Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
overall

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: overall »

DrDollar pisze:@overall

Jeżeli mógłbyś napisać czy zachowali się stosownie byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja.
Straciłem podczas tej zwiechy parę drobnych, ale jest to tak mała kwota, iż nie będę zawracał ludziom głowy.

Pozdro

no ja dokładnie 310zl to tez maila wyslalem i teraz czekam, w każdym bądź razie jestem dobrej myśli bo miałem natychmiastowa odpowiedz by pozamykać stratne pozycje. SL nie stosowałem w tym wypadku i kontrolowałem pozycje w granicach zera, po zawieszce zrobil się minus tak ze tego typu przypadki powinny być spokojnie zwracane, tak przynajmniej mi się wydaje.

Ogolnie na ten czas wstrzymałem się z otwieraniem jakich kolwiek pozycji mimo ze mogl bym sobie wejść np. teraz po lepszej cenie no ale bądźmy fair.

hah w meidzy czasie gdy to pisałem już dostałem zwrot na konto, tak ze panowie z armada markets ponowny szacun ode mnie. nie ma lepszego broka na ten moment. trwalo to dosłownie chwile !!!!!

Ja tu zostaje :)

DrDollar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: DrDollar »

Kultura. :)

Dobrze wiedzieć, że uczciwie traktują ludzi.

Miałem SL na EUR/USD na 1.3281. Po wznowieniu połączenia zamknęło na 1.3289, czyli 8 pipsów wyżej.
Dobrze, że pozycja była niewielka. :)

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

U brokera Armada Markets SL-osy realizowane są nagminnie z poślizgami i to podczas "normalnych" godzin handlu, a nie w trakcie publikacji danych. Tylko dziś w ciągu dnia miałem już 4 poślizgi, łącznie na prawie 10 pipsów.

Niemalże każdego dnia sytuacja jest identyczna.

Wcześniej tego nie było. Sytuacja zaczęła się pogarszać w ostatnim czasie. Czyżby to miało jakieś głębsze i bardziej poważne podłoże? Tłumaczenie w stylu "Poślizg jest nieodłącznym elementem rynku" kiedy zdarzają się one nagminnie normalną sytuacją nie jest.

overall

amerro pisze:U brokera Armada Markets SL-osy realizowane są nagminnie z poślizgami i to podczas "normalnych" godzin handlu, a nie w trakcie publikacji danych. Tylko dziś w ciągu dnia miałem już 4 poślizgi, łącznie na prawie 10 pipsów.

Niemalże każdego dnia sytuacja jest identyczna.

Wcześniej tego nie było. Sytuacja zaczęła się pogarszać w ostatnim czasie. Czyżby to miało jakieś głębsze i bardziej poważne podłoże? Tłumaczenie w stylu "Poślizg jest nieodłącznym elementem rynku" kiedy zdarzają się one nagminnie normalną sytuacją nie jest.

No wlasnie przed chwilą miałem poślizg na usdjpy 5 pips! a nie było żadnych danych ! normalny nudny spokojny rynek.... zlecenie zrealizowalo się dokładnie na końcu knota.

Reklamuje to bo tak nie powinno być.

edit, dodatkowo jebany poślizg wybil mnie z rytmu i nie dokupiłem niżej pod moim SLem a do tego momentalnie odskoczyliśmy do góry na 30 pips... i jak tu teraz zareklamować cos co miało się w glowie? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Nie będę bronił Armady, bo jeśli mają teraz większe problemy z poślizgami niż mieli to muszą coś z tym zrobić, natomiast obroty w stosunku do czerwca w lipcu spadły o 30-35%, pewnie teraz jest jeszcze gorzej, także trzeba o tym pamiętać. Szczególnie w Europie, czyli w czasie w którym gramy.

U wielu brokerów traderzy zauważyli pogorszenie warunków i stawiam, że to jest właśnie wina drastycznie zmniejszonej płynności.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

overall

Witam, chciałem tylko dać znać, ze reklamacja została rozpatrzona pozytywnie (bad tick) a pieniądze zwrócone na konto.

Człowiek zawsze jest poirytowany gdy coś dzieje się nie tak jak należy a później w podenerwowaniu pisze dość ostro... ale jak zawsze są dwie strony medalu i pisze tez dobrze gdy wszystko gra i hula.

W zasadzie to powinienem był najpierw poczekać na rozpatrzenie reklamacji, z tym ze może mnie się tylko tak wydaje ale gdy się coś naglosni szerszym echem publicznie to sprawa stawiana jest na piedestale i dzięki temu owocuje to szybszą poprawą i być może całkowitym wyeliminowaniem błędów.

Ja tutaj sobie nie krytykuje od tak sobie czy tez nie zachwalam od tak sobie. Chcę jak każdy z resztą by broker u którego mam srodki na zycie był jak najbardziej w porządku do swoich klientów a co za tym idzie - uczucie, ze ma się do czynienia z profesjonalistami.

Wydaje mi się wlasnie, ze po to są fora by stawiac sprawy otwarcie.

pozdrawiam,

Przemek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

na danych w Armadzie poślizgi zaczynają być już tak duże, że stają się niebezpieczne dla grającego... przed chwilą na USDCAD, oczekujące zlecenie zrealizowane o prawie 20 pipsów wyżej niż je postawiłem;
mniejsze poślizgi zdarzają się też w trakcie normalnego handlu,
ostatnio jak zgłaszałem reklamację, to odpowiedź była żenująca - zlecenie zrealizowane po cenie rynkowej...
to był naprawdę niezły broker na początku,
ale teraz nie polecam, a nawet odradzam, wyjdę na zero i uciekam
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

A to nie tak ze płynność zmalała w wakacje?

Ja dostałem kilka poślizgów o 3-5 pipsów na TP wiec (na razie) nie narzekam.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

pogarszająca się realizacja zleceń jest widoczna od kilku miesięcy, nie wiem, czym spowodowana, może za dużo klientów, zbytnie obciążenie, kto wie
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jak napisał Akhh, płynność w wakacje zazwyczaj maleje, a poślizgi w realizacji zleceń na danych u brokerów STP i ECN to nic nadzwyczajnego. Tak to po prostu działa. Broker nie jest stroną transakcji i kojarzy tylko ją z drugą stroną. Poślizg był spory ale ruch rynkowy jeszcze większy. Niedawno starałem się wytłumaczyć Wam to w wątku BRE. Jak widzicie, u innych brokerów wygląda to tak samo i nie są to "cuda na kiju". Skoro decydujemy się na grę u brokera STP lub ECN to takie są tego wady. Jeśli nam to nie odpowiada to możemy iść do brokera MM jednak myślę, że tam lista wad jest jeszcze dłuższa...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ