Dysponuje ktoś dobrymi danymi historycznymi powiedźmy od 2000 roku? Jeśli ktoś kupił te dane to jestem w stanie za nie zapłacić. Interesują mnie tylko dane tickowe - inne mogę sobie ściągnąć z serwera metaquotes.
Tickowe? Chcesz testować na nich coś w MT4? Niestety MT4 nie obsługuje ticków ....
Ale jeśli ticki od 2000 to za free chyba jedynie gaincapital
mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś z was używa danych z Alparii? Bo ostatnio testowałem na tych danych EA Shark i wykazał on ogólnie stratę co jest co najmniej dziwne. Test obejmował cały 2005 rok.
Na stronie forexea jest statement z konta live. Piszą też, że przesyłają na życzenie takowy pełny z backtestów (aczkolwiek ja się nie doczekałem). Mógłbyś porównać momenty zakładania transakcji u nich i u Ciebie, wiedziałbyś, które dane bardziej "pasują" do danych używanych przez nich. Choć chyba lepiej zrobić to dla tych danych z konta live niż z historycznych.
A co do danych z Alpari miałem zawsze wrażenie, że są lepsze od tych z MQ. Ale Alpari ostatnio zepsuło się - pliki z danymi przestały być uaktualniane ...
Później przetestowałem na danych z metaquotes i system osiągnął całkiem spory zysk. Co jest z tymi danymi z Alparii?
Hehh a skąd wiesz, że pytanie nie powinno brzmieć "co jest z tymi danymi z MQ" ?:)
Tak naprawdę to nie wiadomo, które będą bliższe tym warunkom w jakich zapuścisz EA ...