im więcej pomyłek w analizach, tym język bardziej zdecydowany w prognozachatlanticos pisze:
technicznie może tak ale fundamentalnie kangur i kiwi piwnica... nic tego nie powstrzyma...
DayTrading: Środa 24.07.2013
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 24.07.2013
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
no w tym przedziale mam już aktywne eski więc zobaczę (a raczej nie zobaczę do późnego popołudnia) jak się temat rozwinie. ale ogólnie fajnie ze wszyscy się zgadzamy nie trzeba dzwonic do maćka z ezo i gryść paluchów. pozdroBemowo1 pisze:spadki poniżej poziomów o których Kermit wspomina - identyczny poziom wynika u mnie z innych zależnościmiskof7 pisze:Ja na kiwi wypatrzyłem spadkowego gartleya na 4H a właściwie kor harmonic mi go wypatrzył.

- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
Bezrobocie w USA na poziomie 10%, przedłużenie drukowania do 2015 i magiczne uzdrowienie PIGSspeedpips pisze:A jak by tak coś poszło inaczej i Edek poleciałby na 1,4000 ???![]()
Co musiało by się wydarzyć ??? Proszę o Waszą opinię !!

Co myślicie o Edku? Moim zdaniem nie będzie kolejnego szczytu i raczej wrócimy na minima, test wsparcia na 1.3206-07
Natomiast Ujek i Ejek południe, czekam tylko aż Nikkei padnie i powinniśmy zobaczyć także testy wsparć na poziomach odpowiednio Ejek 132 i Ujek 99.8 lub 99.35 - w tym drugim nie mam pomysłu za bardzo.
nie zgodzę się co do ejka - ujka nie rozpatrujęKonrad Pustelnik pisze:
Natomiast Ujek i Ejek południe, czekam tylko aż Nikkei padnie i powinniśmy zobaczyć także testy wsparć na poziomach odpowiednio Ejek 132 i Ujek 99.8 lub 99.35 - w tym drugim nie mam pomysłu za bardzo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam takie pytanie w sprawie promocji w XE Markets 100 euro free. Czy dostaje się je od razu i można nimi handlować, czy trzeba wpłacić swoje 100 euro i do tego dopisany jest bonus?
ejek,
mam teraz lepszą diagnostykę ejka, więc nie wstawiam kluczowych poziomów - (średnie będą goniły kurs)
w prostokącie szukał będę L - to silne PA wzrostowe - obecnie korekta abc może powstać i jeszcze 5 fala impulsu
-- Dodano: 24 lip 2013, 11:32 --
Jeżeli otworzysz rachunek, to w strefie inwestora przesyłasz skan dowodu osobistego i rachunek np za tel. i wówczas konto zostaje uaktywnione
mam teraz lepszą diagnostykę ejka, więc nie wstawiam kluczowych poziomów - (średnie będą goniły kurs)
w prostokącie szukał będę L - to silne PA wzrostowe - obecnie korekta abc może powstać i jeszcze 5 fala impulsu
W Polsce zdobycie 1 klienta przez brokera to ok 1000 zł (reklama, handlowcy .....) więc XE zrobiło dobry myk marketingowy - 100 euro - 400 zł - są więc 600 zł do przodu. Część szybko utopi środki, z części których zrobi brokerowi obrót (później może będą dopłacać - np jak zostawią pozycję na weekend i otworzymy się z luką) inni będą po prostu stali w miejscu i robili mu obrót, kolejni rozmnożą kapitał. Więc średnia brokera wyjdzie co najmniej na 0.Sonia pisze:Mam takie pytanie w sprawie promocji w XE Markets 100 euro free. Czy dostaje się je od razu i można nimi handlować, czy trzeba wpłacić swoje 100 euro i do tego dopisany jest bonus?
Jeżeli otworzysz rachunek, to w strefie inwestora przesyłasz skan dowodu osobistego i rachunek np za tel. i wówczas konto zostaje uaktywnione
- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
duży ten prostokąt 
ale ja postąpię podobnie, z tym że eLka oczekuje poziomu 132

ale ja postąpię podobnie, z tym że eLka oczekuje poziomu 132

edek,
na h4 kurs spaceruje na sklepieniu,
dopiero ponowne wejście pod taśmę może spowodować większe spadki (trend boczny nie będzie pretekstem do spadków)
na h4 kurs spaceruje na sklepieniu,
dopiero ponowne wejście pod taśmę może spowodować większe spadki (trend boczny nie będzie pretekstem do spadków)
Sprawdziłem tą promocję - wystarczy tylko założyć konto i błyskawicznie, od razu mamy 100EUR do dyspozycji. Dokumenty należy przesłać wyłącznie w wypadku kiedy już będziemy chcieli wypłacić zyski. Dopóki obracamy tą kwotą, nie ma takiej potrzeby ;-)Bemowo1 pisze:ejek,
W Polsce zdobycie 1 klienta przez brokera to ok 1000 zł (reklama, handlowcy .....) więc XE zrobiło dobry myk marketingowy - 100 euro - 400 zł - są więc 600 zł do przodu. Część szybko utopi środki, z części których zrobi brokerowi obrót (później może będą dopłacać - np jak zostawią pozycję na weekend i otworzymy się z luką) inni będą po prostu stali w miejscu i robili mu obrót, kolejni rozmnożą kapitał. Więc średnia brokera wyjdzie co najmniej na 0.Sonia pisze:Mam takie pytanie w sprawie promocji w XE Markets 100 euro free. Czy dostaje się je od razu i można nimi handlować, czy trzeba wpłacić swoje 100 euro i do tego dopisany jest bonus?
Dla trejdera najważniejsze są dwie rzeczy: jedna i druga!
duży - ponieważ duży będzie dynamiczny przedział prowzrostowego PA (którego na ten moment nie widać - jutro coś powinno się wyklarowaćKonrad Pustelnik pisze:duży ten prostokąt