Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ADASKO2012 pisze:2013 czerwiec hehe
Chłop gra lotem 0,01 no masakra ,meczy się strasznie to nie dla mnie,ja teraz wskakuje na 20 lotow
do tego myfxbook nie potwierdzony, więc może być demo.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Pierwsze co mi się rzuca w oczy to test tylko od 2009 roku. A co z wcześniejszymi latami ?
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

To i tak sporo od 2009.Dobry system polega na tym,ze jak idzie dobrze to trzeba z niego wszystko wycisnąć bo prędzej czy później przyjdzie zły okres.

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

20 lotów to przesada... A ten robot to pewnie działa i przez jakiś czas będzie działał jak to zwykle bywa z EA

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Albo jest sprzedawany bo już zeruje konta. Moje roboty przechodzą pomyślnie testy od 2001 roku.
Wiec nie widzę jakiś wielkich problemów z długoterminowym działaniem EA.
Dostosowanie EA do krótkiego okresu czasu to nie sztuka, ale tak by działał we wszystkich
warunkach rynkowych to jest już artyzm ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

Wiedziałem że prędzej czy pózniej opiszecie tą aukcję w tym wątku :-) Ta aukcja z tym EA jest moja więc jeśli macie jakieś pytania to pytajcie odpowiem w miare możliwości.

Czego backtesty od 20009 - bo takie poprostu jakiś czas temu ściągałem dane i moim zdanim powinny wystarczyć. Próbuje teraz z Dukascopy pobrać dane od 2007 - poprzez paltforme Jforex. NIestey jednak po kliknięciu na pobierz dane pokazuje 0% i nic nie idzie - nie mam pojęcia dlaczego ??? Może wy wiecie.??

Co do konta real - to oczywiście jest to konto realne z prawidziwym depo.
Wg. backtestów robot powinien ładnie zarabiać , narazie 2 miesiące to potwierdzają.

Co do złośliwości, że gram 0,01 lub 0,02 lota - to tak gram aby MM był odpowiedni do depo i ustawień EA.
ADASKO2012 - chciałbym zobaczyć w realu te twoje zlecenia po 20 lotów :-) ( na demo każdy potrafi wcisnąć BUY/SELL 20 lotów)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Tymek pisze:Moje roboty przechodzą pomyślnie testy od 2001 roku.
A potem i tak tracą, więc nie wiem czy okres na jakim testowany jest automat ma aż tak duże znaczenie. Oczywiście odnoszę się tylko do wyników z myfxbook ;)

doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Dlaczego Pan ukrywa ustawienia backtestow? Jesli automat jest taki super.
Ukrywa sie ustawienia tylko po to aby ludzie nie zobaczyli ze ustawił Pan duże loty aby krzywa wykresu pieknie wyglądała i naiwni ludzie nabierają sie na to. W praktyce na koncie Real mozna sobie te sztuczne tuningowane ukryte backtesty wsadzić miedzy książki i taki automat za 300zl bedzie tracił a jedynie zarabia Pan na nim poprzez sprzedaz.
Inwestowanie 300zl to zabawa i nawet na chleb nie zarobi lol.

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

3dvision pisze:Wiedziałem że prędzej czy pózniej opiszecie tą aukcję w tym wątku :-) Ta aukcja z tym EA jest moja więc jeśli macie jakieś pytania to pytajcie odpowiem w miare możliwości.
...
3dvision mam ten automat który sprzedajesz na aukcji, wrzuciłem go na demo Admirala bo to mój główny broker no i jak na razie 3 pozycje po 50 pipsów w plecy, jak większość EA działa jednak inaczej niż na Armadzie. Zobaczymy jak będzie dalej. Trzymam kciuki żeby w dłuższym okresie zarabiał.

Jakość modelowania 99% na danych z dukasa można sobie wsadzić w buty, te dane różnią się od danych od konkretnego brokera więc robiąc testy na nich robimy je faktycznie na zupełnie innym wykresie. Backtesty można sobie robić jedynie po to aby zobaczyć jak działa automat a nie jakie wyniki osiąga.

EDIT
doriswawa czy ty jesteś blondynem ? Zawsze masz tyle do powiedzenia a nie masz pojęcia o tym co piszesz. Wielkość lota masz w screnie z testera pod wykresem, nikt nie ustawił go aby zmienić krzywą wykresu. Same ustawienia ukrywa się po to aby nikt nie był w stanie (a właściwie aby było trudniej) znaleźć automat który jest sprzedawany.

3dvision
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 3dvision »

Skuti - dobrze odpisałeś doriswawa -nic nie musze dodawać.

Skuti - ja go mam załączonego na Armadzie i jak widać od 13 czerwca bardzo łądnie sie spisuje. Co do backtestów z Dukascopy to uważam, że są miarodajne. Ważne aby ustawienia EA były takie jak moje - no i polecam najlepiej tego samego brokera co jest u mnie.

ODPOWIEDZ