XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Nie wiem kto jest na zdjęciu, ale to nie jest dealing room xtb. Poza tym, co to jest dealing room? To miejsce, gdzie zbiera się dyspozycje klientów? Kto ma tam niby pracować, profesorowie?
I wiele można złego o tej firmie powiedzieć, ale na pewno nie, że zarabia się tam 1000 zł brutto :).

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Maaaniekmw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maaaniekmw »

Witam wszystkich
Możecie mi powiedzieć jak to jest z dźwignią na XTB? Do jakiego poziomu inwestowania obowiązuje dźwignia 1:100. Zna ktoś te widełki?
Nie chce się zaskoczyć jak mi nagle obniża dźwignię.

Dzięki i pozdrawiam

MostWanted
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MostWanted »

Byla kiedys na ich stronie o tym wspomniane ale nie moge tego odszukac.
Lepiej zadzwon do XTB - dowiesz sie wszystkiego w minute :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

:lol:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

ForexTig3r pisze:.
Lepszej reklamy nie widziałem :D

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Przynajmniej nie oszukują w odpowiedziach ;-)

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Już sobie poradziłam odpowiednio modyfikując kod wyliczający wartość ticka dla MODE_PROFITCALCMODE.

Dlaczego nie można kasować własnych niepotrzebnych postów?

-- czw 22-08-2013, 9:28 --

@Broker
Polecam moim brokerom wdrożenie rozwiązań dostępnych w BRE ECN dot. komunikacji z userami na platformie MT4. Subskrybuję:
+ analizy techniczne
+ analizy makro
+ promocje
+ szkolenia
+ info o nowościach

Potem dostaję automatycznego popupa i nie muszę wchodzić na zakładkę news (przebijając się przez setki wiadomości w poszukiwaniu raportu porannego/dziennego/popołudniowego, który nie wiadomo kiedy się ukaże), nie muszę patrzeć czy są nowe szkolenia, ZMIANY W REGULAMINACH.
A BRE Smart Orders to klasa sama w sobie. Zwłaszcza kalkulator, który nie zajmuje mi cennej przestrzeni na ekranie, gdy tego nie chcę.

Wszystko pod ręką w miejscu, w którym pracuję, czyli w MT4. Bo ani pokój inwestora (XTB), ani strona (BOŚ) nie są miejscami mojej pracy i najchętniej bym tam wcale nie zaglądała (oprócz oczywiście zlecenia przelewu zysków na konto).

Odnośnie szkoleń, to w BRE po rejestracji mam od razu możliwość dodania terminu do MS Outlook (odpowiedni plik do ściągnięcia, nie jest zapewne problemem dla informatyków BOŚ czy XTB przygotowanie takiego pliku w odpowiednim formacie).

To tyle w temacie wyrażania potrzeb przez klientów.

-- pt 30-08-2013, 7:55 --

Moja propozycja dla wszystkich moich brokerów.
Macie w ofercie sporo instrumentów (jedni więcej, drudzy mniej). Jednocześnie instrumenty są pogrupowane w bezsensowny marketingowy sposób (forex1, forex2, emerging55, indices&comm4567, futures55) gdzie mąka jest w jednej grupie z NASDAQ100 i inne bzdury, które może łatwiej wam obsługiwać, ale klientom to przeszkadza.

Zróbcie przysługę swoim klientom i dołączcie do dystrybucji platformy gotowe (i aktualizowane zestawy!) czyli "sets" instrumentów np. Waluty PLN, Waluty JPY, Waluty EUR, Waluty GBP, Waluty AUD, Waluty CAD, Obligacje, Akcje USA, Akcje GB, Akcje IT, Akcje FR, Akcje GPW, Indeksy USA, Indeksy EU, Indeksy Asia, Towary Metale, Towary Agro itp.

Podział jest funkcjonalny i pozwala w łatwy sposób wyszukać odpowiedni instrument na liście Martket Watch. Klienci wrzuci np. Waluty AUD i nie będzie musiał godzinami szukać odpowiedniej pary na liście.

-- ndz 08-09-2013, 9:58 --

Czas na kolejne marudzenie skierowane do moich brokerów

Podczas przygotowania do nowego tygodnia muszę wchodzić na strony różnych brokerów (lub w zakładkę newsy kilku MT4) i ręczne spisywać daty rolowań na dany tydzień oraz innych informacji.

Czy jest szansa na udostępnianie kiedyś informacji typu rolowania, dywidendy, swapy, specyfikacja instrumentów, godziny handlu, kalendarz makro, dywidendy (komunikaty ESPI itp. rzeczy dla akcji, jeśli dany broker to ma w ofercie), widły notowań (np. dla produktów rolnych w BOŚ) w postaci czegoś zjadliwego dla automatu: xml, web service - cokolwiek co można automatycznie przetworzyć bez parsowania ciągle zmieniającego się HTML czy też OCRowania PDFów?

Moja wizja pracy trejderki multiinstrumentalistki (trejduję wszystko co się da, nie działam na 1 czy 2 parach jak większość osób) wygląda następująco:
+ na początku tygodnia odpalam swój programik i widzę ważne rzeczy na przyszły tydzień (calendar + rolowania + dywidendy + zmiany godzin handlu z tytułu świąt)
+ w trakcie tygodnia spokojnie sobie trejduję, a programik (jakiś przerobiony wyświetlacz newsów z forexfactory) odpowiednio wcześniej wrzuca mi potrzebne rzeczy na ekran MT4 (albo działa w trayu windowsa)
+ dzięki temu o niczym nie zapomnę, nie zostawię pozycji na noc jeśli są niekorzystne swapy lub dzień wolny w USA/GB, szybko zamknę pozycję w przypadku zbliżania się ceny do wideł notowań agro lub Nikkei225.

Ew. jeśli ktoś ma ciekawe pomysły/wskaźniki/narzędzia na usprawnienie pracy tradera w tym temacie, to chętnie się zapoznam z odpowiednimi wątkami tutaj czy zewnętrznymi źródłami.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

FAZZI_PS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FAZZI_PS »

Witam, mam pytanie, czy jeśli gram na wykresach dziennych, tzn. otwieram pozycje zawsze na koniec dnia i trzymam 2-5 dni z reguły, to wybór brokera ma tu jakieś większe znaczenie ? tzn. czy przy takie grze broker jest w stanie jakoś uprzykrzyć mi życie ? Bo zastanawiam się nad xtb, mimo wielu narzekań to jednak fakt iż jest to polski broker ma tu dla mnie znaczenie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Znaczenie zawsze jakieś jest. Zwróć uwagę na koszty transakcyjne (spready, prowizje) i swapy. Akurat w przypadku trzymania pozycji 2-5 dni nie będzie to miało aż tak wielkiego znaczenia jednak jeśli gdzieś swapy będą zdecydowanie niekorzystne to w długim terminie na pewno da się to odczuć.

Akurat polskich brokerów jest już cała masa więc klienci mogą sobie wybierać i przebierać do woli...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ