mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

kaktus3000 pisze:

Wkurza mnie posunięcie BRE, ponieważ zmiana strategii z 0,01 na 0,03 lot na pojedynczą pozycje powoduje konieczność utrzymania większego depozytu ok. 360k PLN. Totalnie rozjeżdża mi się współpraca, znowu nie ma w kraju brokera, który może coś ciekawego zaoferować, ponieważ BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10 pozycji, GO4X jest MM i ma wysokie SWAPy, pozostali z 0,01 lot nie mają MT4 :(
Albo coś ze mną jest nie tak, albo nie wiem o czym Ty piszesz. Najpierw napisałeś że w bosiu można mieć więcej jak 10 pozycji, póżniej że masz otwarte 50-100 pozycji, po czym piszesz że BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10, nic już z tego nie rozumiem, ale może skończmy bo nie jest to wątek o BOSSA :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dlatego zakładałem konto w BRE , ponieważ przelewy do Mbanku byłe szybkie a strategia zakładała częste wypłaty zarobionej gotówki na konto w mbanku ( takie "psychologicze" podejście ).
Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe.

Co do głównej zmiany...
Nie ma co tego wałkować na okrągło. Taka jest decyzja BRE, a jej powody zostały jasno przedstawione. Niestety osobom, które grają 0.01 i 0.02 lotami będzie to nie na rękę, a pozostali po prostu tego nie odczują.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

W jakich godzinach BRE ma nocną przerwę?

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:
Dlatego zakładałem konto w BRE , ponieważ przelewy do Mbanku byłe szybkie a strategia zakładała częste wypłaty zarobionej gotówki na konto w mbanku ( takie "psychologicze" podejście ).
Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe.

Co do głównej zmiany...
Nie ma co tego wałkować na okrągło. Taka jest decyzja BRE, a jej powody zostały jasno przedstawione. Niestety osobom, które grają 0.01 i 0.02 lotami będzie to nie na rękę, a pozostali po prostu tego nie odczują.
Są brokerzy którzy mają nanoloty :?: Jeśli tak to jak to jest możliwe, że są w stanie ponosić koszty tak małych pozycji, a w przypadku mikrolotów jest to nie opłacalne :?:

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

mzyska pisze:
kaktus3000 pisze:

Wkurza mnie posunięcie BRE, ponieważ zmiana strategii z 0,01 na 0,03 lot na pojedynczą pozycje powoduje konieczność utrzymania większego depozytu ok. 360k PLN. Totalnie rozjeżdża mi się współpraca, znowu nie ma w kraju brokera, który może coś ciekawego zaoferować, ponieważ BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10 pozycji, GO4X jest MM i ma wysokie SWAPy, pozostali z 0,01 lot nie mają MT4 :(
Albo coś ze mną jest nie tak, albo nie wiem o czym Ty piszesz. Najpierw napisałeś że w bosiu można mieć więcej jak 10 pozycji, póżniej że masz otwarte 50-100 pozycji, po czym piszesz że BOSSA jest MM i ma ograniczenie do 10, nic już z tego nie rozumiem, ale może skończmy bo nie jest to wątek o BOSSA :)
kaktus3000 pisze:
mzyska pisze:Już chciałem się przenieść do BRE, a tu kuku :lol: .
Przeczytałem ten wątek od początku i myślałem że nic się nie zmieni, a jednak.
Ponieważ jestem mikrolociażem :D , a kto wie czy w bre za jakiś czas nie podniosą prowizji np. do 5zł (skoro teraz mogli, to jaki problem w przyszłości?), to się jeszcze zastanowię i będę się dalej "mordował" z brokerem który ma ograniczoną ilość zleceń na koncie mikro do 10 :(
BOSSA to akurat jest broker MM, więc porównanie do BRE jest trochę nietrafione. Poza tym ograniczenie konta do 10 pozycji jest przeznaczone jedynie dla inwestorów z strategiami AF, AT lub AF+AT.
Gdzie ja niby napisałem, że w BOSSA jest więcej pozycji od 10? To ty napisałeś, że masz ograniczenie do 10 a skoro tylko BOS ma takie ograniczenie. Odpisałem Ci, że BOSSA jest MM i takie ograniczone konta są tylko dla graczy AT lub AF :)

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

kaktus3000 pisze: Gdzie ja niby napisałem, że w BOSSA jest więcej pozycji od 10? To ty napisałeś, że masz ograniczenie do 10 a skoro tylko BOS ma takie ograniczenie. Odpisałem Ci, że BOSSA jest MM i takie ograniczone konta są tylko dla graczy AT lub AF :)
No tak coś źle zajarzyłem :oops:
Rozumiem że masz rachunek w Bre, mam chyba podobny system do Twojego tylko w mniejszej skali, i do dzisiaj BRE mi pasowało i chciałem się przenieść, ale może coś się wymyśli :)

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

rh-fx pisze:prowizja - prowizją ... da się przeżyć

ale 10 zł do 200 zł za przelew do np. Mbanku - to jest nieładne :(

Teraz koszty wzrosną :(
Rozumiem wyjaśnienia - sam się dziwiłem że to się BRE opłaca, na mikrolotach gram rzadko kiedy nie jestem pewien swojej pozycji (takie demo za drobne). Jednak te przelewy wewnętrzne i do normalnego konta mBanku to coś co ciężko wyjaśnić generowaniem większych kosztów... Potrafię zrozumieć, że wypłaty po złotówkę są "ciężko strawne" ale chyba 50 w rozliczeniach wewnątrz BRE wystarczyłoby w zupełności - ktoś kto ma konto mini z minimalną wpłatą musi wygenerować 40% zysk żeby opłaciło się go wypłacić po czym jeszcze dorzuci od tego 19% podatku ? :shock:

-- śr 31-07-2013, 21:45 --
raposo pisze: Jeśli chodzi tylko o podejście psychologiczne, a nie o korzystanie z zarobionych środków, to można to prosto obejść, przerzucając zyski na subkonto w BRE, a wypłat dokonywać dopiero jak uzbiera się tam dopiero powyżej 200 zł. Wtedy nie będziesz miał środków na koncie na którym zawierasz transakcje, a wypłaty nadal będą darmowe..

PS. @raposo - WSZYSTKIE przelewy dotyczy 200 złotych limitów - również na inne subkonta DIBRE !
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Podsumowując ofertę konta MINI dla grających wielkością 0,01 lot:
- Minimalny depozyt 500 PLN,
- Dźwignia finansowa 1:100,
- Minimalny wolumen transakcji 0.01 lota,
- Prowizja na walutach aż 0,012%*
- SWAP na EURUSD L -3,31 S -2,58

*0,0045% przy 0,03 lota

Dobrze, że jest konkurencja i można inwestować tam gdzie nas chcą!

Potrafi ktoś znaleźć gorszą ofertę? W końcu jesteśmy zieloną wyspą, więc jak widać nie tylko autostrady się u nas drożej buduje ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

raposo pisze:Tak, bo stawki % pozostały bez zmian.
Zdaje się, że BRE wprowadził jakiś czas temu obniżoną stawkę prowizji na stałe (bez żadnej promocji). Mylę się? Skalkulowałem jeszcze na szybko pobraną prwzję dla 1 mikrolota (0,001). Teraz na parze EUR/USD prowizja wynosi 0,34 PLN. Ustalenie jej na poziomie 1 PLN oznacza tyle co 0,45%x3 a czyli 1,35% :) Aby nie stracić trzeba teraz grać przynajmniej pozycją 0,03 ;) I jeszcze odnoście dodatkowej opłaty w wysokości 10 PLN pobieranej za wypłaty poniżej 200 PLN. Mnie nie dotyczy ale znam sporo osób dla których już 50 PLN jest kwotą do wyjęcia. Wygląda na to, że BRE nie dokońca przemyślał zasady udostępnienia usłługi na rynku Forex i teraz "dopieszcza" szczegóły. Chyba nikt nie lubi być traktowany jak królik doświadczalny. Ciekawe czym Nas jeszcze ten broker zaskoczy? Może nie przeoczę komunikatu na platformie bo żadnego powiadonienia na e-mail o zmianie regulaminu nie otrzymałem. Podsumowując - to niedobra praktyka. Zawsze chwaliłem tego broka ale dzisiaj otrzymuje zółtą kartkę. Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

nie wiem o co tyle hałasu... przecież ktoś kto gra na 0.01 może zabrać swoje dwie stówki i przenieść gdzie indziej ?

ODPOWIEDZ