Jasne, ale tylko w przypadku gdy wyrazisz zgodę na ciasteczka (cookies)! Zapominasz również ze MT4 to nie przeglądarka. Natowanie, maskowanie na routerze brzegowym powoduje, że dla serwera MT4 obydwa komputery są widziane z tego samego IP publicznego np. 87.101.88.250 pomimo, że komputery mają inny numer wewnętrzny przyznany przez router np. 192.168.10.2 oraz np. 192.168.11.238 .blesS pisze:Nie przejmuj sie o ip, jest jeszcze taki cos jak id komputera:]
Przegladarka za pomoca skryptu, moze pobrac pelne dane o kompie, w tym wersje przegladarki i jej identyfikator oraz wersje windowsa i uzywane proxy.
XM Group
- kaktus3000
- Gaduła
Re: XEMarkets
Nie ma najmniejszego problemu za pomoca skryptu na stronie www, ustalic jakie wewnetrzne ip posiada komputer i jakie zewnetrzene ( w tym czy uzywa proxy czy nie).kaktus3000 pisze:Jasne, ale tylko w przypadku gdy wyrazisz zgodę na ciasteczka (cookies)! Zapominasz również ze MT4 to nie przeglądarka. Natowanie, maskowanie na routerze brzegowym powoduje, że dla serwera MT4 obydwa komputery są widziane z tego samego IP publicznego np. 87.101.88.250 pomimo, że komputery mają inny numer wewnętrzny przyznany przez router np. 192.168.10.2 oraz np. 192.168.11.238 .blesS pisze:Nie przejmuj sie o ip, jest jeszcze taki cos jak id komputera:]
Przegladarka za pomoca skryptu, moze pobrac pelne dane o kompie, w tym wersje przegladarki i jej identyfikator oraz wersje windowsa i uzywane proxy.
Niestety mt4 używa kontrolek IE.. singals itd.. no i jest logowanie do forum po loginie itd..
Czy ktoś oprócz mnie widzi w tym logo ŁOSIA?
Czy ktoś oprócz mnie widzi w tym logo ŁOSIA?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Kontrolki IE ?
na byka to nie wygląda za chuda szyja .. Ja obróciłem do góry nogami i normalnie kuna wychodzi
na byka to nie wygląda za chuda szyja .. Ja obróciłem do góry nogami i normalnie kuna wychodzi

- kaktus3000
- Gaduła
Wystarczy, że ktoś kto będzie chciał się ukryć odpali squida na serwerze, wówczas zobaczysz tylko router brzegowy pomimo, że za serwerem może znajdować się setka komputerów. Nawet logowanie ruchu na serwerze z squidem jest dość skomplikowane i nie zawsze można określić kto nawiązał połączenie z daną stroną. Na szczęście prawo telekomunikacyjne zmieniło się w styczniu 2013 i logowanie można przechowywać tylko przez 12 miesięcy (wcześniej 24 miesiące) co powoduje, że nawet jeśli przyjdzie pismo z prokuratury to najczęściej jest już po terminie (wiadomo jak szybko działają sądy) i zgodnie z prawem ISP nie może udostępnić danych klienta.blesS pisze:Nie ma najmniejszego problemu za pomoca skryptu na stronie www, ustalic jakie wewnetrzne ip posiada komputer i jakie zewnetrzene ( w tym czy uzywa proxy czy nie).kaktus3000 pisze:Jasne, ale tylko w przypadku gdy wyrazisz zgodę na ciasteczka (cookies)! Zapominasz również ze MT4 to nie przeglądarka. Natowanie, maskowanie na routerze brzegowym powoduje, że dla serwera MT4 obydwa komputery są widziane z tego samego IP publicznego np. 87.101.88.250 pomimo, że komputery mają inny numer wewnętrzny przyznany przez router np. 192.168.10.2 oraz np. 192.168.11.238 .blesS pisze:Nie przejmuj sie o ip, jest jeszcze taki cos jak id komputera:]
W przypadku MT4 w dzienniku widzę tylko IP publiczne serwera brzegowego, ale całkiem możliwe, że dodatkowo w tle zbierają dane: mac karty, ip wewnętrzne itp. Czy to jest zgodne z prawem to już całkiem inny temat. Spokojnie można zgłosić takie naruszenie do GIODO

Ostatnio zmieniony 27 lip 2013, 09:34 przez kaktus3000, łącznie zmieniany 1 raz.
tarfue pisze:Kontrolki IE ?
Wszystko o czym mówisz jest poprawne w przypadku metod pasywnych.kaktus3000 pisze:Wystarczy, że ktoś kto będzie chciał się ukryć odpali squida na serwerze, wówczas zobaczysz tylko router brzegowy pomimo, że za serwerem może znajdować się setka komputerów. Nawet logowanie ruchu na serwerze z squidem jest dość skomplikowane i nie zawsze można określić kto nawiązał połączenie z daną stroną.
Żeby to udowodnić musiałbyś złamać zabezpieczenia i zdekompilować MT4 co jest przestępstwem.kaktus3000 pisze: W przypadku MT4 w dzienniku widzę tylko IP publiczne serwera brzegowego, ale całkiem możliwe, że dodatkowo w tle zbierają dane: mac karty, ip wewnętrzne itp. Czy to jest zgodne z prawem to już całkiem inny temat. Spokojnie można zgłosić takie naruszenie do GIODO
Nie ma się czego obawiać. Jeżeli zaczniesz dużo zarabiać broker na pewno nie będzie wykorzystał swoich możliwości przeciwko Tobie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2013, 10:56 przez QTrader, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
- kaktus3000
- Gaduła
Parę postów wyżej broker Ci próbuje wmówić, że wystarczy tylko o coś podejrzewać, żeby zablokować konto, więc możesz zrobić podobnie. Zgłaszasz do GIODO o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, posługiwanie się danymi osobowymi, na które nie wyraziłeś zgody. W umowie musi być wyraźnie wskazane na które dane wyrażasz zgodę. Oczywiście w przypadku brokerów międzynarodowych należy to zrobić na prawie lokalnym.QTrader pisze:Żeby to udowodnić musiałbyś złamać zabezpieczenia i zdekompilować MT4 co jest przestępstwem.kaktus3000 pisze: W przypadku MT4 w dzienniku widzę tylko IP publiczne serwera brzegowego, ale całkiem możliwe, że dodatkowo w tle zbierają dane: mac karty, ip wewnętrzne itp. Czy to jest zgodne z prawem to już całkiem inny temat. Spokojnie można zgłosić takie naruszenie do GIODO
Dobry żart?QTrader pisze: Nie ma się czego obawiać. Jeżeli zaczniesz dużo zarabiać broker na pewno nie będzie wykorzystał swoich możliwości przeciwko Tobie.

Co dwie prowizje, to nie jedna

Chcę otworzyć konto i skorzystać z tej promocji 30% ale proszę mi wyjaśnić taki zapis na Waszej stronie :
"Należy zwrócić uwagę, że wszystkie przyznane premie są anulowane w momencie wypłaty środków."
Jak to należy rozumieć ?
"Należy zwrócić uwagę, że wszystkie przyznane premie są anulowane w momencie wypłaty środków."
Jak to należy rozumieć ?
jest pipnie
W przypadku jakiejkolwiek wypłaty środków, przyznany bonus jest w całości cofany, bez względu na wielkość wypłaty.drulaka pisze:Chcę otworzyć konto i skorzystać z tej promocji 30% ale proszę mi wyjaśnić taki zapis na Waszej stronie :
Jak to należy rozumieć ?
Np.
Przy zdeponowaniu 1 000 USD, zostaje Panu przyznany bonus inwestycyjny 300 USD. Generuje Pan profit 200 USD i zleca wypłatę tej właśnie kwoty. Wraz z realizacją tego zlecenia, przyznany bonus 300 USD jest cofany i na rachunku pozostaje 1 000 USD.
Piotr Kurszewski
Business Development Manager

XM - Excellent Execution
Mam pytanie. Jaki jest czas potwierdzenia przesłanych skanem dokumentów. Dla uzyskania pełnej funkcjonalności rachunku.
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri