śmieszny jesteś, myślisz że ktoś kto gra mikrolotami musi mieć dwie stówy, mylisz się i to bardzodominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?

śmieszny jesteś, myślisz że ktoś kto gra mikrolotami musi mieć dwie stówy, mylisz się i to bardzodominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?
Są, i są to brokerzy MM, gdzie Twoja strata to zysk brokera, dlatego im się to opłaca.Są brokerzy którzy mają nanoloty Jeśli tak to jak to jest możliwe, że są w stanie ponosić koszty tak małych pozycji, a w przypadku mikrolotów jest to nie opłacalne
Faktycznie, teraz doczytałem. Napisałem już w tej sprawie do BRE i mam nadzieję, że uda się wynegocjować chociaż te darmowe przelewy wewnętrzne...PS. @raposo - WSZYSTKIE przelewy dotyczy 200 złotych limitów
Jak wspominałem, BRE miało w ciągu ostatniego roku najmniej awarii i zlecenia wchodziły chyba najlepiej (nie było niemalże żadnych narzekań) wśród polskich brokerów. Jeśli ktoś operuje tylko wolumenem 0.01 i 0.02, a ta podwyżka jest dla niego rażąca to nie mam argumentu jednak sam klient nie ma zbyt wielu alternatyw, bo prawie żaden ECN nie oferuje mikrolotów, a w Polsce żaden. Cóż, nikt nie jest uwiązany na siłę do jednej firmy. Mamy wolny rynek...Dobrze, że jest konkurencja i można inwestować tam gdzie nas chcą!
Potrafi ktoś znaleźć gorszą ofertę?
Niższą prowizję na stałe mają klienci Forex Club. Ogólne stawki się nie zmieniły. Pojawiła się obniżona prowizja dla klientów VIP.Zdaje się, że BRE wprowadził jakiś czas temu obniżoną stawkę prowizji na stałe (bez żadnej promocji). Mylę się?
No właśnie. Ja np. testuję zmodyfikowaną strategię, w sumie dwie właśnie na mikrolotach u BRE - bo uważam, że lepsze to niż demo do testowania strategii. No ale będę musiał zmienić miejsce bo do testów to ja dema nie użyję a prowizja mnie zeżre. Podkreślam, że to nie automat więc nie obciążałem brokera setkami zleceń, spoko. A w cholerę pasował mi BRE ECN ze względu na kwestię spread a comission. Damn. No trudno się mówi. Szukać trzeba innych miejsc. Do normalnego handlu pasuje mi BRE - wszystko gra i buczy.mzyska pisze:śmieszny jesteś, myślisz że ktoś kto gra mikrolotami musi mieć dwie stówy, mylisz się i to bardzodominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?
Nie dwie a 500. Takie depo jest wymagane przy koncie mini. Zawsze jak zabieram głos w dyskusji to straram się mówic lub pisać na temat. Ot zwykła kaltura i szacunek do rozmówcydominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?
Właśnie zamierzam sprawdzić z moim prawnikiem czy mogą dokonać zmiany bez skutecznego powiadomienia klienta. Dla nowych klientów oczywiście zmiana będzie obowiązywać od 15.08, ale nie jestem przekonany czy mogą wprowadzić zmianę dla obecnych klientów bez zachowania odpowiedniego terminu oraz skutecznego powiadomienia. W końcu to zmiana tabeli opłat i nie wystarczy umieścić zmian bez powiadomienia na stronie www. Zresztą paragraf 58 punkt 1 i 2 regulaminu mówią wyraźnie, że informacja na stronie jest tylko pomocnicza a klient zostanie poinformowany na tyle wcześnie, aby zdążył z wypowiedzeniem umowy. W branży telekomunikacyjnej, w której działam jest obowiązek powiadomienia klienta skutecznie, czyli listem poleconym oraz zachowanie 30 dniowego okresu.cytrynek pisze: Może nie przeoczę komunikatu na platformie bo żadnego powiadonienia na e-mail o zmianie regulaminu nie otrzymałem. Podsumowując - to niedobra praktyka.
Jeśli wprowadzą zmiany 15.08 dostaną czerwoną kartkę. Już rozpocząłem zmniejszanie ilości otwartych pozycji. Mam nadzieję, że sytuacja rynkowa pozwoli na wypłatę wszystkich środków ok. 16.08cytrynek pisze: Zawsze chwaliłem tego broka ale dzisiaj otrzymuje zółtą kartkę.
W tym wypadku nie ma tak dobrze (polecony min. 30 dni przed). Wystarczy informacja na platformie lub np. info w panelu klienta/inwestora.kaktus3000 pisze:Właśnie zamierzam sprawdzić z moim prawnikiem czy mogą dokonać zmiany bez skutecznego powiadomienia klienta. Dla nowych klientów oczywiście zmiana będzie obowiązywać od 15.08, ale nie jestem przekonany czy mogą wprowadzić zmianę dla obecnych klientów bez zachowania odpowiedniego terminu oraz skutecznego powiadomienia. W końcu to zmiana tabeli opłat i nie wystarczy umieścić zmian bez powiadomienia na stronie www. Zresztą paragraf 58 punkt 1 i 2 regulaminu mówią wyraźnie, że informacja na stronie jest tylko pomocnicza a klient zostanie poinformowany na tyle wcześnie, aby zdążył z wypowiedzeniem umowy. W branży telekomunikacyjnej, w której działam jest obowiązek powiadomienia klienta skutecznie, czyli listem poleconym oraz zachowanie 30 dniowego okresu.cytrynek pisze: Może nie przeoczę komunikatu na platformie bo żadnego powiadonienia na e-mail o zmianie regulaminu nie otrzymałem. Podsumowując - to niedobra praktyka.
wcale sie nie myle poniewaz:
kaktus3000...
Mylisz się! 0,03 lota to 1,14 PLN
Nie sądzisz, że to trochę dziwne! Poprawianie trzech osób, które w postach wyraźnie podały obliczenia dla eurusd. Sokoro nie podałeś dla jakiej pary liczysz to obowiązuje para z postu, do którego się odnosisz.andy11 pisze:wcale sie nie myle poniewaz:
kaktus3000...
Mylisz się! 0,03 lota to 1,14 PLN
ja obliczylem dla pary usd/jpy gdzie 1 lot to 29 pln a 0,01 lota to 0,29pln - stad 3 x 0,29 =0,87 (czyli tutaj jest od 4 )
Ok. Dzięki za zwrócenie na to uwagiandy11 pisze:
wiec ta 1PLN zaczyna dzialac w zaleznosci na jakich kto bedzie grac parach....
to tyle w temacie..