Granie robotem

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
QTrader
Gaduła
Gaduła

Re: Granie robotem

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Fx1234 pisze:Hehe, że coooo? hihi
Twoje EA zawsze sprawdza zlecenia na twojej platformie, nastepnie może wysłać zapytanie do servera o otwarcie, modyfikację lub zamknieci. Sytuacja o której piszesz, się nie pojawi bo EA zwróci błąd o brau zlecenia tego już zamkniętego.
EA wywołuje funkcje platformy które sprawdzają co jest na serwerze i dopiero zwracają wynik.

Słuchaj ja tu nie muszę ci udowadniając rzeczy oczywistych.Mówię co chce.

Chcesz specjalistycznej wiedzy od ręki?
Napisz na PW co chcesz wiedzieć. Wycenie, wystawie rachunek, zapłacisz i masz podane jak na dłoni.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Fx1234 dzielę się wiedzą, którą posiadam ale nie muszę ci niczego udowadniać.
Masz dokładnie taka wiedzę jak napisałeś np.: EA resetuje się przy każdym ticku
Pewnie takich kwiatków masz więcej wiec uprawiaj swój ogródek sam.
Życzę powodzenia przy graniu z EA i jak zaczniesz dostawać reqouty to wtedy może
zaczniesz doceniać to iż ktoś chciał ci kiedyś pomoc. Pamiętaj, że pomoc nie polega na
dawaniu tylko na wskazaniu drogi. Ludzie którym pokażesz skrót zawsze będą używać
skrótu bez wiedzy potrzebnej co jest zanim bo już ich to nie interesuje. Problemy
zaczynają się wtedy gdy skrót przestaje działać i trzeba zrobić coś samemu. Wtedy
boli że zamiast słuchać wykładu na matematyce spało się na ławce w parku.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

QTrader pisze: EA wywołuje funkcje platformy które sprawdzają co jest na serwerze i dopiero zwracają wynik.
Słuchaj ja tu nie muszę ci udowadniając rzeczy oczywistych.Mówię co chce.
Chcesz specjalistycznej wiedzy od ręki?
Napisz na PW co chcesz wiedzieć. Wycenie, wystawie rachunek, zapłacisz i masz podane jak na dłoni.
Specialnie dla ciebie, a dziś jest niedziela to i na Fx nie można składać zleceń, napisałem EA oraz skrypt, modyfikacja aktualnego zlecenia oraz wyswietlenie info o cenie aktualnej otwarcia zlecenia, wyniki:

EA czeka, aż server wyśle mu informacje o nowej cenie i dlatego się nie uruchomi.
Skrytp mimo testu, wyłączona sieć(internet), brak możliwości składania zleceń działa informacje o zleceniu są wyświetlane poprawnie, natomiast modyfikacja nie, bo server nie przyjmuje zleceń.
Więc kolego: QTrader, mylisz się, bo platforma sprawdza co jest na platformie a następnie może wysłac info do servera, raz o otwarcie jednego zlecenia, tak jak to miało miejsce w moim EA oraz skrypcie.
Ja ci to napisałem za darmo, bez PW i wystawiania rachunku, nie dziękuj - ale zrozum jak działa.

Tymek - niech ci będzie "Większość brokerów nie lubi gdy co tick czytać Order Book." - dla mnie już to ma znaczenie = zero.
Twoje pozostałe bla bla bla droga na skróty, ktoś chciał ci kiedyś pomoc = zero.
Dziękuję za wyjaśnienie, wnioski to: sam se wygugluj :)

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

1234 wcale nie jest taki goopi, jak wam się wydaje, i robi wam testy.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Wczoraj spuściłem olej z silnika i wiesz co ? Silnik się odpalił i nawet wkręcił się na dobre obroty.
Wniosek: olej w silniku jest nie potrzebny.
Ten test nic nie dal poza informacja ze MT4 ma swój własny cache gdy nie ma podłączenia do serwera.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Brak sieci porównać można raczej do paliwa, nie do oleju. Bez paliwa (siec ze źródełkiem) nie dojedzie nawet do bramy.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ