mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

@Stforex - trafione w samo sedno :)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

mike_05 pisze:Polityka, polityką, ale jak nie idzie w parze z jakością????
bref1.PNG
przejrzałem kilka innych platforrm, nie znalazłem takich 10-cio pipsowych szpilek. i o co chodzi! Tak też można łatać dziury w kołderce.

masz rację ST, ECN na mikrolotach to jeden wielki kant i cienka czerwona linia dzieli ten system od uczciwości i legalności. Gdzieś chyba wyczytałem, ze minimalna paczka jaka wychodzi od brokera, to musi by coś około 68K $. Chociaż również takie opinie czytałem, ze ulica jest bardzo dobrym dostawca płynności.

BDW
wczorajsza przerwa techniczna, to pewnie modyfikacja softu. Ciekawe co MQ tym razem zafundował brokerom za tajemniczą zabawkę ?
pogadaj z tymi co mieli Longi w piatek podczas publikacji danych (dodam ze longi na plusie oraz SL na plusie ) niech ci powiedza po ile im zamkneli SL... to sie lekko zdziwisz...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

Kto jest dostawcą sygnałow w BRE?

Bo chyba na przykład w Armada Markets jest to PrimeXM.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie sygnałów a płynności. Są to największe instytucje finansowe, a wszystko idzie bodajże przez Integrala.

Poślizgi na danych mogą wystąpić i występują, a BRE nie jest tu żadnym wyjątkiem. Tak po prostu funkcjonuje rynek ECN. Jeśli ktoś tego nie akceptuje to pozostaje mu wrócić do modelu MM, gdzie to broker na siebie bierze ewentualne poślizg (i często żeby to sobie odbić potem utrudnia życie swoim klientom) i tylko symuluje to co dzieje się na realnym rynku. Brokerzy ECN nie mają wpływu na kwotowania i ewentualne spadki płynności (co w konsekwencji może objawiać się właśnie poślizgami).

Polecam zapoznać się z charakterystyką rynku ECN i nie tylko:
http://breforex.pl/co-nowego/modele-dzi ... mm-stp-ndd

Coś kosztem czegoś. Albo realny rynek i realne warunki albo gra z brokerem 1 na 1.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

raposo,
czego bronisz złej sprawy?
To nie sa poślizgi. Akurat obserwowałem ten moment i wąsy powstały przez gwałtowne skoki o 10 pipsów.
Nie wierzę, ze "Kwotowania bezpośrednio od największych międzynarodowych banków, co zapewnia najkorzystniejsze kursy i niemal nieograniczoną płynność rynku" taki wykres narysowało i takie luki były w tablicy. Zwłaszcza, ze nic na rynku szczególnego, patrząc na notowania u innych, się nie wydarzyło.
Chyba, ze był to trening przed Trade Balance :lol:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

mike...
nie ma sensu udowadniac poniewaz raposo ma prowizje od tego broka i zawsze bedzie go bronic bo inaczej brok odetnie od zrodelka....

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

andy11 pisze:mike...
nie ma sensu udowadniac poniewaz raposo ma prowizje od tego broka i zawsze bedzie go bronic bo inaczej brok odetnie od zrodelka....
Dokładnie jestem tego samego zdania. Jakoś u mnie 2 inni brokerzy zagraniczni którzy też mają w nazwie ECN weszło wszystko z poślizgiem 4-8 pipsów. A u was ???? 40 pipsów. Przecież wszyscy wiemy że tak nie powinno być.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

bambus pisze:
andy11 pisze:mike...
Dokładnie jestem tego samego zdania. Jakoś u mnie 2 inni brokerzy zagraniczni którzy też mają w nazwie ECN weszło wszystko z poślizgiem 4-8 pipsów. A u was ???? 40 pipsów. Przecież wszyscy wiemy że tak nie powinno być.

Pozdrawiam
a co najsmiesniejsze nie ma na nich bata chyba ze ostre pismo do KNF i wtedy sprawdza jak bylo ze zleceniami....

inaczej brok przesyla te swoje idiotyczne wytlumaczenia ...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

To wygląda na ewidentne bad ticki. Reklamuj i zobaczymy co powiedzą. Raczej powinni wszystko oddać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mike_05 pisze:raposo,
czego bronisz złej sprawy?
To nie sa poślizgi. Akurat obserwowałem ten moment i wąsy powstały przez gwałtowne skoki o 10 pipsów.
Nie pisałem akurat o tych skokach 10 pips. Tu akurat faktycznie może być błąd platformy, kwotowań, dostawców, brokera, serwerów, czegokolwiek innego - nie znam szczegółów. Takie sytuacje można reklamować i zazwyczaj szybko są wyjaśniane.

Odnosząc się jednak do samych poślizgów, jeśli ktoś nie wie jak działa (każdy) ECN i nie akceptuje takich sytuacji to powinien grać u MM. Takie moje zdanie z którym nikt nie musi się zgadzać.

Pozdrawiam ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ