mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

dominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?
śmieszny jesteś, myślisz że ktoś kto gra mikrolotami musi mieć dwie stówy, mylisz się i to bardzo :lol:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Są brokerzy którzy mają nanoloty Jeśli tak to jak to jest możliwe, że są w stanie ponosić koszty tak małych pozycji, a w przypadku mikrolotów jest to nie opłacalne
Są, i są to brokerzy MM, gdzie Twoja strata to zysk brokera, dlatego im się to opłaca.
PS. @raposo - WSZYSTKIE przelewy dotyczy 200 złotych limitów
Faktycznie, teraz doczytałem. Napisałem już w tej sprawie do BRE i mam nadzieję, że uda się wynegocjować chociaż te darmowe przelewy wewnętrzne...
Dobrze, że jest konkurencja i można inwestować tam gdzie nas chcą!

Potrafi ktoś znaleźć gorszą ofertę?
Jak wspominałem, BRE miało w ciągu ostatniego roku najmniej awarii i zlecenia wchodziły chyba najlepiej (nie było niemalże żadnych narzekań) wśród polskich brokerów. Jeśli ktoś operuje tylko wolumenem 0.01 i 0.02, a ta podwyżka jest dla niego rażąca to nie mam argumentu jednak sam klient nie ma zbyt wielu alternatyw, bo prawie żaden ECN nie oferuje mikrolotów, a w Polsce żaden. Cóż, nikt nie jest uwiązany na siłę do jednej firmy. Mamy wolny rynek...
Zdaje się, że BRE wprowadził jakiś czas temu obniżoną stawkę prowizji na stałe (bez żadnej promocji). Mylę się?
Niższą prowizję na stałe mają klienci Forex Club. Ogólne stawki się nie zmieniły. Pojawiła się obniżona prowizja dla klientów VIP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

mzyska pisze:
dominik88 pisze:nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?
śmieszny jesteś, myślisz że ktoś kto gra mikrolotami musi mieć dwie stówy, mylisz się i to bardzo :lol:
No właśnie. Ja np. testuję zmodyfikowaną strategię, w sumie dwie właśnie na mikrolotach u BRE - bo uważam, że lepsze to niż demo do testowania strategii. No ale będę musiał zmienić miejsce bo do testów to ja dema nie użyję a prowizja mnie zeżre. Podkreślam, że to nie automat więc nie obciążałem brokera setkami zleceń, spoko. A w cholerę pasował mi BRE ECN ze względu na kwestię spread a comission. Damn. No trudno się mówi. Szukać trzeba innych miejsc. Do normalnego handlu pasuje mi BRE - wszystko gra i buczy.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Nie dwie a 500. Takie depo jest wymagane przy koncie mini. Zawsze jak zabieram głos w dyskusji to straram się mówic lub pisać na temat. Ot zwykła kaltura i szacunek do rozmówcy ;) Poza tym jak już będę likwidował rachunek mini, to dlaczego miałbym pozostawić rachunek standard ;) Tu nie chodzi o te dwie czy pięć stówek ale pewne standardy i zasady a wygląda na to, że BRE zaproponował dobre warunki tylko jako zachetę.

P.S.
Proponowałem tego broka mając dobre zdanie na jego temat i czyste intencje (nie jestem osobą polecającą) ale było mi po prostu głupio odbierac telefeny od znajomych, że poleciłem im szajs.... :(
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

cytrynek pisze: Może nie przeoczę komunikatu na platformie bo żadnego powiadonienia na e-mail o zmianie regulaminu nie otrzymałem. Podsumowując - to niedobra praktyka.
Właśnie zamierzam sprawdzić z moim prawnikiem czy mogą dokonać zmiany bez skutecznego powiadomienia klienta. Dla nowych klientów oczywiście zmiana będzie obowiązywać od 15.08, ale nie jestem przekonany czy mogą wprowadzić zmianę dla obecnych klientów bez zachowania odpowiedniego terminu oraz skutecznego powiadomienia. W końcu to zmiana tabeli opłat i nie wystarczy umieścić zmian bez powiadomienia na stronie www. Zresztą paragraf 58 punkt 1 i 2 regulaminu mówią wyraźnie, że informacja na stronie jest tylko pomocnicza a klient zostanie poinformowany na tyle wcześnie, aby zdążył z wypowiedzeniem umowy. W branży telekomunikacyjnej, w której działam jest obowiązek powiadomienia klienta skutecznie, czyli listem poleconym oraz zachowanie 30 dniowego okresu.
cytrynek pisze: Zawsze chwaliłem tego broka ale dzisiaj otrzymuje zółtą kartkę.
Jeśli wprowadzą zmiany 15.08 dostaną czerwoną kartkę. Już rozpocząłem zmniejszanie ilości otwartych pozycji. Mam nadzieję, że sytuacja rynkowa pozwoli na wypłatę wszystkich środków ok. 16.08

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

kaktus3000 pisze:
cytrynek pisze: Może nie przeoczę komunikatu na platformie bo żadnego powiadonienia na e-mail o zmianie regulaminu nie otrzymałem. Podsumowując - to niedobra praktyka.
Właśnie zamierzam sprawdzić z moim prawnikiem czy mogą dokonać zmiany bez skutecznego powiadomienia klienta. Dla nowych klientów oczywiście zmiana będzie obowiązywać od 15.08, ale nie jestem przekonany czy mogą wprowadzić zmianę dla obecnych klientów bez zachowania odpowiedniego terminu oraz skutecznego powiadomienia. W końcu to zmiana tabeli opłat i nie wystarczy umieścić zmian bez powiadomienia na stronie www. Zresztą paragraf 58 punkt 1 i 2 regulaminu mówią wyraźnie, że informacja na stronie jest tylko pomocnicza a klient zostanie poinformowany na tyle wcześnie, aby zdążył z wypowiedzeniem umowy. W branży telekomunikacyjnej, w której działam jest obowiązek powiadomienia klienta skutecznie, czyli listem poleconym oraz zachowanie 30 dniowego okresu.
W tym wypadku nie ma tak dobrze (polecony min. 30 dni przed). Wystarczy informacja na platformie lub np. info w panelu klienta/inwestora.
Wiele razy były opisywane w internecie przypadki, gdy ludzie nagle zauważali, że z konta znikały im pieniądze, bo bank zaczął pobierać wyższe prowizje od jakiejś transakcji/karty lub zaczął pobierać, gdy nie było minimalnego obrotu kartą. Taka informacja pojawia się zazwyczaj tylko po zalogowaniu do bankowości internetowej, do której przecież wielu Polaków nie ma dostępu lub jest na stronie WWW, na którą przecież nie wchodzi się codziennie :)

Karamba

Nieprzeczytany post autor: Karamba »

Wyraźny sygnał dla osób testujących EA i inne strategie na mikro lotach, nie chcemy Was wracajcie na demo lub szukajcie innego brokera, który będzie tolerował obciążenia serwerów. Wypłata powyżej 200zł do innego banku to dalej 5?

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

kaktus3000...
Mylisz się! 0,03 lota to 1,14 PLN
wcale sie nie myle poniewaz:

ja obliczylem dla pary usd/jpy gdzie 1 lot to 29 pln a 0,01 lota to 0,29pln - stad 3 x 0,29 =0,87 (czyli tutaj jest od 4 )

ty obliczyles dla pary eur/usd gdzie 1 lot to 38 pln a 0,01 lota to 0,38pln -stad 3 x38 =1,14 (czyli tutaj jest od 3)

wiec ta 1PLN zaczyna dzialac w zaleznosci na jakich kto bedzie grac parach....

to tyle w temacie..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

andy11 pisze:

kaktus3000...
Mylisz się! 0,03 lota to 1,14 PLN
wcale sie nie myle poniewaz:

ja obliczylem dla pary usd/jpy gdzie 1 lot to 29 pln a 0,01 lota to 0,29pln - stad 3 x 0,29 =0,87 (czyli tutaj jest od 4 )
Nie sądzisz, że to trochę dziwne! Poprawianie trzech osób, które w postach wyraźnie podały obliczenia dla eurusd. Sokoro nie podałeś dla jakiej pary liczysz to obowiązuje para z postu, do którego się odnosisz.
andy11 pisze:
wiec ta 1PLN zaczyna dzialac w zaleznosci na jakich kto bedzie grac parach....

to tyle w temacie..
Ok. Dzięki za zwrócenie na to uwagi :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Uuuuuua a co to się stało. Skoro już zaczynają coś kombinować niby dla poprawy obsługi to co będzie później. A już miałem otwierać dwa konta. Rezygnuję. Czas poszukać kogoś innego. A szkoda bo mam kilka rachunków w mBanku i myślałem, że będzie wygodniej. Ale nie ma co. Wybieram w takim razie kogoś z zagranicznych. :|
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ