Projekt-nauka praktyką

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
termometr123
Gaduła
Gaduła

Re: Projekt-nauka praktyką

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

Przepraszam za natręctwo,ale mam jeszcze pytanie:jak ustawiać stosunek Tp do Sl? Chcę jednak zacząć bardzo ostróżnie i wchodzić z 1% ryzykiem. i wymyśliłem tak:
pozycje na interwale D1:0,01 lota Sl 30pips Tp 90pips
pozycje na interwale H4:0,015lota Sl 20pips Tp 60pips
pozycje na interwale H1:0,02 lota Sl 15pips Tp 45pips

nie jestem do końca pewny tego co wymyśliłem,owszem przy takim założeniu przy jednej zyskownej poyzcji na 3 wychodzę teoretycznie na 0,ale z drugiej strony boję się że te Sl są ciasne i często będzie mnie wywalać..co sądzicie? może po prostu na każdym interwale grać 0,01 lota i stały Sl 30 pips przy innym na każdym interwale Tp? np na d1 tp 90pips,na h4 50pips,na h1 40pips? nie wiem,to też wydaję się trochę głupie,bardzo proszę o pomoc,zarządzanie kapitałem wydaje mi się sprawą zdecydowanie najważniejszą,dużo ważniejszą niż sam system :) z góry dziękuję i pozdrawiam

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

kolego ja też trochę gram jak na razie na demo ( 90 % wejść na h1). Z początku ustaliłem sobie, że max sl to 25 pips ale z czasem doszedłem do wniosku, że stały sl (przynajmniej w moim przypadku) się nie sprawdza. Wszystko zależy od strategii i sygnału kiedy jesteś gotowy do zajęcia pozycji. W takim przypadku sl raz będzie wynosił 25 pips a raz 15 a innym 10 ( a wiadomo, że w takim przypadku r:r drastycznie wzrasta). Co do twoich założeń to inna kwestia to to czy dowieziesz trade do końca czy zamkniesz wcześniej.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Ja polecam autorowi dziennika zacząć myśleć, Zrobić jakiś wynik przeciągu 2 miesięcy + na demo a następnie wejść na real .Utarło się że najpierw należy tracić aby móc później zarabiać, po to jest demo aby strategie sobie wypracować logiczne. Zacznij chłopie myśleć samodzielnie bo do tej pory robią to wszyscy, którzy się tu wypowiadają tylko nie TY

termometr123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

dzięki jordan a ty marcin nie zgrywaj nie wiadomo kogo bo gdybym myślał samodzielnie to grałbym już na realu i zapewne przegrywał pieniądze. na szczęście są tacy ludzie,niestety nie Ty,którzy potrafią pomóc i chcą pomóc. Dzięki nim wiem po części czego mogę się spodziewać i dzięki ich doświadczeniu mogę się wiele nauczyć.dlatego właśnie zadaję pytania.

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

przejrzyj dzienniki na forum jest kilka na prawdę cennych, mi osobiście najlepiej pasuje strategia jaką zaprezentował Fx-Kris, wydaje mi się,że to dzięki jemu dziennikowi posunąłem się do przodu o lata świetlne i cały czas szlifuje właśnie ten styl

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Hello :D To ja oprócz dobrego PA prezentowanego przez Fx-Krisa polecam dzienniki kerimba jak wpiszesz w wyszukiwarkę
na forum 7LS, coś powinno wyskoczyć, jak się pojawiłem na nawi to on i Marcin zrobili na mnie ogromne wrażenie takie tam
niemal ideały foreksowe w tamtym czasie.

Co do SL nie ma reguły bo to zależy od systemu co chcesz grać long term czy DT, sztywne nie są jakimś super rozwiązaniem
ale niektórym się sprawdzają. Ważne żeby MM był zachowywany, dobrym zwyczajem jest także ograniczenie ilości pozycji
w trakcie sesji tak żeby grać mądrze i profitowo, a nie jak najczęściej bo to nie o to chodzi przykład.

Jest wiele szkół gry według mnie wysokie rr i dobra sk to podstawa, ale wiem że są traderzy którzy potrafią zarabiać przy ujemnym rr
dzięki dużej skuteczności. Bardzo często wiąże się to z gigantycznymi SL albo masą cierpliwości :D Na pewno nie ucz się
tak jak co niektórzy mistrzowie w kwestii tracenia na fx liczenia na złoty strzał bo te przychodzą stosunkowo rzadko.

Autor tego dziennika w głupawym stylu, chyba przerypał 10k ryzykując całe konto dla kilku pips :D hehe jeszcze pisał że potrafi zarabiać,
trochę inną wizję zarabiania starałem się pokazać http://forex-nawigator.biz/forum/10000- ... 5-120.html generalnie jego dzienniki to był
bardzo dobry kabaret z filmami itp :D polecam w ramach rozrywki. http://forex-nawigator.biz/forum/rachun ... 22132.html już na 2 podstronie
masz kabarek :D serio fx potrafi zapewnić wszystkie możliwe emocje :D

Powodzenia w nauce/pracy związanej z Fx.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Darkey pisze:
termometr123 pisze:uważasz że price action i granie na wsparciach/oporach to nie jest system?
Uważam że to trochę za mało na dobry system, PA wsparcia i opory są fajnymi składnikami systemów,
ale sygnały raz są udane a raz fałszywe, wsparcia i opory mogą wytrzymać a mogą też puścić, nie wspominając o FBO.
Jak dla mnie to trochę za mało, ale rób jak uważasz. Każdy do czegoś tam dąży i czegoś tam szuka.
W każdym bądź razie nie trzeba tracić kasy żeby móc znaleźć.
Darkey biadolisz jak baba z okresem, z twych postow wyplywa duze podkurwienie chyba umoczyles ostatnio :wink:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Kimkolwiek od umaczania jesteś ty, odbijam piłeczkę kolejne MC wpadło, jednostrzałowcu?
termometr123 kolejny przykład wymiatacza http://forex-nawigator.biz/forum/wszyst ... 23053.html czyści depozyty szybciej niż struś pędziwiatr.
To są właśnie Ci ludzie którzy tylko wpłacają, zakładane 5k to tylko część umoczonej sumy, czekając na złoty
strzał który nie nadszedł na czas.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

narazie jestem na demo - dobrze mi idzie mam troche inna strategie
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

To po ciul się głupio odzywasz, nie chcę żeby młodzi byli tak głupi jak między innymi ty,
zajmij się własną piaskownicą bo do tej raczej nic nie jesteś w stanie wnieść.

ODPOWIEDZ