mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Hehe nie tylko a propo danych:) Wrzuciłem sobie zlecenie Sell Limit gdzieś przed danymi tak żeby sprawdzić co jest wart ten brokerk:) no i rewelacja zlecenie zrealizowane z poślizgiem 50 pipsów:) podobało mi się strasznie. Widzę że z stopami zrobili podobnie:) CO jest wart taki ECN w którym musisz zamykać pozycje przed danymi po może SL zrealizują 50 pips dalej żenada:)
Pozdrówka
Pozdrówka
- kosmowariat
- Gaduła
Informacja z 27 minutowym wyprzedzeniem. Poważnie ?Informujemy, że dzisiaj 5.08.2013 w godzinach 23:00-24:00 może wystąpić krótkotrwała przerwa techniczna w dostępie do systemu transakcyjnego. Za utrudnienia z tym związane przepraszamy.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
Tak akurat funkcjonuje rynek ECN i z identyczną sytuacją możesz spotkać się u dowolnego brokera bazującego na tym modelu. 50 pips (a jak raczej domniemuję 5.0 pips) to wcale nie jest tragiczny poślizg na danych. Radzę poczytać o tym jak działa ECN i w jaki sposób realizowane są zleceniabambus pisze:Hehe nie tylko a propo danych:) Wrzuciłem sobie zlecenie Sell Limit gdzieś przed danymi tak żeby sprawdzić co jest wart ten brokerk:) no i rewelacja zlecenie zrealizowane z poślizgiem 50 pipsów:) podobało mi się strasznie. Widzę że z stopami zrobili podobnie:) CO jest wart taki ECN w którym musisz zamykać pozycje przed danymi po może SL zrealizują 50 pips dalej żenada:)
Pozdrówka

A jeśli ktoś woli uproszczoną wersję i zabawę z brokerem MM, który potrafi nieźle uprzykrzać inwestorom (szczególnie zarabiającym) życie to tylko jego (często nieświadomy) wybór...
Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Żebym nie był gołosłowny ustawiłem Sell LImit na USD/JPY 99.780 0.01 lota przed danymi 5 minut zlecenie zrealizowano po 99.293 więc nie jest to domniemywane 5 pisów. Zresztą nie ma sie co spierać każdy niech gra u brokera który mu pasuje. Problem w tym że nie ma pożądnych brokerów:). Pozdrawiamraposo pisze:Tak akurat funkcjonuje rynek ECN i z identyczną sytuacją możesz spotkać się u dowolnego brokera bazującego na tym modelu. 50 pips (a jak raczej domniemuję 5.0 pips) to wcale nie jest tragiczny poślizg na danych. Radzę poczytać o tym jak działa ECN i w jaki sposób realizowane są zleceniabambus pisze:Hehe nie tylko a propo danych:) Wrzuciłem sobie zlecenie Sell Limit gdzieś przed danymi tak żeby sprawdzić co jest wart ten brokerk:) no i rewelacja zlecenie zrealizowane z poślizgiem 50 pipsów:) podobało mi się strasznie. Widzę że z stopami zrobili podobnie:) CO jest wart taki ECN w którym musisz zamykać pozycje przed danymi po może SL zrealizują 50 pips dalej żenada:)
Pozdrówka.
A jeśli ktoś woli uproszczoną wersję i zabawę z brokerem MM, który potrafi nieźle uprzykrzać inwestorom (szczególnie zarabiającym) życie to tylko jego (często nieświadomy) wybór...
Pozdrawiam.
Królu złoty! 1 mikrolot to 1000 jednostek waluty bazowej czyli dla dolara 3200 zł, a dla funta 4800 zł. Jeśli ktoś chce aktywnie zarządzać wielkością ekspozycji i dźwignią, ale nie ma grubej bańki to używa właśnie mikrolotów.. No ale mówią, że każdy ocenia innych podług siebiedominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?

Powiem szczerze, że byłem zainteresowany BRE z uwagi na dostęp do CFD na koncie standard, ale polityka brokera zakrawa na śmieszność. Po co w ogóle męczyć się z kontami mini? Swoją drogą "Mikro" by było lepszą nazwą, bo "mini" jest myląca (mikro-lot / mini-lot). ///edit: przesłanie jest jasne: "mamy mikroloty, ale to w sumie tylko problem i nie chcemy tu małych płotek"... Lepiej wprowadzić od razu 1 lot minimum i wtedy będzie sama elita tradowała

Problem polega na tym, że BRE mając rosnące koszty, próbuje przerzucić je na klientów w sposób lekko niezręczny. U wielu brokerów problem z kontami mikro został rozwiązany w ten sposób, że nie są one bezpośrednio puszczane na rynek (konta MM), a jedynie agregowane i sumarycznie zabezpieczane (o tyle o ile).
Drugi problem to wprowadzanie segregacji, czy praktykowanie kategoryzacji klientów.
Jest to wyjaśnienie, które nie mieści mi się w głowie. Jaka jest różnica 50 x 0.01 (50 000 j.w.b.), a 1 x 0,50. Dlaczego klient nr 2 miałby być w jakikolwiek sposób uprzywilejowany względem nr 1? To przecież jest absurdalne. Dodatkowo jeśli SL, jak podano w przykładzie, jest w tym samym miejscu, to faktycznie wychodzi na to samo. Rozumiem, że to jest teraz na topie - wojna z podwyższoną częstotliwością transakcji.jeśli klient mini posiada 50 pozycji po 0.01 lota, a klient standard jedną pozycję na 0.5 lota i jeśli wszystkie te pozycje mają stop loss na tym samym poziomie, to można z łatwością wyobrazić sobie sytuację, w której małe zlecenia „blokują” kolejkę dla zleceń większych
15 lat temu bym zrozumiał, że łącze internetowe jest drogie, że sprzęt serwerowy jest drogi, że licencja software jest droga, ale obecnie??? Nie rozumiem...Na decyzji zaważył również tzw. „Koszt infrastruktury”
Czyli w przyszłości może się okazać, że jeśli na koncie standard wejdę w drogę klientowi VIP, to broker już zadba o to, żeby mi się to nie opłaciło.można z łatwością wyobrazić sobie sytuację, w której małe zlecenia „blokują” kolejkę dla zleceń większych – dlaczego klient który ma „normalne” zlecenie może być pokrzywdzony ponieważ na tyle pechowo skolejkował się za zleceniami konta mini, że wpłynęło to negatywnie na jego egzekucję
No ale z czego wynika ta "proporcjonalnie należna przepustowość systemu"??? Jest to uregulowane jakoś w umowie czy regulaminie? A może płacą za małe prowizje w stosunku do Państwa kosztów?jak wiadomo każdy system posiada pewną ograniczoną przepustowość i można powiedzieć, że klienci generujący dużo małych zleceń obciążają system w stopniu ponadprzeciętnym do proporcjonalnie im należnego
Chcieliście być tani, chcieliście przyciągnąć małych graczy (konta mikro) i nagle się okazało, że nie ma się z czego utrzymywać? Nawiasem, to i tak tani nie jesteście. Czy jak już się skończą mikrolociarze, to zaczniecie skubać standardowych klientów? Czy nagle się okaże, że jednak uciekający klienci zostawią lukę w budżecie i będzie trzeba jakoś załatać? Żaden problem, zawsze można wprowadzić minimalną opłatę za miniloty, bo przecież standardowy klient nie powinien przeszkadzać zleceniom VIP'a.
Jeszcze nie rozwinęliście skrzydeł, a już sobie je podcinacie. Podpowiem tylko, że niektórzy mikrolociarze z czasem przesiadają się na miniloty. Ale o tym się już pewnie nie przekonacie. ///edit: ostatnio tyle biadolenia, że brokerom ciężko, że trudno się utrzymać na rynku, że koszty duże, że konkurencja duża, że opłaty małe. Zawsze gdy to widzę, to cieszę się w głębi ducha, bo WY (brokerzy) SAMI JESTEŚCIE SOBIE WINNI!!! Nagle się okazuje, że dymanie ludzi się skończyło. Złoty biznes to był, jak można było bezkarnie ruchać klientów setkami. Ale Ci klienci się skończyli. Skończyły im się pieniążki, brokernia ich wydrenowała, a oni się obrazili. Zostali najwytrwalsi, którzy umieją jako tako pływać, i dynamika zysków nie jest już tak olśniewająca. Nowe modele z przekazywaniem zleceń, prowizjami za obrót, to nie dobra wola środowiska tylko KONIECZNOŚĆ. Mimo to wszędzie kombinowanie, kombinowanie i jeszcze raz kombinowanie. Okazuje się, że garstka traderów przerzuca się między głodnym tłumem brokerów. Odkąd pojawiają się biadolenia na pustki na rynku - kryzys jest, ludzi nie stać na dotowanie brokerów - potęgują się też nachalne akcje marketingowe, konkursy, wydzwanianie, nagabywanie. Teraz już niewiele trzeba, żeby zostać affiliatem, każdy może nim być. Naganiajmy się nawzajem - w sadzawce zostały same szczupaki. Pewien broker wszedł niedawno z nową jakością i zyskał ponadprzeciętny rozgłos i popularność w światku, dlatego że nie kombinował. Teraz się zaczynają problemy - chyba też mieli koszty za wysokie - i zaczyna się exodus. Już nawet nie mówię, że używacie bardzo podejrzanego oprogramowania, które jest powszechnie krytykowane z różnych stron. Na dłuższą metę za mały napływ narybku, a reszta już jakoś pływa. To jest porażka systemu jako całości i powielając schemat nikt nigdy się nie przebije. Dlatego, jeśli nie macie siły płynąć pod prąd, to będziecie musieli rozpychać się łokciami tak, jak to wygląda teraz... end///
Ktoś pisał o reklamach w TV. Nie wiem, nie oglądam TV, ale ciekaw jestem, czy opłacacie je z tych "minimalnych prowizji", czy może z puli marketingowej banku

Pozdrawiam i do zobaczenia może kiedyś w przyszłości,
...
Biedronka pakuje niektóre piwa po 4 szt. żeby nie sprzedawać pojedynczo. Chcesz 1 sztukę, idziesz do osiedlowego sklepiku, gdzie masz 20% drożej... albo bierzesz takie piwo, które opłaca się skasować. Brutalne, ale prawdziwe.Tylko zwróć uwagę w jaki sposób zmiany zostały wykonane! Analogicznie do zmian BRE np. właściciel Biedronki powinien podnieść ceny, żeby rozładować kolejki przed kasą, wówczas biedniejsza część społeczeństwa zostanie zmuszona do przeniesienia się do konkurencji.

nie ma co biadolic ,szkoda zdrowia...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Polityka, polityką, ale jak nie idzie w parze z jakością????
przejrzałem kilka innych platforrm, nie znalazłem takich 10-cio pipsowych szpilek. i o co chodzi! Tak też można łatać dziury w kołderce.
masz rację ST, ECN na mikrolotach to jeden wielki kant i cienka czerwona linia dzieli ten system od uczciwości i legalności. Gdzieś chyba wyczytałem, ze minimalna paczka jaka wychodzi od brokera, to musi by coś około 68K $. Chociaż również takie opinie czytałem, ze ulica jest bardzo dobrym dostawca płynności.
BDW
wczorajsza przerwa techniczna, to pewnie modyfikacja softu. Ciekawe co MQ tym razem zafundował brokerom za tajemniczą zabawkę ?
przejrzałem kilka innych platforrm, nie znalazłem takich 10-cio pipsowych szpilek. i o co chodzi! Tak też można łatać dziury w kołderce.
masz rację ST, ECN na mikrolotach to jeden wielki kant i cienka czerwona linia dzieli ten system od uczciwości i legalności. Gdzieś chyba wyczytałem, ze minimalna paczka jaka wychodzi od brokera, to musi by coś około 68K $. Chociaż również takie opinie czytałem, ze ulica jest bardzo dobrym dostawca płynności.
BDW
wczorajsza przerwa techniczna, to pewnie modyfikacja softu. Ciekawe co MQ tym razem zafundował brokerom za tajemniczą zabawkę ?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
mike_05 pisze:przejrzałem kilka innych platforrm, nie znalazłem takich 10-cio pipsowych szpilek. i o co chodzi! Tak też można łatać dziury w kołderce.
to by można jakos wykorzystać

Problem w tym ze ja już czasami nie wiem czy bad tick to bad tick czy poślizg cenowy

Nie wykorzystasz bo ten wykres jest po cenie bid. Ask pozostaje w miejscu. Więc de fakto dając longa kupisz 10 pips wyżej.
Są takie skrypty na takie cacka na ekg.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.