DayTrading: Środa 31.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2013, 00:00

Wzrost
11
27%
Bez zmian
3
7%
Spadek
27
66%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 31.07.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

scenariusz który mnie osobiście się widzi , ale ostrzegam że to tylko czysta spekulacja i wróżby jest taki:

raport ADP nieco słabszy - rynek wykorzysta to do lotu z okolic w ktorych jestesmy mniej wiecej na 1.33 lub troche wyżej (maks 3340-3360) żeby przejechac stopy, po czym wieczorem dowiadujemy sie z posiedzenia FOMC ze wiekszosc członków jest za szybszym ograniczeniem QE (wrzesien) i lecimy w dół... Konferencji prasowej dziś nie ma wiec Benek nie bedzie mieszał dodatkowo i wiekszych ruchów jak 100 pipsow nie powinnismy w zwiazku z tym zobaczyc... jak pisalem na poczatku - czysto hipotetyczny scenariusz :564:

a jutro ciąg dalszy zabawy z ekipą Mariana :mrgreen:
molmomas pisze: a tak poza tym to Usd pln może być ciekawy moment by wejść na kilkudniową pozycję l
target szacuję 4-6 gorszy wyżej

Pokój
korci mnie ale czekam bo moze da sie dobrac 100-150 pipsow niżej :564:
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 12:58 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

molmomas pisze:Żaba dobrze gada,
ciężko sobie wyobrazić taki scenariusz. Ale fakt faktem bywały podobne sytuacje przed "wielkimi danymi"
podwójna zmyła jest możliwa więc uważam że na razie lepiej stać z boku i czekać a wskoczyć w eskę na wysokościach edkowych

a tak poza tym to Usd pln może być ciekawy moment by wejść na kilkudniową pozycję l
target szacuję 4-6 gorszy wyżej

Pokój
jak dla mnie dopiero pow. 3,2050
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Usd pln do góry
Money flow.
"pips to the people"

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

range bar jak w weekend

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

atlanticos pisze:a wg zielonego kolegi jak zejdziemy poniżej 3230 to zapomnijcie o nowych szczytach... rynek zweryfikuje

wg Was wyjdziemy z klina i przy okazji z 70 pipsowej konsoli (3238-3300) dołem po czym jak gdyby nigdy nic po 20 pipsach zawrócimy, przebijemy dwa silne opory które wtedy sie utworza czyli dolna (3238) i górna (3300) bandę wybitej wcześniej konsoli i polecimy jeszcze na nowe szczyty... tylko pogratulowac wyobrazni... forex jest nieprzewidywalny wiec nie ma rzeczy niemożliwych ale ja osobiście pod taki scenariusz nie wejde na edku...wole postac z boku niż łapac L pod silnymi oporami... :D
Tak właśnie bedzie, a co czytałeś że nie może być gdzieś..zaobserwuj to i odczyt na swoim EKG...nawet zejdzie poniżej 1.3221 lekko, tam siedzą L-ki, bo się opłaci, strach ogarnie wszystkich wtedy do L :)
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

richard.cali pisze:
atlanticos pisze:a wg zielonego kolegi jak zejdziemy poniżej 3230 to zapomnijcie o nowych szczytach... rynek zweryfikuje

wg Was wyjdziemy z klina i przy okazji z 70 pipsowej konsoli (3238-3300) dołem po czym jak gdyby nigdy nic po 20 pipsach zawrócimy, przebijemy dwa silne opory które wtedy sie utworza czyli dolna (3238) i górna (3300) bandę wybitej wcześniej konsoli i polecimy jeszcze na nowe szczyty... tylko pogratulowac wyobrazni... forex jest nieprzewidywalny wiec nie ma rzeczy niemożliwych ale ja osobiście pod taki scenariusz nie wejde na edku...wole postac z boku niż łapac L pod silnymi oporami... :D
Tak właśnie bedzie, a co czytałeś że nie może być gdzieś..zaobserwuj to i odczyt na swoim EKG...nawet zejdzie poniżej 1.3221 lekko, tam siedzą L-ki, bo się opłaci
nigdzie nie czytałem...napisałem wyraźnie, że to forex i nie ma rzeczy niemożliwych... po prostu ja osobiście nie widzę takiego scenariusza i tyle... :564:

-- Dodano: 31 lip 2013, 12:23 --
richard.cali pisze:
nawet zejdzie poniżej 1.3221 lekko, tam siedzą L-ki, bo się opłaci, strach ogarnie wszystkich wtedy do L :)
konsola ma 70 pipsow... wybicie dolem to zasieg równy jej wysokosci...dolna banda 3238-3240... nie widze tu mozliwosci L na 3220 ale jak każdy mogę się mylic :564:

edit: tak na chłopski rozum to gdzie bardziej opłaca się banksterce leciec... w dół gdzie większosc sie spodziewa czy w gore po stopki których jest od zaj...nia powyzej 1.33 i dopiero w dół... rynek zweryfikuje :564:
ja osobiście na edku z boku wiec nie mam "interesu" w jego ruchu w którąkolwiek ze stron... wybijemy ważne poziomy to bede szukał wejścia
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

I tu Cię atlanticos posłucham bo w konsoli już kilka razy MC miałem :564: :564: :564:

Jak wybiją to się poszuka !!! pamiętam doskonale ile mnie to nerwówwwww... kosztowało, a tak to wyluzka :564:
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

Jeju, im dłużej was czytam, tym mniej rozumiem, a im dłużej 'demkuję" tym tym mniej na koncie.

Zapakowałam skromne L na kablu i złocie. Cusik urosło i właśnie patrzę jak topnieje. Ciąc póki pokrywa prowizkę czy jak?

Chyba mam kryzys, bo od 2 tyg ładuję S w dołkach i L na górkach...eeech, a tak mi ładnie szłooo...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

dzidziapiernik pisze:Jeju, im dłużej was czytam, tym mniej rozumiem, a im dłużej 'demkuję" tym tym mniej na koncie.

Zapakowałam skromne L na kablu i złocie. Cusik urosło i właśnie patrzę jak topnieje. Ciąc póki pokrywa prowizkę czy jak?

Chyba mam kryzys, bo od 2 tyg ładuję S w dołkach i L na górkach...eeech, a tak mi ładnie szłooo...

Norma na początku,
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

U Jsygnal na L poszedl

bronia tego 97 60 okolic hmm zobaczymy jakie dane beda mzoe bedzie sygnal pod umocnienie USD

Zablokowany