Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Jest tez opcja podpiecia konta "sygnalowego" pod publikator. Jesli udostepniacie sygnaly, zaden problem zrobic konto, ktore bedzie grane tymi sygnalami i zaraz bedzie wszystko czarno na bialym.

Pozdrawiam.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czango »

Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
No ale coś za coś , jak się samemu nie potrafi wysilić mózgu , to trzeba się oddać w niewolnictwo takich kont .
To już niestety jest hazard i to ciężki.
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Czy mam przez to rozumieć, że konta tak naprawdę nie ma...? A co z dziennikiem tradera...? Nie chodzi o niewiadomo co, ale o wiarygodność osoby szkolącej. Co za trader który nie tworzy dokumentacji swoich zagrań. Wiedzę można posiadać, ale tutaj liczy się skuteczność...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Ja się już dowiedziałem z odpowiedzi na moje pytanie , panowie szkoleniowcy stwierdzili , że chodzi mi tylko o pieniądze i dlatego żadnych wyników nie pokażą . Prosta sprawa , forex to są pieniądze i albo są wyniki albo ich nie ma .
W tym wypadku o żadnym profesjonalizmie nie ma mowy i ja nie mam więcej pytań .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

czango pisze:Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
No ale coś za coś , jak się samemu nie potrafi wysilić mózgu , to trzeba się oddać w niewolnictwo takich kont .
To już niestety jest hazard i to ciężki.

Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

czango pisze:Konta Pamm są dla ludzi , którzy myślą , że jeśli sami nie potrafią nauczyć się zarabiać to zrobi to za nich ktoś inny , może to dla niektórych dobrze , jeśli trafią na solidne konto , ale gorzej dla tych co trafią na konto ,które z początku będzie zarabiało , a potem popadnie w straty .
Konta PAMM tak samo zresztą jak wszystkie inne "social signalas" są przede wszystkim wynalazkiem brokerów w celu zwiększania obrotu .
Wszystko inne to skutek uboczny
vicki pisze:Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?
.

Na takim rynku jak FX każdy może śmiało powiedzieć "nie ma wielu lepszych niż ja" i przy tym nie rozminie się z prawdą.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

vicki pisze:

Naprawde uważasz że tradujesz najlepiej z ponad 1400 kont pamm pod które sie można podpiąć w Alpari? - uważasz że myslenie -"nikt w sieci nie jest lepszy odemnie" ma swoje uzasadnienie?
To do czego dojdziesz własną pracą i to co będziesz miał w głowie , tego nikt ci nie zabierze .
Na pewno jest sporo kont , które przez dłuższy czas mają sukcesy , ale czy będziesz potrafił podejmować takie decyzje jak właściciel tego konta kiedy go zabraknie ?
Widziałem już wiele systemów , które potrafią w ciągu kilku miesięcy odnosić same sukcesy , a potem nagle tracą wszystko.
Poza tym nie muszę być najlepszy , ważne abym wykonał swój plan , do którego doszedłem myśląc własną głową .
Podpinanie się pod takie konto to jest brak ambicji i brak zdolności podejmowania własnych decyzji , a bez tego nigdy nie zostaniesz trejderem .
Będziesz tylko bezmyślnym naśladowcą systemów , których nie rozumiesz .

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

czango pisze:
vicki pisze:

To do czego dojdziesz własną pracą i to co będziesz miał w głowie , tego nikt ci nie zabierze .
Na pewno jest sporo kont , które przez dłuższy czas mają sukcesy , ale czy będziesz potrafił podejmować takie decyzje jak właściciel tego konta kiedy go zabraknie ?
Widziałem już wiele systemów , które potrafią w ciągu kilku miesięcy odnosić same sukcesy , a potem nagle tracą wszystko.
Poza tym nie muszę być najlepszy , ważne abym wykonał swój plan , do którego doszedłem myśląc własną głową .
Podpinanie się pod takie konto to jest brak ambicji i brak zdolności podejmowania własnych decyzji , a bez tego nigdy nie zostaniesz trejderem .
Będziesz tylko bezmyślnym naśladowcą systemów , których nie rozumiesz .
Potwierdzam!

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

A co z dywersyfikacją i odciązeniem psychiki we własnym systemie....?

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

diplo pisze:Hej!

Nie rozumiem dlaczego w kwestii szkoleń tak naciskacie na statement z konta real albo myfxbook.... Przecież wystarczy mieć dwa rachunki realne, hedge'ować na nich i zawsze pokazywać ten dodatnii :D Proste czy ja czegoś nie rozumiem?? Więc te rzeczy da się obejść.
No niezupełnie tak jest bo jeśli na jednym koncie ciągle przegrywasz , a na drugim dajesz hedge , to w końcu wyzerujesz to pierwsze konto , zostanie ci tylko to drugie , a wtedy co ? podzielisz je na połowy i dalej będziesz to robił ale z coraz mniejszą kasą , ostatecznie dojdzie do tego , że wyzerujesz oba te konta .
Każdy może sobie założyć firmę szkoleniową , nawet wziąć na to dotację , bo skończył studia ekonomii .
I co masz wierzyć takiemu kolesiowi , który dopiero skończył studia , założył sobie firmę szkoleniową i wydaje mu się , że wie wszystko o rynku?
Czy wolałbyś się szkolić u kogoś kto przynajmniej przez 5 lat z rzędu zarabia konkretnie i ma wyniki , oczywiście tacy ludzie nie potrzebują dawać szkoleń , bo sobie spokojnie z tradingu wyciągną tyle kasy ile im potrzeba .
Raczej ciężko ci będzie znaleźć kogoś kto oferuje dobre szkolenia , namnożyło się hochsztaplerów co niemiara na tym biznesie szkoleniowym i wyciągają od naiwnych kasę za nowe wskaźniki , nowe systemy .
Niestety nie ma drogi na skróty , musisz sam zacząć czytać , sam próbować różnych systemów i jeśli po pięciu latach wyjdziesz na swoje to już będziesz na drodze do sukcesu.

ODPOWIEDZ