Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Błąd i takie tam igraszki z m1. Dałem sobie "wolność" w wejściach z tl na chwilę obecną na m1 w ramach ćwiczeń :) Za wcześnie dokładałem.
S z limitu - będę tak częściej robić jak w końcu się przełamię :twisted:

Obstawiając obydwie strony korekty można zwykle zarobić - poza sytuacją chyba jak jest flaga..wykosi i L i S..postawiłem na L i niestety.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Duży obrazek z M5.
Mniej więcej staram się zobrazować jak grałem lt. Wczoraj i dziś raczej m1 tak ot dla ćwiczenia - dużo więcej sygnałów i ciężko nadążyć + część w ogóle nie lt.

Tutaj tak - zółte strzałki to wejścia "w trendzie wzrostowym" po przebiciu lt spadkowej. (w drugą stronę - czyli Czerwone strzałki - lepiej nie robić - u mnie zwykle się kończy SL-em lub BE).
Białe pola - okazały się dość dobrymi miejscami na SL...
Żółte - daily open
Czerwone strzałki - counter trend np przebicie lt wzrostowej, albo odbicie od lt spadkowej.
Niebieskie - odbicia od lt wzrostowych.
Obrazek

Wygląda na to, że jeśli cena buja się zwykle nad daily open to warto brać tylko L[o ile się nie trafi na konsole czy kupi pod silnym sr no ale to pomijam].
Rysowanie spadkowych lt we wzrostowym nie boli - czasami odbija przy okazji od nich z 2 strony i up..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 20:58 przez peter_r, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

peter_r pisze:
Tutaj tak - zółte strzałki to wejścia "w trendzie wzrostowym" po przebiciu lt spadkowej. (w drugą stronę lepiej nie robić).
Mi się to wydaje błędnym założeniem. Kupujesz HH, a po korekcie na HL jesteś wywalany, na SL. No chyba, że z m5 grasz z dużym SL-em.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Hmm tak samo nie wyobrażam sobie grać każdej lt we wzrostowym - musiałbym filtrować z jakimś fibo sr itd. Dlatego może po prostu będzie to "potwierdzenie" ?
Przykładowo rysuję wzrostowe które są podstawą a następnie przy korektach spadkowe, często coraz ostrzejsze - czekam na przebicie..
Obrazek

Sl jak sl..patrzę i widzę że wycinają dość często więc zapas z 5-6 pipsów by się przydał.

tyler_durden pisze:
peter_r pisze:
Tutaj tak - zółte strzałki to wejścia "w trendzie wzrostowym" po przebiciu lt spadkowej. (w drugą stronę lepiej nie robić).
Mi się to wydaje błędnym założeniem. Kupujesz HH, a po korekcie na HL jesteś wywalany, na SL. No chyba, że z m5 grasz z dużym SL-em.
Myślisz że lepiej w ciemno na tl? Można popróbować z limitów...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Notka do siebie... :roll: Patrzeć na szerszy kontekst(TFy).
Obrazek
Hmm nie jestem pewien czy w ogóle tak powinno się liczyć (b. mała 1).. powinno się wyjaśnić jak zwykle po korekcie - przebiją szczyt czy nie...
Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Rynek zaskoczył :) Close po ~35, max oczekiwane przeze mnie ~50 a było 72 już...ucięte zyski...demo=brak chęci do siedzenia w piątek wieczorem..
Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Raczej rzadko będę wrzucał obrazki...w lepszej formie widać dla mnie na myfxbooku - a tak musiałbym przewijać te 35 stron..
Dodaję do obserwacji COT http://cotbase.com/ lub http://barchart.com/futures/cot.php

Obecnie się zastanawiam kiedy nie handlować..czy w ogóle jest szansa przewidzieć większą zmienność lub głębsze korekty.. :?:
http://www.investopedia.com/articles/tr ... z2F7pPeegv

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Na demo miesiąc minął ok, zyski głównie wyrobione w pierwszym tygodniu - trend był. Obecnie robię sobie przerwę z 1-2 miesiące (sesja), możliwe że kilka razy zagram jak będę miał czas - nowy myfxbook będzie. Do poczytania jeszcze mam sporo - m.in. o towarach, fundamenty...
Podsumowując ten rok, chyba już zbliżam się do poziomu "noob" ...brakuje mi MM i wychodzenia z automatu...jeżeli mam się nauczyć rozsądnego MM to trzeba się zdecydować, policzyć i tego trzymać na demo. Mniej spektakularne %, ale żeby było na plus.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Po długiej nieobecności - jestem. Dużo innych zajęć, więc d1+ :)
W zasadzie mam gdzieś wszystko(AF, AT w mikroskali) poza ryzykiem w tej chwili. Intuicja i ograniczanie strat :568:

https://www.myfxbook.com/portfolio/pete ... 013/656205

Pzdr

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Narazie idzie spoko, niestety mam czas tylko do końca tego tygodnia a później duże zamieszanie ;)
Dzisiaj g/j i przerzutka na E/U L - od monthly open..zdecydowałem się zagrać na kontynuację wzrostów.

ODPOWIEDZ