mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

witam chce otworzyc rachunek mini na probe i mam pytanie czy mozna po jakims czasie zmienic rachunek mini na standard?

-- 25 lip 2013, 18:56 --

MASAKRA NIE MOGE WYPELNIC FORMULARZA.MIESZKAM W UK I WYSKAKUJE MI,ZE NIEPRAWIDLOWY KOD POCZTOWY :evil: :evil:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zmienić nie można ale mozesz potem otworzyć drugie konto. Dowiem sie co z tym kodem.

-- pt 26-07-2013, 10:30 --

Pojawiła się oferta VIP. Istotne różnice:
  • - prowizja tylko 0,0035% (z rabatem to będzie 0,003115%),
    - min. depozyt 100 000 PLN i min. obrót 100 lot
    - dostęp do analiz VIP,
    - oprocentowanie rachunku (na tę chwilę na ok. 1,5-2%),
    - indywidualna opieka maklera,
    - tablet lub smartfon (iPady, Samsungi, HTC) gratis po wypracowaniu obrotu 400 lotów do końca 2014 r.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

raposo pisze: Pojawiła się oferta VIP. Istotne różnice:
  • - prowizja tylko 0,0035% (z rabatem to będzie 0,003115%),
    - min. depozyt 100 000 PLN i min. obrót 100 lot
    - dostęp do analiz VIP,
    - oprocentowanie rachunku (na tę chwilę na ok. 1,5-2%),
    - indywidualna opieka maklera,
    - tablet lub smartfon (iPady, Samsungi, HTC) gratis po wypracowaniu obrotu 400 lotów do końca 2014 r.
Przyznam, że BRE mnie ciągle zaskakuje. Oprocentowanie konta to krok w bardzo dobrym kierunku. Szkoda, że nie zrobili dodatkowo promocji dla konta mini np. VIP mini. Obrót pewnie nie będzie problemem, niestety bez microlotów w moim przypadku się nie obejdzie ;)

Wczytuję się w regulamin i wynika z niego, że wystarczy tylko zrobić obrót 100lot w miesiącu poprzedzającym zawarcie umowy. Nie trzeba robić takiego obrotu w każdym kolejnym miesiącu. Dobrze myślę?
http://www.breforex.pl/Media/Default/Wz ... cjiVIP.pdf

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Mam malutki problem , nie zapisuje mi się szczegółowy raport ani zapisz raport. Może coś w ustawieniach ,gdzieś należy coś zrobić. Pierwszy raz mam taką sytuację wiec nie wiem co robić aby to sobie sprawdzić. Interesuje mnie wykaz moich poczynań wiec to jest dla mnie ważne. Gram demo mt4

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

spróbuj uruchomić terminal jako administrator, lub zapisać raport w innym miejscu np. na pulpicie ?
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

marcin.in00 pisze:Mam malutki problem , nie zapisuje mi się szczegółowy raport ani zapisz raport. Może coś w ustawieniach ,gdzieś należy coś zrobić. Pierwszy raz mam taką sytuację wiec nie wiem co robić aby to sobie sprawdzić. Interesuje mnie wykaz moich poczynań wiec to jest dla mnie ważne. Gram demo mt4
Kiedys miałem podobną sytuację, sprawdz czy w katalogu templates sa pliki statement.htm, StatementDetailed.htm
jest pipnie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

marcin.in00 pisze:Mam malutki problem , nie zapisuje mi się szczegółowy raport ani zapisz raport. Może coś w ustawieniach ,gdzieś należy coś zrobić. Pierwszy raz mam taką sytuację wiec nie wiem co robić aby to sobie sprawdzić. Interesuje mnie wykaz moich poczynań wiec to jest dla mnie ważne. Gram demo mt4
Tak jak Andrzej napisał, włączenie uprawnień administratora powinno pomóc. Wątpię aby to było coś innego.
kaktus3000 pisze: Przyznam, że BRE mnie ciągle zaskakuje. Oprocentowanie konta to krok w bardzo dobrym kierunku. Szkoda, że nie zrobili dodatkowo promocji dla konta mini np. VIP mini. Obrót pewnie nie będzie problemem, niestety bez microlotów w moim przypadku się nie obejdzie ;)

Wczytuję się w regulamin i wynika z niego, że wystarczy tylko zrobić obrót 100lot w miesiącu poprzedzającym zawarcie umowy. Nie trzeba robić takiego obrotu w każdym kolejnym miesiącu. Dobrze myślę?
http://www.breforex.pl/Media/Default/Wz ... cjiVIP.pdf
Myślę, że byłbyś wyjątkiem, który gra na koncie mini i jednocześnie generuje obrót powyżej 100 lotów. Z reguły tacy gracze nie generują więcej niż 10 lotów i to do nich adresowane są takie konta. Prędzej wprowadzone zostałyby dokładniejsze jednostki wolumenu typu 0.11, 0.25 lot itd. I myślę, że o to można suszyć głowę BRE :).

Co do drugiego pytania, lepiej żeby samo BRE wyraziło swoją interpretację ale głównie chodzi tu o fakt, aby dodatkowo nagrodzić aktywnych klientów więc myślę, że nie robiono by wielkich problemów, gdybyś tylko oscylował przy wartości 100 lotów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

raposo pisze:
kaktus3000 pisze: Przyznam, że BRE mnie ciągle zaskakuje. Oprocentowanie konta to krok w bardzo dobrym kierunku. Szkoda, że nie zrobili dodatkowo promocji dla konta mini np. VIP mini. Obrót pewnie nie będzie problemem, niestety bez microlotów w moim przypadku się nie obejdzie ;)
Myślę, że byłbyś wyjątkiem, który gra na koncie mini i jednocześnie generuje obrót powyżej 100 lotów. Z reguły tacy gracze nie generują więcej niż 10 lotów i to do nich adresowane są takie konta. Prędzej wprowadzone zostałyby dokładniejsze jednostki wolumenu typu 0.11, 0.25 lot itd. I myślę, że o to można suszyć głowę BRE :).
Mam dość specyficzny system, bardzo dużo otwartych pozycji o najmniejszej możliwej wielkości. Dokładniejsze jednostki powyżej 0.10 lot rozwiążą mój problem dopiero w przeszłości, gdy depozyt wzrośnie dziesięciokrotnie. Obecnie przy minimalnej pojedynczej pozycji 0.01 lot musze mieć przygotowany depozyt 120.000 PLN. Na szczęście nie jest potrzebny cały czas, dlatego z oprocentowaniem poradziłem sobie w ten sposób, że mam na koncie fx ok. 12k PLN a reszta jako ewentualne uzupełnienie depozytu czaka na oprocentowanym koncie bankowym :)

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Pojawiło się info, że od 15.08.2013 następują zmiany w prowizjach.
http://breforex.pl/oplaty-i-prowizje
Pkt 10 tabeli:
Prowizje za usługi związane z obrotem Instrumentami Finansowymi opartymi o ceny walut (prowizja za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji)

0,0045% wartości transakcji i nie mniej niż 1 zł*
Jak rozumiem, 0,0045% czyli bez zmian ale dołożono zdaje się "nie mniej niż 1 zł" ?
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak, bo stawki % pozostały bez zmian.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ