richard.cali pisze:atlanticos pisze:a wg zielonego kolegi jak zejdziemy poniżej 3230 to zapomnijcie o nowych szczytach... rynek zweryfikuje
wg Was wyjdziemy z klina i przy okazji z 70 pipsowej konsoli (3238-3300) dołem po czym jak gdyby nigdy nic po 20 pipsach zawrócimy, przebijemy dwa silne opory które wtedy sie utworza czyli dolna (3238) i górna (3300) bandę wybitej wcześniej konsoli i polecimy jeszcze na nowe szczyty... tylko pogratulowac wyobrazni...
forex jest nieprzewidywalny wiec nie ma rzeczy niemożliwych ale ja osobiście pod taki scenariusz nie wejde na edku...wole postac z boku niż łapac L pod silnymi oporami...

Tak właśnie bedzie, a co czytałeś że nie może być gdzieś..zaobserwuj to i odczyt na swoim EKG...nawet zejdzie poniżej 1.3221 lekko, tam siedzą L-ki, bo się opłaci
nigdzie nie czytałem...napisałem wyraźnie, że to forex i nie ma rzeczy niemożliwych... po prostu ja osobiście nie widzę takiego scenariusza i tyle...
-- Dodano: 31 lip 2013, 12:23 --
richard.cali pisze:
nawet zejdzie poniżej 1.3221 lekko, tam siedzą L-ki, bo się opłaci, strach ogarnie wszystkich wtedy do L

konsola ma 70 pipsow... wybicie dolem to zasieg równy jej wysokosci...dolna banda 3238-3240... nie widze tu mozliwosci L na 3220 ale jak każdy mogę się mylic
edit: tak na chłopski rozum to gdzie bardziej opłaca się banksterce leciec... w dół gdzie większosc sie spodziewa czy w gore po stopki których jest od zaj...nia powyzej 1.33 i dopiero w dół... rynek zweryfikuje

ja osobiście na edku z boku wiec nie mam "interesu" w jego ruchu w którąkolwiek ze stron... wybijemy ważne poziomy to bede szukał wejścia