Szkolenia - Czy warto?
Re: Szkolenia - Czy warto?
Jest tez opcja podpiecia konta "sygnalowego" pod publikator. Jesli udostepniacie sygnaly, zaden problem zrobic konto, ktore bedzie grane tymi sygnalami i zaraz bedzie wszystko czarno na bialym.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
No ale coś za coś , jak się samemu nie potrafi wysilić mózgu , to trzeba się oddać w niewolnictwo takich kont .
To już niestety jest hazard i to ciężki.
No ale coś za coś , jak się samemu nie potrafi wysilić mózgu , to trzeba się oddać w niewolnictwo takich kont .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Czy mam przez to rozumieć, że konta tak naprawdę nie ma...? A co z dziennikiem tradera...? Nie chodzi o niewiadomo co, ale o wiarygodność osoby szkolącej. Co za trader który nie tworzy dokumentacji swoich zagrań. Wiedzę można posiadać, ale tutaj liczy się skuteczność...
Pozdrawiam
Czy mam przez to rozumieć, że konta tak naprawdę nie ma...? A co z dziennikiem tradera...? Nie chodzi o niewiadomo co, ale o wiarygodność osoby szkolącej. Co za trader który nie tworzy dokumentacji swoich zagrań. Wiedzę można posiadać, ale tutaj liczy się skuteczność...
Pozdrawiam
Ja się już dowiedziałem z odpowiedzi na moje pytanie , panowie szkoleniowcy stwierdzili , że chodzi mi tylko o pieniądze i dlatego żadnych wyników nie pokażą . Prosta sprawa , forex to są pieniądze i albo są wyniki albo ich nie ma .
W tym wypadku o żadnym profesjonalizmie nie ma mowy i ja nie mam więcej pytań .
W tym wypadku o żadnym profesjonalizmie nie ma mowy i ja nie mam więcej pytań .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
czango pisze:Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?
Konta PAMM tak samo zresztą jak wszystkie inne "social signalas" są przede wszystkim wynalazkiem brokerów w celu zwiększania obrotu .czango pisze:Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
Wszystko inne to skutek uboczny
.vicki pisze:Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?
Na takim rynku jak FX każdy może śmiało powiedzieć "nie ma wielu lepszych niż ja" i przy tym nie rozminie się z prawdą.
Pozdrawiam
To do czego dojdziesz własną pracą i to co będziesz miał w głowie , tego nikt ci nie zabierze .vicki pisze:
Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?
Na pewno jest sporo kont , które przez dłuższy czas mają sukcesy , ale czy będziesz potrafił podejmować takie decyzje jak właściciel tego konta kiedy go zabraknie ?
Widziałem już wiele systemów , które potrafią w ciągu kilku miesięcy odnosić same sukcesy , a potem nagle tracą wszystko.
Poza tym nie muszę być najlepszy , ważne abym wykonał swój plan , do którego doszedłem myśląc własną głową .
Podpinanie się pod takie konto to jest brak ambicji i brak zdolności podejmowania własnych decyzji , a bez tego nigdy nie zostaniesz trejderem .
Będziesz tylko bezmyślnym naśladowcą systemów , których nie rozumiesz .
- jamesfisher
- Pasjonat
Potwierdzam!czango pisze:To do czego dojdziesz własną pracą i to co będziesz miał w głowie , tego nikt ci nie zabierze .vicki pisze:
Na pewno jest sporo kont , które przez dłuższy czas mają sukcesy , ale czy będziesz potrafił podejmować takie decyzje jak właściciel tego konta kiedy go zabraknie ?
Widziałem już wiele systemów , które potrafią w ciągu kilku miesięcy odnosić same sukcesy , a potem nagle tracą wszystko.
Poza tym nie muszę być najlepszy , ważne abym wykonał swój plan , do którego doszedłem myśląc własną głową .
Podpinanie się pod takie konto to jest brak ambicji i brak zdolności podejmowania własnych decyzji , a bez tego nigdy nie zostaniesz trejderem .
Będziesz tylko bezmyślnym naśladowcą systemów , których nie rozumiesz .
A co z dywersyfikacją i odciązeniem psychiki we własnym systemie....?
No niezupełnie tak jest bo jeśli na jednym koncie ciągle przegrywasz , a na drugim dajesz hedge , to w końcu wyzerujesz to pierwsze konto , zostanie ci tylko to drugie , a wtedy co ? podzielisz je na połowy i dalej będziesz to robił ale z coraz mniejszą kasą , ostatecznie dojdzie do tego , że wyzerujesz oba te konta .diplo pisze:Hej!
Nie rozumiem dlaczego w kwestii szkoleń tak naciskacie na statement z konta real albo myfxbook.... Przecież wystarczy mieć dwa rachunki realne, hedge'ować na nich i zawsze pokazywać ten dodatniiProste czy ja czegoś nie rozumiem?? Więc te rzeczy da się obejść.
Każdy może sobie założyć firmę szkoleniową , nawet wziąć na to dotację , bo skończył studia ekonomii .
I co masz wierzyć takiemu kolesiowi , który dopiero skończył studia , założył sobie firmę szkoleniową i wydaje mu się , że wie wszystko o rynku?
Czy wolałbyś się szkolić u kogoś kto przynajmniej przez 5 lat z rzędu zarabia konkretnie i ma wyniki , oczywiście tacy ludzie nie potrzebują dawać szkoleń , bo sobie spokojnie z tradingu wyciągną tyle kasy ile im potrzeba .
Raczej ciężko ci będzie znaleźć kogoś kto oferuje dobre szkolenia , namnożyło się hochsztaplerów co niemiara na tym biznesie szkoleniowym i wyciągają od naiwnych kasę za nowe wskaźniki , nowe systemy .
Niestety nie ma drogi na skróty , musisz sam zacząć czytać , sam próbować różnych systemów i jeśli po pięciu latach wyjdziesz na swoje to już będziesz na drodze do sukcesu.