DayTrading: Piątek 02.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 sie 2013, 00:00

Wzrost
16
42%
Bez zmian
4
11%
Spadek
18
47%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 02.08.2013

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

może to trochę dziwnie zabrzmi ale uważam że większe znaczenie ma otoczenie makroekonomiczne niż analiza techniczna. Skoro dzisiaj wszystkie dane zostały dzisiaj przedstawione i reakcja już na nie była to uważam że każdy widzi teraz tylko jedno że będzie prędzej czy później redukcja skupu obligacji amerykańskich co wpłynie na pszyszło tygodniowe osłabienie euro do dolara i dzisiaj uważam że już wrócimy do tego trądu który był już wczoraj

jeśli będzie odwrotnie to stawiam na prawdziwość informacji że chiny i amerykanie specjalnie osłabiają dolara w co teraz nie wieże

Awatar użytkownika
Johnfox
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Johnfox »

Czego można się spodziewać po 18:15 USD FOMC Member Bullard Speaks ??
Witam. Nowy/Stary zwierzak na forum :)
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

krzychu3_1989 pisze:może to trochę dziwnie zabrzmi ale uważam że większe znaczenie ma otoczenie makroekonomiczne niż analiza techniczna. Skoro dzisiaj wszystkie dane zostały dzisiaj przedstawione i reakcja już na nie była to uważam że każdy widzi teraz tylko jedno że będzie prędzej czy później redukcja skupu obligacji amerykańskich co wpłynie na pszyszło tygodniowe osłabienie euro do dolara i dzisiaj uważam że już wrócimy do tego trądu który był już wczoraj

jeśli będzie odwrotnie to stawiam na prawdziwość informacji że chiny i amerykanie specjalnie osłabiają dolara w co teraz nie wieże
zgoda ale w średnim i długim terminie af najważniejsza ( kupuj plotki sprzedaj fakty ) w krótkim ter. at bez wchodzenia w rynek przed danymi
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

krzychu3_1989 pisze:może to trochę dziwnie zabrzmi ale uważam że większe znaczenie ma otoczenie makroekonomiczne niż analiza techniczna. Skoro dzisiaj wszystkie dane zostały dzisiaj przedstawione i reakcja już na nie była to uważam że każdy widzi teraz tylko jedno że będzie prędzej czy później redukcja skupu obligacji amerykańskich co wpłynie na pszyszło tygodniowe osłabienie euro do dolara i dzisiaj uważam że już wrócimy do tego trądu który był już wczoraj

najpierw potrzebna jest jeszcze rzeź zeby mogli przetrwac najbardziej wytrwali i myslący... oczywiście że będzie zjazd...ale w poniedzialek mamy kolejne PMI , potem jeszcze ISM z USA... dajmy grubasom zrobic ostatnią selekcję kto może a kto nie jechac dalej i dopiero polecimy na 1.31 moze 1.30 i tam kolejne decyzje :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

krzychu3_1989 pisze:
atlanticos pisze:
krzychu3_1989 pisze:i po wzrostach na euro/usd dzisiaj teraz duł zamkniecie okolice 1,3240
a powiesz skad takie wnioski? z ciekawości pytam...
może to trochę dziwnie zabrzmi ale uważam że większe znaczenie ma otoczenie makroekonomiczne niż analiza techniczna. Skoro dzisiaj wszystkie dane zostały dzisiaj przedstawione i reakcja już na nie była to uważam że każdy widzi teraz tylko jedno że będzie prędzej czy później redukcja skupu obligacji amerykańskich co wpłynie na pszyszło tygodniowe osłabienie euro do dolara i dzisiaj uważam że już wrócimy do tego trądu który był już wczoraj

Kierunek wytłumaczyłeś, ale nadal nie wiadomo skąd wartość 1,3240? Dostałeś od mamy na komunię szklaną kulę? ;)

Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

To uj leci na 98,55

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

dobra Panie i Panowie poniosło mnie od czerwca gra na mikro lotach zaczynałem od 50 zł i dzisiaj mam 300zł i uznałem się za eksperta więc to że dzisiaj spadnie w okolice 1,3240 wziąłem tak z kryształowej kuli ale nie od mamy i nie z komunii jak ja miałem komunie to prezenty były skromne

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

atlanticos pisze:
dzidziapiernik pisze:
A dziękuję, wykres też fajny, ale pytałam o te % w shortach, skąd toto wiadomo :)
nie zrozumialem wcześniej..sorki...ale az tak bardzo sie takimi rzeczami nie sugeruj...to bardziej jako ciekawostka... mozna to sprawdzic na kilku stronach,..

http://fxtrade.oanda.co.uk/?&stop-geo-i ... anda.co.uk

na myfxbook też jest

po tym skoku w gore przybylo 2 % wiecej S...
Na polskim brokerze http://www.breforex.pl/zapakowali jeszcze więcej S - 82,18%. Zaraz im nerwy puszczą ;)

Otwarte pozycje w oanda na eurusd 22,65 są podane w mln USD?

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

ale mi stopa wyczyscili na u.chf :(
a z e.chf tez pieknie walneli w gore , rzadko tak bywa

-- Dodano: pt 02-08-2013, 17:07 --

nie dobrze , ze nic nie odrobili ze spadku :( na sesji EZ bo statystycznie teraz powinno jeszcze byc 40 pip dla pejsatych

-- Dodano: pt 02-08-2013, 17:08 --

teraz to juz raczej bedzie dupa do wieczora , poprzepychali sie ...
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

atlanticos pisze:
freakout pisze:coś mi się wydaje że edek poleci na pysk tak jak to miało miejsce w okolicach 20 czerwca :)
nie wygłupiaj sie... nie łap noży...
ja gram na D1 i mam nieco inny punkt widzenia ;) polecą w dół jak w kosmos :mrgreen:

Zablokowany