mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Above »

raposo pisze:Tak, bo stawki % pozostały bez zmian.
Jasne. Ale mi chodzi o to jak to się ma do tych co grają mikrolotami. To "co najmniej 1 zł" dla tych którzy graja mikrolotami jest znacząca podwyżka w % choć wyrażona we fragmencie "co najmniej 1zł". Podwyżka sięga wszystkich, którzy grają do 0,22 lota. Bez zmian prowizja pozostaje dla grających od 0,22 lota.

Czyli zapis "co najmniej 1 zł" powoduje, że im mniej jednostek waluty bazowej tym większa prowizja. A próg wejścia i możliwość grania mikrolotami pozostaje bez zmian. To znacząca różnica dla tych, którzy mikrolotują...:)
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 16:19 przez Above, łącznie zmieniany 1 raz.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

no i zaczelo sie koniec microlociarzy - PROWIZJE ICH ZJEDZA..

pozostalo 0,0045% ale nie mniej niz 1 PLN czyli wszyscy microlociarze sa wyrabani....poniewaz za otwarcie 0,01 lota zaplaca 1PLN a teraz placa 0,29 groszy...

zastanawia mnie co jeszcze wprowadza madrego :roll:

druga sprawa ciekawe jak bedzie chodzic platforma po tej aktualizacji :roll:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

andy11 pisze:no i zaczelo sie koniec microlociarzy - PROWIZJE ICH ZJEDZA..

pozostalo 0,0045% ale nie mniej niz 1 PLN czyli wszyscy microlociarze sa wyrabani....poniewaz za otwarcie 0,01 lota zaplaca 1PLN a teraz placa 0,29 groszy...

zastanawia mnie co jeszcze wprowadza madrego :roll:

druga sprawa ciekawe jak bedzie chodzic platforma po tej aktualizacji :roll:
Czyli o ok 345% wzrasta prowizja dla tych, którzy grają 0,01 lota. Uhuhuhuuuuu.

Ale inaczej patrząc. Dla mikrolociarza tu dla przykładu otwierającego 0,01 lota, przekładając na spread, to będzie on gdzieś tak 3,2 pipsa dla EUR/USD.

Ciekawe jak zmienią się warunki otwierania kont. Teraz: http://www.breforex.pl/rodzaje-rachunkow jest dla kont MINI, depo minimalne: 500 zł, najmniejsza jednostka 1000 (0,01lota). Po zmianie prowizji - uważam, że rachunki MINI powinny zniknąć od tego 15.08.2013 (od kiedy nowe prowizje wejdą w życie).

Powinny zniknąć, ale jeśli nie znikną będzie to znaczyło zdzierstwo i skandal bo dla osoby, która wpłaca 500 zł żeby otworzyć konto MINI, otwiercie pozycji i jej zamknięcie (jedna transakcja) będzie kosztowało 0,04% z całego depo! LOL.

Dla tych którzy mają aktualnie konta MINI to pozostaje im albo zamknąć rachunek albo dopłacić żeby grać na minilotach.

Dziwne przy tym, że konta otwarte przed zmianą prowizji także obejmuje ta zmiana. Inaczej mówiąc jest to zmuszenie mikrolociarzy do zamknięcia konta lub zwiększenia depo żeby wejść na miniloty.

Jaja jak berety :D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 16:36 przez Above, łącznie zmieniany 1 raz.
...
You named me?!

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

mikrolociarz musi otwierac 0,04 lota aby sie miescil w prwoizji % 4x0,29= 1,16 PLN lecz gdy otworzy 0,03 lota to zaplaci 1PLN a wedlug starego liczenia zaplacil by 0,87 PLN czyli roznica 13 gronii... oczywiscie ktos zaraz powie co to jest 13 gronii ale ale ja uwazam ze to totalne zdzierstwo , co prawda mnie to rybka poniewaz nie gram zadnymi microlotami ale dla tych co graja to masakra.....

tak sie teraz zastanowilem i bylo to do przewidzenia poniewaz ten bank zawsze robi niewesole niespodzianki typu: otworz konto zero oplat etc.... a po jakim czasie buch bach i jest oplata za konto i za wiele innych rzeczy....

ciekawi mnie ilu microlociarzy da drapaka do innych brokow :mrgreen:

ten co wymyslil ta podwyzke to powinnien dostac medal za pomysly ....

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

andy11 pisze: ciekawi mnie ilu microlociarzy da drapaka do innych brokow :mrgreen:
Wielu tego nie zrobi (już posiadających konta MINI) bo nie będzie miało świadomości o tym, że koszta ich zżerają. Szkoda mi ich. Dlatego tu piszę i wyjaśniłem wyżej łopatologicznie o co chodzi. Byłoby skandalem, gdyby otwieranie kont mini pozostało na wcześniejszych warunkach po tym 15.08.2013. Po prostu zdzieranie z nieuczesanych świeżaków byłoby to i nie sądzę, że pozostaną te warunki bez zmian.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 16:40 przez Above, łącznie zmieniany 2 razy.
...
You named me?!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Above pisze: Czyli zapis "co najmniej 1 zł" powoduje, że im mniej jednostek waluty bazowej tym większa prowizja. A próg wejścia i możliwość grania mikrolotami pozostaje bez zmian. To znacząca różnica dla tych, którzy mikrolotują...:)
Masz rację choć późniejsze wyliczenia są błędne. Jeśli ktoś handluje 0.01 lotem na EUR/USD (przynajmniej 50% pozycji jest na tej parze) to zapłaci 1 zł zamiast 0,19 zł (1000 EUR *0,000045). Przy grze od 0.05 lota ten zapis nie ma już znaczenia.

Działanie platformy nie ulega zmianie.

Warto zadać sobie pytanie skąd taki zapis... Otóż, osoby, które grają małymi mikrolotami są dla brokerów deficytowi, ponieważ generują koszty, a sama firma utrzymuje się tylko z prowizji od obrotu. Czy to zdzierstwo? Cóż, dla kogoś grającego 0.01 w ujęciu % to spora podwyżka ale wielu innych brokerów z mikrolotami również oferuje niemałe koszty transakcyjne więc osobie, która gra lotami poniżej 0.05 musi sobie to porównać. Co by nie było, BRE od początku działalności odnotowało chyba najmniej awarii wśród wszystkich polskich brokerów w tym samym czasie więc trzeba też spojrzeć na to troszkę szerzej...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
Above pisze: Czyli zapis "co najmniej 1 zł" powoduje, że im mniej jednostek waluty bazowej tym większa prowizja. A próg wejścia i możliwość grania mikrolotami pozostaje bez zmian. To znacząca różnica dla tych, którzy mikrolotują...:)
Masz rację choć późniejsze wyliczenia są błędne. Jeśli ktoś handluje 0.01 lotem na EUR/USD (przynajmniej 50% pozycji jest na tej parze) to zapłaci 1 zł zamiast 0,19 zł (1000 EUR *0,000045). Przy grze od 0.05 lota ten zapis nie ma już znaczenia.

Działanie platformy nie ulega zmianie.
Nie wiem jakie późniejsze są błędne ale dokładnie o to mi chodziło. Dla wartości DO 5000 jednostek bazowych (0,05 lota) ten zapis ma znaczenie a podwyżka jest horrendalna. Od 0.05 lota zapis nie ma znaczenia. OK. Ja tylko zastanawiam się jak się zmienią warunki otwierania kont (vide aktualne: http://www.breforex.pl/rodzaje-rachunkow). Bo jeśli się nie zmienią, to doskonale wiemy, że to będzie nieuczciwe bo wielu świeżaków nie ma pojęcia o kosztach. Próg wejścia nie może być tak niski, cywilizowany broker (a wierzę, że BRE nim jest) zmieni warunki otwierania kont pod te zmiany prowizji.
...
You named me?!

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

yh, a tak fajnie się grało.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

teraz prowizja wynosi 0,29 PLN za 0,01 lota....
wiec aby 1PLN nie obowiazywal mikrolociarz musi zawierac pozycje na 0,04lota do 0,04 lota placic bedzie po 1PLN

Titan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Titan »

Nie dajmy się oszukiwać, oni myślą, że w Polsce pozostali tylko idioci.
Podwyżka min prowizji do 1 zł i wprowadzenie opłaty od przelewów mniejszych niż 200 zł dowodzi, że ten broker BRE BANK jest nastawiony tylko i wyłącznie na wpływy.
Czy słyszeliście kiedyś aby jakiś polski broker szczególnie ten bankowy dał jakiemuś swojemu klientowi chociaż 1% bonus powitalny od depozytu ?
Inwestuje od 6 lat na forex i powiem panowie tylko zagraniczni brokerzy dobrze regulowaniu, bo w Polsce regulacje to śmiech i mit jeżeli chodzi o forex.
Od BRe dużo lepszy jest Iron FX.
Nie mówiąc już o najlepszym ecn na świecie Pepperstone.

ODPOWIEDZ