Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

a jak wg Ciebie powinna wyglądać szczera twarz i coś tam pełne oczu
Kiedy robisz PR/marketing w internecie, to spotkasz masę anonimowych internautów wraz z masą najróżniejszych opinii. Rzecz w tym, że IP-anonimowy użytkownik może napisać różne rzeczy, a Ty jesteś profesjonalnym podmiotem identyfikującym się z nazwy i być może także z imienia i nazwiska. Stąd łatwo rzucić w Ciebie internetowym pomyjem, ale Ty masz ograniczone możliwości oddania. Dlatego do takich zajęć warto mieć jakiekolwiek przygotowanie, bo nie jest to taka bułka z masłem, jak się może wydawać. To, co macie tutaj, to forma kryzysu marketingowego. Każda firma wychodząca do ludzi się z tym styka, także wielkie korporacje zatrudniające sztaby specjalistów (np. T-Mobile, Sony).
Wiesz Marcin jak jest z tym "użeraniem" człowiek się wkręci i potem trudno nie zwrócić uwagi jak "młode wilki" wchodzą na rynek i kreślą wizję bogactwa i opowiadają niemające poparcia w rzeczywistości rzeczy na temat zarabiania na fx, zresztą "chodziliśmy do jednej szkoły" i ten temat jest ci doskonale znany .
I tak i nie. Myślę, że można to było trochę inaczej rozegrać. Nie chcę tu nikogo bronić. Sam wiesz, bo rozmawialiśmy o tym, jak wyglądają sprawy i jak z nimi walczyć. Jest np. temat w dziale dla administracji o znakowaniu. Rewolucji nie zrobimy. Ewolucję trzeba przepychać, ale też na siłę się nie da. Jeśli ktoś nie chce być uratowany, to go nie uratujesz. Dopóki koledzy są "prawie" darmowi, bo rozumiem, że polecenie brokera jest tylko dodatkiem do tej działalności, to wydaje mi się to ok. Jasne, że alarmowe światełko się włącza. Może trzeba im zasugerować, żeby objaśnili skąd biorą się ewentualne profity - żeby sprawa była jasna dla każdego średniorozgarniętego człowieka. I ok.

Pozdrawiam
Marcin

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: herofx.pl »

niebawem chcemy zrobić coś co do tej pory robili to znani traderzy i brali za to gruba kase. rusza tez webinary wiesz sam , ze aby zaoferowac cos takiego sprzet musi byc dograny. dlatego w danej chwili nie jestem w stanie określic bliżej daty a dla czytelnikow napewno bedzie to zaskoczenie na ktorym zarobia.
broker polecenie to nawet mniej jak dodatek. Mianowicie kokosów za to nie ma, a tym bardziej nie skupiamy się na ilosci którzy założa i nie zmuszamy, bo równie dobrze mogą to być inni którzzy brokera mają dobrego. To jest też wskazanie dla osób, które chciałyby zacząć.. i napewno nie zakładając w Markets.com ani żadnym innym tego typu. Broker powinien być w miarę uczciwy. A przynajmniej żeby te "wałki" nie były na potęgę robione.
Profity największe mamy ze swojej pracy. ale to wszystko w swoim czasie..
tym czasem zbieramy, powoli sukcesywnie grono osób zainteresowanych. Chcemy by nam zaufano, stąd te wpisy na blogu i wrzutki screna. Mały opis tego co skłoniło nas do podjęcia decyzji. Co jakiś czas, zależy czy będziemy scalpowac czy długoterminowo grac. podamy miejsce zajęcia pozycji, SL oraz TP a także co bedzie musialo się wydarzyć by pozycję zamknąc. Fajnie wyszło zagranie piatkowe. Napewno bedzie wiecej takich się pojawiać.
Powiem, że wbrew pozorom i tej anty reklamy jaką nam probował zrobic, w statystykach na odwiedzonej stronie jest ruch i jednak kręci to ludzi. Wiadomo, od wiedzy nikomu nic się nie stało..co innego z jej braku :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Jeszcze tu niewiele znacze ale zgadzam się z tobą brother. Szykuj bata na szkolących za 4k. Moje zdanie jest takie, że ktoś kto zarabia na forexie podejmuje się szkolenia ażeby się jakoś zrealizować w życiu- bo kasy i tak ma jak lodu. Reszta to biznesmeni chandlujący wiedzą. Same szkolenia nie uczynią cię bogatym. Dadzą ci wiedzę której zazwyczaj nie wykorzystasz, bo nie idzie ona w parze z twoim rozwojem osobistym.

Ps.
Co do ekipy herfox.pl to trzeba dać im szansę....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czango »

Na pewno nie szkoliłbym się u ludzi , którzy na rynku forex są dopiero 2 lata , to jest bardzo mało doświadczenia na takim rynku , a to że ktoś zrobi 80% w 13 dni to jest prawdopodobne jeśli gra się ze zbyt dużym ryzykiem i całkowicie błędnym pojęciem o zasadach zarządzania kapitałem , oczywiście jeśli trader wykaże jakieś 30% w skali rocznej , przez co najmniej 5 lat , to można mieć do niego jakieś zaufanie , chociaż i to nie bardzo , ponieważ rynek ciągle się zmienia , wystarczy spojrzeć na wykresy obejmujące ostatnie 20 lat i stwierdzić , że metody , które kiedyś działaly bezbłędnie w pewnym momencie mogą totalnie zawieść i doprowadzić do bankructwa .
Jak ktoś nie był na rynku te 5 lat temu , to nawet nie wie o czym mówię .
Wiele profesjonalnych firm w USA , które miały traderów z wieloletnim doświadczeniem , wyłożyło się bo nie potrafili się przystosować do nowej sytuacji .
Jeżeli ktoś wam mówi , że po dwóch latach doswiadczenia jest profesjonalnym traderem to naprawdę jest to śmieszne i zarazem niebezpieczne dla tych , którzy chcą się od nich uczyć .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

czango pisze:... oczywiście jeśli trader wykaże jakieś 30% w skali rocznej , przez co najmniej 5 lat , to można mieć do niego jakieś zaufanie , chociaż i to nie bardzo , ponieważ rynek ciągle się zmienia , wystarczy spojrzeć na wykresy obejmujące ostatnie 20 lat i stwierdzić , że metody , które kiedyś działaly bezbłędnie w pewnym momencie mogą totalnie zawieść i doprowadzić do bankructwa .
To ja poproszę o wskazanie chociaż jednej bezbłędnej metody z przeszłości. Bezbłędna (jak sama nazwa wskazuje) = 0 błędów = 100% skuteczności. Ehhh, dawniej to było tredowanie :lol:

Rynek się zmienia? Jak? Bo patrzę na wykresy świecowe z lat 90 i na te obecne i nie widzę żadnej różnicy. Te same formacje, te same zachowania wczoraj i dziś.

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

cajto pisze:Rynek się zmienia? Jak? Bo patrzę na wykresy świecowe z lat 90 i na te obecne i nie widzę żadnej różnicy. Te same formacje, te same zachowania wczoraj i dziś.
Nie widzisz żadnej różnicy to nie znaczy automatycznie że jej nie ma.

Bez sprawdzenie możesz jedynie powiedzieć:
Wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy.

Widzisz powtarzalne wzorce to nie znaczy automatycznie że można na nich zarabiać.

Powtarzające się wzorce i formacje analitycy widza nawet na losowych danych co zostało wielokrotnie potwierdzone.
Pozdrawiam

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: herofx.pl »

Widzę, że tylko cajto ma tu pojęcie. Reszta to zwolennicy braku wiedzy i chęcią nie dzielenia się nią. Formacje świecowe zawsze były są i będą. Źle odczytana i grana każda formacja doprowadzi do palpitacji serca.Formacji jest multum, ale które formacje są najbardziej skuteczne?
A teraz dorzuć wskaźnik z wykupieniem/wyprzedaniem. lub średnią kroczącą. Później siądź i podziwiaj wyniki :)
Marcin

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

QTrader pisze:
cajto pisze:Rynek się zmienia? Jak? Bo patrzę na wykresy świecowe z lat 90 i na te obecne i nie widzę żadnej różnicy. Te same formacje, te same zachowania wczoraj i dziś.
Nie widzisz żadnej różnicy to nie znaczy automatycznie że jej nie ma.

Bez sprawdzenie możesz jedynie powiedzieć:
Wydaje mi się że nie ma żadnej różnicy.

Widzisz powtarzalne wzorce to nie znaczy automatycznie że można na nich zarabiać.

Powtarzające się wzorce i formacje analitycy widza nawet na losowych danych co zostało wielokrotnie potwierdzone.
Ale co mam sprawdzać w tym wydaniu? Zasięg cienia gwiazdy porannnej, wysokość korpusu w objęciach bessy, poziom spadku po bloku?! Przecież wystarczy odpalić wykres i popatrzeć.

Dlaczego mam nie zarabiać na powtarzalności? Skoro coś działa 1,5,15,54 razy to na co mam czekać? Od tego jest matematyka na poziomie podstawówki żeby się zorientować czy przy stosowaniu się do XYZ będę na + czy na -.

Ludzie naprawdę uwielbiają komplikować proste sprawy :roll:

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

cajto pisze:Ale co mam sprawdzać w tym wydaniu? Zasięg cienia gwiazdy porannnej, wysokość korpusu w objęciach bessy, poziom spadku po bloku?! Przecież wystarczy odpalić wykres i popatrzeć.
Jejku ... przecież nie to czy formacje istnieją bo to jest oczywiste tak samo jak oczywiste jest ze ścisłe stosowanie stosowanie się do prostych sztywnych zasad doprowadzi do strat w długim terminie.
cajto pisze: Przecież wystarczy odpalić wykres i popatrzeć.
Nie, nie wystarczy. Niejednemu się już wydawało ze wystarczy.
cajto pisze:Dlaczego mam nie zarabiać na powtarzalności?

Zarobisz oczywiście jeśli to będzie rzeczywista nie pozorna powtarzalność.

Dokładne matematyczne sprawdzenie niestety wykazuje ze takich zależności jest bardzo mało.
Myślicie że ja jedno EA pisałem oparte o formacje techniczne?
cajto pisze:Ludzie naprawdę uwielbiają komplikować proste sprawy
Tu się nie zgodzę. Ludzie kochają prostotę w stylu: "2 razy do przodu w bok i fire".
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

herofx.pl pisze:Widzę, że tylko cajto ma tu pojęcie. Reszta to zwolennicy braku wiedzy i chęcią nie dzielenia się nią. Formacje świecowe zawsze były są i będą. Źle odczytana i grana każda formacja doprowadzi do palpitacji serca.Formacji jest multum, ale które formacje są najbardziej skuteczne?
A teraz dorzuć wskaźnik z wykupieniem/wyprzedaniem. lub średnią kroczącą. Później siądź i podziwiaj wyniki :)
Marcin
Dobre Cajto to akurat niedawno zaczął swoją przygodę z fx więc kulą w płot trafiłeś kolego herofx :wink: Nie macie pojęcia o czym piszecie, jakieś formacje z książek z lat 80, bez ich sprawdzania pod kątem statystycznym traktujecie jako sposób na zarabianie. Qtrader wie o czym pisze bo to sprawdził, wam się tylko wydaje, że można zarabiać. Każdy kto zaczyna grać na fx szuka formacji, a czym jest formacja bez informacji? tylko historią bez aktualnej wyceny waloru. Formacje z książek z lat 80 o których piszecie są dobre, ale do tracenia :wink:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ