Granie z trendem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Veni

Re: Granie z trendem

Nieprzeczytany post autor: Veni »

pcamator pisze:Witam

Hej Mateusz, źle się wyraziłem, chodziło mi o to jak łapiesz początek trendu. Co do SL to faktycznie - nie ma małych stop lossów tylko postawione nielogicznie. Są różne techniki zagrań, gdzieś obiło mi się o uszy, że podczas grania z trendem dobrze postawić SL poniżej średniej 50-tki i co jakiś czas aktualizować. Nie wiem, nie próbowałem.

Pozdrawiam
Początek trendu łapie jak zostanie przebita linia trendu poprzedniego ;-) Trzeba pamiętać też o tym, że każdy gracz może inaczej narysować linię trendu.

Dzisiejszego dnia mieliśmy piękną sytuacje na 30+ pipsów na GBP/USD
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Wejście jest zaznaczone krzyżykiem, czy wszedłem? Nie, dlaczego?
Mam dziwne przekonanie odnośnie korelacji par eur/usd, aud/usd, gbp/usd. Trzeba to zmienić.

Za to złapałem sytuacje na EUR/USD +15pipsów.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Początkowy stop loss był 9 pipsów + spread. Czekałem na to wejście ponad godzine i żałuje aby, że widziałem sytuacje na GBP/USD i nic nie zrobiłem.

Dzisiaj więcej wejść na interwale m5 nie przewiduje, o 13stej godzinie sprawdzę świece h4.

Proszę napisać mi czy te screeny są widoczne 8)

Pozdrawiam Mateusz

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

No dobra, będę śledził twoje zagrania. Co do screenów to są widoczne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Lubie gre z trendem i wiec możliwe że od czasu do czasu pomarudzę tobie w dzienniku ;)

Zwrócił moją uwagę jednak twój drugi skrin, bo tam nie za bardzo jest to gra z trendem co gra na jego odwrócenie, TF H4 cena ładnie podąża UP ty dajesz sell a następnie cena przebija LT i ty profitujesz

i teraz pytanie, ile w tym analizy ile szczescia ? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Veni

Ink. pisze:Lubie gre z trendem i wiec możliwe że od czasu do czasu pomarudzę tobie w dzienniku ;)

Zwrócił moją uwagę jednak twój drugi skrin, bo tam nie za bardzo jest to gra z trendem co gra na jego odwrócenie, TF H4 cena ładnie podąża UP ty dajesz sell a następnie cena przebija LT i ty profitujesz

Masz 100% racje, tak jak wcześniej napisałem jest to zła transakcja, popełniłem kolosalny błąd. Sprzedaż powinna odbyć się później, wyjście powinno być na pierwszej białej świecy.

Teraz czekam też na sell tak jak mówiłem, jeżeli nie będę miał racji to trudno, trzeba będzie szukać innego trendu, lub też podłączyć się pod niego i czerpać profit.

Co do marudzenia to zgadzam się, mam nadzieje, że czegoś się naucze :wink:

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Granie z trendem - wg mnie podstawa, którą większoścć graczy lekceważy. Trzymaj sie tego kursu a może nie przepadniesz...;)

Moim zdaniem lepszym wyznacznikiem trendu od TL są sekwencje HH-HL oraz LL-LH z wyższego interwału , np h4. Taka mała dygresja.

Powodzenia i niech trend bedzie z Tobą ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Veni

Ink. pisze:Lubie gre z trendem i wiec możliwe że od czasu do czasu pomarudzę tobie w dzienniku ;)

Witam serdecznie

z początku chcę powiedzieć, że kolega Ink miał 100% racje i nie wiem przez jakie okulary na rynek patrzyłem.
Linia trendu mówiła zakup!

Jako rysunek daje załącznik nr 1 oraz nr 2
rysunek 1.png
rysunek 2.png
Dzisiaj nie odbyłem żadnych trenjdów na interwale 5m chociaż były okazje :shock:

W tej chwili mam otwarte dwie pozycje krótkie oraz jedną długą, jak na razie wszystkie zarabiające, screeny dam po zakończeniu trejdów.

Wczorajsze transakcje:
rys3.png
Liczyłem na dalsze spadki, przeliczyłem się - stop loss zaliczony 39pipsów.

Veni

W poprzednim poście nie mogłem zamieścić więcej porażek i błędów.

Więc kolejna nieudana transakcja:
rys4.png
Więc tym razem stop loss -100pipsów.

Zdecydowany błąd z mojej strony, jeżeli wstrzymałbym się z podjęciem decyzji do zamknięcia świecy transakcja nie byłaby podjęta. Zresztą było ewidentnie widać, że rynek podąży w odwrotną stronę, więc odwróciłem pozycje na parze GBP/AUD i jak na razie +160pipsów.

Na parze EUR/NZD nie będę podejmował żadnych decyzji, rynek na GBP/AUD jest bardziej czytelny a notowania idą tak samo.

ODPOWIEDZ