XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XEMarkets

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Tu chodzi o naprawdę skrajne sytuacje, w którym dana osoba chce w nieuczciwy sposób skorzystać na bonusie inwestycyjnym. Mamy wielu inwestorów, którzy mają również rachunki rzeczywiste u innych brokerów i wszystko jest w porządku, bonusu nie zabieramy.

Piotr Kurszewski
Business Development Manager
Obrazek
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

XM-Polska pisze:Tu chodzi o naprawdę skrajne sytuacje, w którym dana osoba chce w nieuczciwy sposób skorzystać na bonusie inwestycyjnym. Mamy wielu inwestorów, którzy mają również rachunki rzeczywiste u innych brokerów i wszystko jest w porządku, bonusu nie zabieramy.
Nie do końca mnie satysfakcjonuje taka odpowiedź, ponieważ nadal nie wiem co oznacza skrajna sytuacja?
Np. przeciwstawne pozycje na różnych kontach na EURUSD na 0.01 lot jest ok, ale czy taka sama para przy 50 lot już jest skrajną sytuacją?

Mogę prosić o jakiś przykład skrajnej sytuacji, ponieważ nadal nie wiem czy warto wpłacać większą ilość pieniędzy na konto, skoro i tak mogę stracić wszystkie wygenerowane zyski. Może bezpieczniej będzie nie korzystać z premii i mieć pewność, że nic wstecz nie skorygujecie.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

kaktus3000 pisze:
XM-Polska pisze:Tu chodzi o naprawdę skrajne sytuacje, w którym dana osoba chce w nieuczciwy sposób skorzystać na bonusie inwestycyjnym. Mamy wielu inwestorów, którzy mają również rachunki rzeczywiste u innych brokerów i wszystko jest w porządku, bonusu nie zabieramy.
Nie do końca mnie satysfakcjonuje taka odpowiedź, ponieważ nadal nie wiem co oznacza skrajna sytuacja?
Np. przeciwstawne pozycje na różnych kontach na EURUSD na 0.01 lot jest ok, ale czy taka sama para przy 50 lot już jest skrajną sytuacją?

Mogę prosić o jakiś przykład skrajnej sytuacji, ponieważ nadal nie wiem czy warto wpłacać większą ilość pieniędzy na konto, skoro i tak mogę stracić wszystkie wygenerowane zyski. Może bezpieczniej będzie nie korzystać z premii i mieć pewność, że nic wstecz nie skorygujecie.

Jeśli dana osoba hedguje pozycje na rachunku XM i u innego brokera (bądź na dwóch rachunkach XM) w taki sposób, że w oczywisty sposób chce nieuczciwie wykorzystać przyznany bonus (np. idealnie zhedgowane pozycje w tym samym momencie, niezależnie od wielkości pozycji), wtedy ten bonus na rachunku XM jest całkowicie usuwany i nie będzie mógł być już więcej oferowany dla tej osoby. Pragnę jednak nadmienić, że ta osoba będzie mogła nadal aktywnie korzystać z rachunku XM - obracać własnymi środkami oraz dokonywać wszelkich wpłat/wypłat. Jesteśmy uczciwym brokerem i działamy w sposób fair odnośnie naszych Klientów.

W razie jakichkolwiek wątpliwości jak najbardziej zawsze można poprosić o niekorzystanie z promocji i o nieprzyznawanie bonusu.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

XM-Polska pisze: ...Jesteśmy uczciwym brokerem i działamy w sposób fair odnośnie naszych Klientów.
W razie jakichkolwiek wątpliwości jak najbardziej zawsze można poprosić o niekorzystanie z promocji i o nieprzyznawanie bonusu.
Jeśli zdecyduję się na wpłatę własnych środków to faktycznie zrezygnuję z premii, ponieważ przeraża mnie zapis:
"... jeśli XM podejrzewa ..." - podejrzewanie a udowodnienie czegoś to dwie różne sprawy!
oraz
"... i / lub anulowania wszelkich zysków / strat uzyskanych na rachunkach , w których doszło do nadużyć , bez uprzedniej zgody Klienta. " - skorzystanie z promocji tylko po to, żeby za kilka lat okazało się, że zostaną skasowane wszystkie zyski jest niepotrzebnym ryzykiem. Dużo lepiej zainkasować zyski z własnego kapitału niż stracić wszystkie zyski z kliku lat dostając na początku +30%.

Sorry, że się tak czepiam, ale skoro nie ma precyzyjnie określonego w regulaminie czego nie wolno, to samo słowo hedgowanie jest podstawą funkcjonowania rynku FX

Dziękuję za próbę wyjaśnienia moich obaw :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

Kpina i oszustwo - zweryfikowali wczoraj pozytywnie konto, zagrałem wczoraj na spadki Kangura na fali korekcyjnej i zarobiłem 40€ a dzisiaj konto zablokowane i przyszedł mail o nieprawidłowym korzystaniu z konta... LIPA
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

neonisan pisze:Kpina i oszustwo - zweryfikowali wczoraj pozytywnie konto, zagrałem wczoraj na spadki Kangura na fali korekcyjnej i zarobiłem 40€ a dzisiaj konto zablokowane i przyszedł mail o nieprawidłowym korzystaniu z konta... LIPA
A co bylo w mailu?

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

"In that regard, our Anti-fraud Department has brought to our attention that the trading patterns in your Account(s) raise serious concerns that your Account was being used for ‘arbitrage’ activities. Pursuant to the terms and conditions such activities are being qualified as fraudulent.

Accordingly, we regret to inform you that, in accordance with the terms and conditions, we have decided, with immediate effect, that your Account(s) will no longer be eligible to receive our services and therefore will be permanently suspended.

Please note that, in accordance with the terms and conditions, our decisions are final and binding on all participants and that, other than the notification set forth herein, no further correspondence will be entered into"

Ale nie ma co żałować darmowych pieniędzy i marnego brokera.
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

neonisan pisze:Kpina i oszustwo - zweryfikowali wczoraj pozytywnie konto, zagrałem wczoraj na spadki Kangura na fali korekcyjnej i zarobiłem 40€ a dzisiaj konto zablokowane i przyszedł mail o nieprawidłowym korzystaniu z konta... LIPA
Proszę zauważyć, że dopuścił się Pan nieuczciwych praktyk odnośnie korzystaniu z przyznanego bonusu. Posługując się tym darmowym bonusem idealnie zhedgował Pan pozycję dokładnie w tym samym momencie korzystając z drugiego rachunku 111XXXX3. Takie działanie jest niezgodne z naszymi warunkami promocji, przez co oba te rachunki zostały przez nas zablokowane. Jesteśmy uczciwym brokerem i takiego samego traktowania oczekujemy od naszych Klientów.

Piotr Kurszewski
Obrazek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

i co, dalej uważasz że kpina i oszustwo?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

XM-Polska pisze: Proszę zauważyć, że dopuścił się Pan nieuczciwych praktyk odnośnie korzystaniu z przyznanego bonusu. Posługując się tym darmowym bonusem idealnie zhedgował Pan pozycję dokładnie w tym samym momencie korzystając z drugiego rachunku 111XXXX3.
A to mi się podobało ;)
Można kogoś oczerniać ale trzeba mieć podstawy i mieć czyste ręce.
Mam nadzieje że neonisan chociaż się zaczerwienił.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ODPOWIEDZ