QTrader pisze:
Zawsze serwer. Z tego względu ze zlecenie mogło wejść na SL/TP. Odpytując lokalnie platformę mogło by dojść do sytuacji np. zamykania już zamkniętego zlecenia.
Hehe, że coooo? hihi
Twoje EA zawsze sprawdza zlecenia na twojej platformie, nastepnie może wysłać zapytanie do servera o otwarcie, modyfikację lub zamknieci. Sytuacja o której piszesz, się nie pojawi bo EA zwróci błąd o brau zlecenia tego już zamkniętego.
Tymek - nic konkretnie nie napisałeś!
Kawa na ławę - daj linka do informacji o "order book", "Wireshark" i "Większość brokerów nie lubi gdy co tick czytać Order Book." lub opisz to co wiesz na ten temat.
Ani mi, ani innym nie chce się wertować po guglu aby uzyskać odpowiedź, którą ty już niby posiadasz a nie chcesz wyjaśnić.
Jak posiądziesz tę wiedzę to wtedy może powiesz nam coś więcej.
I to nie ja mam ci opowiadać o tym coś więcej tylko ty, bo ja nie wiem - dlatego pytam się ciebie bo tu już to wiesz.
Jak narazie zero konkretów, tylko same "Posprawdzaj fora, poczytaj jak działa serwer", a pytam już od dłuższego czasu i tak zamiast informacji "order book" temat zostaje wypełniony EA i komunikacją z serverem.
Więc bądź tak przydatny i zrób to.