DayTrading: Czwartek 18.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2013, 00:00

Wzrost
11
28%
Bez zmian
7
18%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
lukweb
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 18.07.2013

Nieprzeczytany post autor: lukweb »

Nowy123 pisze:
karnak pisze:Co za obsuwa u Jankesa? Czyżby jednak.... :D

czekac trzeba na zamkniecie

tak opcja mala tez wgrze analogia S trzymam zobaczymy byli blisko mojego SL na 1695,5 :)
ale to by mislieli mocnie przycisnac w dol

-- Dodano: czw 18-07-2013, 18:54 --

moga tak po 0,10 , 20 % znowu jechac w gore po 1 2 3 ptk :)
ja jeszcze dośredniłem pozycje 0,1 lotem przy 1687,15 i teraz już w dóóóóóółłłłłłł :D
Nec Hercules contra plures...

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

neosb pisze:ja bym zaczął od popularnych wskaźników I nauczył się rozpoznawać dywergencje, następnie, a raczej wcześniej rozpoznawać formacje świecowe, wyznaczać linie trendu I sparcia opory oraz jeżeli to ci nie wystarczy poszukaj sobie jakiegoś dodatkowego systemu albo wskaźnika co ci pomoże na początek rozpoznawać wejścia I najważniejsze - musisz spędzić sporo czasu z wykresem żeby się nauczyć co tam na rynku się dzieje I w jaki sposób się to odbywa. nie zapomnij też o przeglądaniu kalendarza wydarzeń na każdy dzień. pozdrawiam I życzę wielu pisów :564:
ja od siebie dodam, że na początek proponowałabym Ci nie zawierać transakcji w okolicy ważnych danych :wink:
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Camilio
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Camilio »

neosb pisze:ja bym zaczął od popularnych wskaźników I nauczył się rozpoznawać dywergencje, następnie, a raczej wcześniej rozpoznawać formacje świecowe, wyznaczać linie trendu I sparcia opory oraz jeżeli to ci nie wystarczy poszukaj sobie jakiegoś dodatkowego systemu albo wskaźnika co ci pomoże na początek rozpoznawać wejścia I najważniejsze - musisz spędzić sporo czasu z wykresem żeby się nauczyć co tam na rynku się dzieje I w jaki sposób się to odbywa. nie zapomnij też o przeglądaniu kalendarza wydarzeń na każdy dzień. pozdrawiam I życzę wielu pisów :564:

Dziekuje, za chociaz odzew i pare wskazowek. Ja wiem, ze kazdy ma swoja interpretacje i do tego tego dochodza fundamenty i jakby wszyscy sie tym dzilili to byla by lipa. Chcialbym tylko pare wskazowek od dobrych graczy, gdzie zaczynali, a gdzie teraz sa. Ot co :)

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neosb »

luźna propozycja na usdjpy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

a ja od siebie dodam tylko że powinieneś dobrać odpowiednio wielkość pozycji do posiadanego depo bo to według mnie najważniejsze. Najlepiej w taki sposób żeby na każde 500-600zł depo przypadało 0.01 lota i tego się trzymaj - traktuj to jak świętość, a może krzywda Ci się nie stanie przy odrobinie zdrowego rozsądku, nie uśredniaj pozycji bo to główna droga dla początkujących do zabicia rachunku. Żeby uśredniać trzeba mieć o tym pojęcie i żelazną dyscyplinę. Wielu pipsów :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Kamil dzisiaj mam jakaś jazdę na obrazki, więc dla Ciebie też coś mam :mrgreen:
Ktoś tu pisał, że dzisiaj aukcja 10-latek. Ja nie mam tego w kalendarzu, o której to godzinie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 19:24 przez kk.dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

atlanticos pisze:a ja od siebie dodam tylko że powinieneś dobrać odpowiednio wielkość pozycji do posiadanego depo bo to według mnie najważniejsze. Najlepiej w taki sposób żeby na każde 500-600zł depo przypadało 0.01 lota i tego się trzymaj - traktuj to jak świętość, a może krzywda Ci się nie stanie przy odrobinie zdrowego rozsądku, nie uśredniaj pozycji bo to główna droga dla początkujących do zabicia rachunku. Żeby uśredniać trzeba mieć o tym pojęcie i żelazną dyscyplinę. Wielu pipsów :564:
DOKŁADNIE TA CHCIWOŚĆ MNIE NIE RAZ GUBIŁA ( a teraz przywale dużą pozycją i zarobie bo to pewniak , i co ??
i dupa blada MC !!! )

WIĘC TA RADA JEST WARTA CZAPKI ZŁOTA :564: :564:
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Camilio
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Camilio »

Chlopaki macie racje, chciwosc, to najgorsze... Bylem chciwy 11.07 o 1 w nocy, z 30 euro zrobilem 1500 a zostalem ze 400, wiem wiem, ale na admirale zawieszaja rynek... Bede sie uczyl i jesli nie macie nic przeciwko bede sie udzielal na forum i pytal o wskazowki. Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki i mimo, ze sie nie znamy to milo Was poznac :)

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

neosb pisze:luźna propozycja na usdjpy
myślę, że najpierw odwiedzi na chwilę 100.80 (i zrobi dywergencje na mniejszym interwale) i cd. tak jak zakładasz...
W sumie nie patrzyłem na wskaźniki wcześniej na tej parze... ale dobrze wiedzieć, że jest coś więcej niż tylko liczenie, relacje i schemat...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
lukweb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lukweb »

atlanticos pisze:a ja od siebie dodam tylko że powinieneś dobrać odpowiednio wielkość pozycji do posiadanego depo bo to według mnie najważniejsze. Najlepiej w taki sposób żeby na każde 500-600zł depo przypadało 0.01 lota i tego się trzymaj - traktuj to jak świętość, a może krzywda Ci się nie stanie przy odrobinie zdrowego rozsądku, nie uśredniaj pozycji bo to główna droga dla początkujących do zabicia rachunku. Żeby uśredniać trzeba mieć o tym pojęcie i żelazną dyscyplinę. Wielu pipsów :564:

otóż to - uśrednianie to najprostsza droga do zbicia depozytu... przekonałem się już o tym kilkakrotnie
teraz sporadycznie uśredniam (choćby dziś :D) ale zachowując bardzo ścisłe reguły

no i warto się przymusić i spisywać swoje posunięcia w dzienniku
Nec Hercules contra plures...

Zablokowany