Albo coś ze mną jest nie tak, albo nie wiem o czym Ty piszesz. Najpierw napisałeś że w bosiu można mieć więcej jak 10 pozycji, póżniej że masz otwarte 50-100 pozycji, po czym piszesz że BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10, nic już z tego nie rozumiem, ale może skończmy bo nie jest to wątek o BOSSAkaktus3000 pisze:
Wkurza mnie posunięcie BRE, ponieważ zmiana strategii z 0,01 na 0,03 lot na pojedynczą pozycje powoduje konieczność utrzymania większego depozytu ok. 360k PLN. Totalnie rozjeżdża mi się współpraca, znowu nie ma w kraju brokera, który może coś ciekawego zaoferować, ponieważ BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10 pozycji, GO4X jest MM i ma wysokie SWAPy, pozostali z 0,01 lot nie mają MT4
mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe.Dlatego zakładałem konto w BRE , ponieważ przelewy do Mbanku byłe szybkie a strategia zakładała częste wypłaty zarobionej gotówki na konto w mbanku ( takie "psychologicze" podejście ).
Co do głównej zmiany...
Nie ma co tego wałkować na okrągło. Taka jest decyzja BRE, a jej powody zostały jasno przedstawione. Niestety osobom, które grają 0.01 i 0.02 lotami będzie to nie na rękę, a pozostali po prostu tego nie odczują.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
W jakich godzinach BRE ma nocną przerwę?
Są brokerzy którzy mają nanolotyraposo pisze:Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe.Dlatego zakładałem konto w BRE , ponieważ przelewy do Mbanku byłe szybkie a strategia zakładała częste wypłaty zarobionej gotówki na konto w mbanku ( takie "psychologicze" podejście ).
Co do głównej zmiany...
Nie ma co tego wałkować na okrągło. Taka jest decyzja BRE, a jej powody zostały jasno przedstawione. Niestety osobom, które grają 0.01 i 0.02 lotami będzie to nie na rękę, a pozostali po prostu tego nie odczują.
- kaktus3000
- Gaduła

mzyska pisze:Albo coś ze mną jest nie tak, albo nie wiem o czym Ty piszesz. Najpierw napisałeś że w bosiu można mieć więcej jak 10 pozycji, póżniej że masz otwarte 50-100 pozycji, po czym piszesz że BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10, nic już z tego nie rozumiem, ale może skończmy bo nie jest to wątek o BOSSAkaktus3000 pisze:
Wkurza mnie posunięcie BRE, ponieważ zmiana strategii z 0,01 na 0,03 lot na pojedynczą pozycje powoduje konieczność utrzymania większego depozytu ok. 360k PLN. Totalnie rozjeżdża mi się współpraca, znowu nie ma w kraju brokera, który może coś ciekawego zaoferować, ponieważ BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10 pozycji, GO4X jest MM i ma wysokie SWAPy, pozostali z 0,01 lot nie mają MT4
Gdzie ja niby napisałem, że w BOSSA jest więcej pozycji od 10? To ty napisałeś, że masz ograniczenie do 10 a skoro tylko BOS ma takie ograniczenie. Odpisałem Ci, że BOSSA jest MM i takie ograniczone konta są tylko dla graczy AT lub AFkaktus3000 pisze:BOSSA to akurat jest broker MM, więc porównanie do BRE jest trochę nietrafione. Poza tym ograniczenie konta do 10 pozycji jest przeznaczone jedynie dla inwestorów z strategiami AF, AT lub AF+AT.mzyska pisze:Już chciałem się przenieść do BRE, a tu kuku.
Przeczytałem ten wątek od początku i myślałem że nic się nie zmieni, a jednak.
Ponieważ jestem mikrolociażem, a kto wie czy w bre za jakiś czas nie podniosą prowizji np. do 5zł (skoro teraz mogli, to jaki problem w przyszłości?), to się jeszcze zastanowię i będę się dalej "mordował" z brokerem który ma ograniczoną ilość zleceń na koncie mikro do 10
No tak coś źle zajarzyłemkaktus3000 pisze: Gdzie ja niby napisałem, że w BOSSA jest więcej pozycji od 10? To ty napisałeś, że masz ograniczenie do 10 a skoro tylko BOS ma takie ograniczenie. Odpisałem Ci, że BOSSA jest MM i takie ograniczone konta są tylko dla graczy AT lub AF
Rozumiem że masz rachunek w Bre, mam chyba podobny system do Twojego tylko w mniejszej skali, i do dzisiaj BRE mi pasowało i chciałem się przenieść, ale może coś się wymyśli
Rozumiem wyjaśnienia - sam się dziwiłem że to się BRE opłaca, na mikrolotach gram rzadko kiedy nie jestem pewien swojej pozycji (takie demo za drobne). Jednak te przelewy wewnętrzne i do normalnego konta mBanku to coś co ciężko wyjaśnić generowaniem większych kosztów... Potrafię zrozumieć, że wypłaty po złotówkę są "ciężko strawne" ale chyba 50 w rozliczeniach wewnątrz BRE wystarczyłoby w zupełności - ktoś kto ma konto mini z minimalną wpłatą musi wygenerować 40% zysk żeby opłaciło się go wypłacić po czym jeszcze dorzuci od tego 19% podatku ?rh-fx pisze:prowizja - prowizją ... da się przeżyć
ale 10 zł do 200 zł za przelew do np. Mbanku - to jest nieładne![]()
Dlatego zakładałem konto w BRE , ponieważ przelewy do Mbanku byłe szybkie a strategia zakładała częste wypłaty zarobionej gotówki na konto w mbanku ( takie "psychologicze" podejście ).
Teraz koszty wzrosną
-- śr 31-07-2013, 21:45 --
raposo pisze: Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe..
PS. @raposo - WSZYSTKIE przelewy dotyczy 200 złotych limitów - również na inne subkonta DIBRE !
Market action discounts everything
- kaktus3000
- Gaduła

Podsumowując ofertę konta MINI dla grających wielkością 0,01 lot:
- Minimalny depozyt 500 PLN,
- Dźwignia finansowa 1:100,
- Minimalny wolumen transakcji 0.01 lota,
- Prowizja na walutach aż 0,012%*
- SWAP na EURUSD L -3,31 S -2,58
*0,0045% przy 0,03 lota
Dobrze, że jest konkurencja i można inwestować tam gdzie nas chcą!
Potrafi ktoś znaleźć gorszą ofertę? W końcu jesteśmy zieloną wyspą, więc jak widać nie tylko autostrady się u nas drożej buduje

- Minimalny depozyt 500 PLN,
- Dźwignia finansowa 1:100,
- Minimalny wolumen transakcji 0.01 lota,
- Prowizja na walutach aż 0,012%*
- SWAP na EURUSD L -3,31 S -2,58
*0,0045% przy 0,03 lota
Dobrze, że jest konkurencja i można inwestować tam gdzie nas chcą!
Potrafi ktoś znaleźć gorszą ofertę? W końcu jesteśmy zieloną wyspą, więc jak widać nie tylko autostrady się u nas drożej buduje

Zdaje się, że BRE wprowadził jakiś czas temu obniżoną stawkę prowizji na stałe (bez żadnej promocji). Mylę się? Skalkulowałem jeszcze na szybko pobraną prwzję dla 1 mikrolota (0,001). Teraz na parze EUR/USD prowizja wynosi 0,34 PLN. Ustalenie jej na poziomie 1 PLN oznacza tyle co 0,45%x3 a czyli 1,35%raposo pisze:Tak, bo stawki % pozostały bez zmian.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?