Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: cajto »

QTrader pisze: Dokładne matematyczne sprawdzenie niestety wykazuje ze takich zależności jest bardzo mało.
Myślicie że ja jedno EA pisałem oparte o formacje techniczne?

Tu się nie zgodzę. Ludzie kochają prostotę w stylu: "2 razy do przodu w bok i fire".
Dla mnie jest cholernie ważne aby "czuć" rynek. Mamy masę analogicznych sytuacji, ale tak naprawdę każda wymaga indywidualnego podejścia.
To jest jak bycie tropicielem, patrzysz na ślady zostawiane przez innych, analizujesz je, szukasz w pamięci podobnych, tego co później się wydarzyło, wchodzisz, okazuje się że OK, ale ciągle musisz obserwować co w trawie piszczy, jesteś kilka P przed TP, nagle pojawiają się zgrzyty, znów szacowanie - zamykamy, czy trzymamy, nie dość, że trzeba prawidłowo odczytać wykres, to jeszcze walczyć z własnymi słabościami - strachem i chciwością.
Trzeba pamiętać, że po drugiej stronie też siedzą ludzie których te emocje dotyczą, kiedyś po złym wejściu kląłem "ale mnie sk..sny przerobili", teraz zwę "aleś się jełopie sam przerobił", bo wszystko do prawidłowego odczytania ruchu ceny jest w 99% już na wykresie, ale żeby umieć to wykorzystać trzeba praktyki, tysięcy godzin przed monitorem żmudnego śledzenia, analizowania i liczenia.

Ale co ja tam wiem, gram prymitywne TL i świece jakiegoś czanga z XVIIIw, a ostatnią grą w której się nie gubiłem był Street FighterII :wink:

O, jest i Brother, Pierwszy Twardogłowy z Nawi :lol:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

cajto pisze:
QTrader pisze: Dokładne matematyczne sprawdzenie niestety wykazuje ze takich zależności jest bardzo mało.
Myślicie że ja jedno EA pisałem oparte o formacje techniczne?

Tu się nie zgodzę. Ludzie kochają prostotę w stylu: "2 razy do przodu w bok i fire".
Dla mnie jest cholernie ważne aby "czuć" rynek. Mamy masę analogicznych sytuacji, ale tak naprawdę każda wymaga indywidualnego podejścia.
To jest jak bycie tropicielem, patrzysz na ślady zostawiane przez innych, analizujesz je, szukasz w pamięci podobnych, tego co później się wydarzyło, wchodzisz, okazuje się że OK, ale ciągle musisz obserwować co w trawie piszczy, jesteś kilka P przed TP, nagle pojawiają się zgrzyty, znów szacowanie - zamykamy, czy trzymamy, nie dość, że trzeba prawidłowo odczytać wykres, to jeszcze walczyć z własnymi słabościami - strachem i chciwością.
Trzeba pamiętać, że po drugiej stronie też siedzą ludzie których te emocje dotyczą, kiedyś po złym wejściu kląłem "ale mnie sk..sny przerobili", teraz zwę "aleś się jełopie sam przerobił", bo wszystko do prawidłowego odczytania ruchu ceny jest w 99% już na wykresie, ale żeby umieć to wykorzystać trzeba praktyki, tysięcy godzin przed monitorem żmudnego śledzenia, analizowania i liczenia.

Ale co ja tam wiem, gram prymitywne TL i świece jakiegoś czanga z XVIIIw, a ostatnią grą w której się nie gubiłem był Street FighterII :wink:

O, jest i Brother, Pierwszy Twardogłowy z Nawi :lol:
Jak możesz wiedzieć co "w trawie piszczy" nie wiedząc co się dzieje aktualnie na rynku? Przecież ty patrzysz tylko na HISTORIĘ zrozum to w końcu, bez obserwacji rynku nie możesz wiedzieć co się na nim dzieje, co rynek wycenia itd. Uczysz się ok mogę zrozumieć pewne błędy w myśleniu, ale przestań pisać jakbyś wiedział bo to nie jest poważne :wink:

Cajto raz piszesz, że forex to prosta matematyka, raz, że wyczucie rynku to są sprzeczne zdania zdecyduj się na coś
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

cajto pisze:Dlaczego mam nie zarabiać na powtarzalności? Skoro coś działa 1,5,15,54 razy to na co mam czekać? Od tego jest matematyka na poziomie podstawówki żeby się zorientować czy przy stosowaniu się do XYZ będę na + czy na -.
cajto pisze:Rynek się zmienia? Jak? Bo patrzę na wykresy świecowe z lat 90 i na te obecne i nie widzę żadnej różnicy. Te same formacje, te same zachowania wczoraj i dziś.
cajto pisze:Dla mnie jest cholernie ważne aby "czuć" rynek. Mamy masę analogicznych sytuacji, ale tak naprawdę każda wymaga indywidualnego podejścia.
To jak na matematyce w podstawówce uczą indywidualnego podejścia do rozwiązywania równań?
Zasady matematyki się nie zmieniają.

Można sprawdzić proste matematyką wzorce w których obwiązuje mistyczne "wyczucie rynku"?
Pozdrawiam

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: herofx.pl »

Oczywiscie "brother" znowu hejtuje. ta kula się odbija zauważ.
Lata 80 a nawet i wcześniej bym powiedział. Mówisz tu z Qtraderem o koncie statystycznym. Co tu ma statystyka do zarabiania? Wejście prawie każde może być zyskowne, wyzwanie zaczyna się wtedy gdy nie zabierasz zysków. Nie jeden trader, shwager czy jak go zwał to mówił, Elder i paru innych powtarzało, powtarza i ja bede powtarzał to też, nie ważne ile masz wypracowane, tylko ile zabrałeś z tego rynku. Sprawdzać na EA można..ale EA to są tylko algorytmy, i coś musi nastąpić żeby EA zajął pozycje i z niej wyszedł(wzór jest dobry na kartce, egzaminie z matematyki). Najwyraźniej kłania się czytanie ze zrozumieniem, skoro Maciek, Ja , ba ostatnio nawet dwoch klientów to samo potwierdziło po 3h tłumaczenia z przykładami jednej formacji
[2013-07-11 14:09:46] Kamil: cześć marcin, jakieś skalpy dziś już były? ja zrobiłem kilka wejśc, ale efekt lepszy po konsultacjach.
drugi dziabał na demce.
Ale to dobrze że tracisz bo obieg pieniądza musi być na rynku. Sama ilość spędzonego czasu przed wykresem nie jest żadnym wyznacznikiem.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

herofx.pl pisze:Oczywiscie "brother" znowu hejtuje. ta kula się odbija zauważ.
Lata 80 a nawet i wcześniej bym powiedział. Mówisz tu z Qtraderem o koncie statystycznym. Co tu ma statystyka do zarabiania? Wejście prawie każde może być zyskowne, wyzwanie zaczyna się wtedy gdy nie zabierasz zysków. Nie jeden trader, shwager czy jak go zwał to mówił, Elder i paru innych powtarzało, powtarza i ja bede powtarzał to też, nie ważne ile masz wypracowane, tylko ile zabrałeś z tego rynku. Sprawdzać na EA można..ale EA to są tylko algorytmy, i coś musi nastąpić żeby EA zajął pozycje i z niej wyszedł(wzór jest dobry na kartce, egzaminie z matematyki). Najwyraźniej kłania się czytanie ze zrozumieniem, skoro Maciek, Ja , ba ostatnio nawet dwoch klientów to samo potwierdziło po 3h tłumaczenia z przykładami jednej formacji
[2013-07-11 14:09:46] Kamil: cześć marcin, jakieś skalpy dziś już były? ja zrobiłem kilka wejśc, ale efekt lepszy po konsultacjach.
drugi dziabał na demce.
Ale to dobrze że tracisz bo obieg pieniądza musi być na rynku. Sama ilość spędzonego czasu przed wykresem nie jest żadnym wyznacznikiem.
Kolego wyzwałem cię na honorowy pojedynek z którego się chyłkiem wycofałeś pamiętaj o tym :wink:
Poza tym ty non stop piszesz o tzw "pierdołach" jakbyś siedział pierwszy tydzień na rynku, piszesz o książkach dla początkujących, podajesz metody na Tracenie dla początkujących itd. zapraszam do dziennika Sforexa zobacz jak wygląda rynek może się czegoś nauczysz http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... -8100.html
Lata 80 a nawet i wcześniej bym powiedział. Mówisz tu z Qtraderem o koncie statystycznym. Co tu ma statystyka do zarabiania?
Dobre chyba jednak nic nie rozumiesz, formacje o których piszecie pozwalają na statystyczne wyjście na MINUS, zainteresuj się może podręcznikiem do statystyki to pomoże ci zrozumieć o czym napisał Qtrader.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 13:26 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Kiepsko z pamięcią(poczytaj od początku twojego hejtowania i podważania naszego podejscia) i mam prośbę nie mów kolego bo nimi nigdy nie będziemy.
Prawda wycofałem się,zerknąłem na tamten link do rachunku i wystarczyło by pozostać na zarabianiu na swoim koncie i dzieleniu się tym co wiem z osobami, które tego chcą.
Po prostu.Nie widze w Tobie przeciwnika. Pod każdym postem wystawianie usmieszków już samo za siebie mówi.. poznasz głupiego po uśmiechu jego.
Słowo honor u Cieie nic nie znaczy, zmiękłeś przy pierwszym podejściu próby kontaktowania się. Nie jesteś przeciwnikiem i tyle w temacie.
Jeżeli wiesz, że twój system jest dobry to się nim podziel. Wytłumacz, poświęć swój czas.Ten tort jest duży i każdemu wystarczy nie bądź jak pies ogrodnika. Tak zachowują się tylko słabi.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

herofx.pl pisze: Prawda wycofałem się,
To chyba wystarczy na podsumowanie całego tematu. Rozumiem, że pojawiły się obawy jak trzeba by było podpiąć konto do mfxbook i pokazać, że rzeczywiście regularnie się zarabia, bo tak twierdzicie na swojej stronie.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 13:43 przez brother, łącznie zmieniany 1 raz.

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Właśnie. Koniec tematu.
Zainteresowanych zapraszam do lektury http://www.herofx.pl/blog/ .

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

herofx.pl pisze:Właśnie. Koniec tematu.
Zainteresowanych zapraszam do lektury http://www.herofx.pl/blog/ .
Ale nie ma co się obrażać, podałem ci linka do ciekawego dziennika, polecam czytać posty 259 gość ma naprawdę dużą wiedzę na temat rynków finansowych i "mechaniki" ich działania, łączenia polityki monetarnej prowadzonej przez Banki Centralne z newsami i ich interpretacją w odniesieniu do tego co aktualnie wycenia rynek. Nie chodzi mi o to żebyście się zniechęcali i przestali wierzyć w możliwość zarabiania na rynku. Jednak nie mogę też nie zrobić wpisu jak widzę, że ktoś kreuje się na profesjonalistę stosując metody osób początkujących. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Chłopaku, to wszystko w/w przeglądam żeby mieć ogólny obraz sytuacji, ale dla Ciebie niższe TF to czysta abstrakcja, TL, SR,SD to wymysły dla leszczy, bo przecież każdy głupi to potrafi nakreślić, więc niemożliwe aby można było na tym zarobić.

Ja Cię Brother traktuję jak rzadki okaz w ZOO, takie zwierzątko pokazowe - wszystko co jest inne z Twoim postrzeganiem rynku jest od razu atakowane z zajadłością pinczera, takie swoiste warunkowanie pawłowowskie .
I jeszcze ten mentorski ton... coś Cię do niego upoważnia?

Teraz, na forum, przypomina to farsę, ale wyobraźmy sobie kolegę Brothera kilkadziesiąt lat wcześniej jako aktywnego działacza politycznego, tępiącego z całą mocą wszelki przejaw myśli innej niż powszechnie obowiązująca. Beton.
To już niestety nie jest śmieszne.

Nie chcę Cię obrazić, po prostu tak Cię odbieram.

Na matmie w podstawówce nauczyli mnie liczyć, na FX nauczyłem się przede wszystkim logicznie myśleć.

Aha, jeszcze a'propos tego że opieram się na historii, jak rozumiem kolega Brother osiągnął najwyższy stopień tradowania i gra bez jej użycia, samo okienko SELL/BUY i czekanie na dane, komunikaty, oświadczenia. Jeśli jest to prawdą, to szczerze Ci gratuluję.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 17:17 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ