzić 
Swoją drogą co dzisiaj można pograć ? Bo mój ejek i edek to kwaśno wyglądają i wątpie, żeby były jakieś ciekawe setupy...
Pozdrawiam, Midas

Opis na screenie.
Cieszę się Pozytyw, że pomogłem

Swoją drogą co dzisiaj można pograć ? Bo mój ejek i edek to kwaśno wyglądają i wątpie, żeby były jakieś ciekawe setupy...
Pozdrawiam, Midas
ja widziałbym ejka też na longi ale teraz to za póżno chyba że dadzą jeszcze wejść na jakiejś korekcie, nie wiem czemu tego wcześniej nie widziałem,
na D1 widać ZL i potem zrobili na H4 ładne FBO, trzeba było potem na cofce próbować wchodzić w longi i dążyć do tej ZLki, fajne wejście z wąskim SL mogłoby być.
na D1 widać ZL i potem zrobili na H4 ładne FBO, trzeba było potem na cofce próbować wchodzić w longi i dążyć do tej ZLki, fajne wejście z wąskim SL mogłoby być.