Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

USD/CAD trzyma cene skubany. Jutro w stanach 4 lipca wiec pewno malo bedzie sie dzialo na rynku. Masz jakis plan co do tych otwartych zlecen?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kimkolwiek pisze:USD/CAD trzyma cene skubany. Jutro w stanach 4 lipca wiec pewno malo bedzie sie dzialo na rynku. Masz jakis plan co do tych otwartych zlecen?
Czekać :) możliwe że zamknę cześc zależnie od daily close dzisiaj ale traktując te wejścia jako "swing" i coś nie do końca zgodne a tym jak gram to pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji i traktować to bardziej fundanentalnie jako wejście na dłuższy okres.

Jak narazie our z Usd/Jpn przy 99,6-7 ~ wyjście ze stratą 1000 $ ~

Stan konta 44 895 $.

Nie wrzucam nic do dziennika bo też nie bardzo jest co, przez zaplątanie się w Usd/Cad nie gram intraday praktycznie w ogole, akutalnie i tak mam mniej czasu więc przez tydzień, dwa pasuje mi takie rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Troche sie przyblokowales tymi usd/cadami to fakt. Iloma lotami mozesz grac na swoim koncie? 10 - 12 ?

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Cześć

Wuza co to jest za analiza fundamentalna która skaładnia się do tego abyś cały czas trzymał te USDCAD ?

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

USD/cad to strasznie pizdowata para zero wyraznych ruchow. Edek to jednak edek

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

fxBobi pisze:Cześć

Wuza co to jest za analiza fundamentalna która skaładnia się do tego abyś cały czas trzymał te USDCAD ?
Nie jestem aż takim entuzjastom tego, że tuż za rogiem jest koniec QE3.
Obniżenie prognoz wzrostu PKB dla USA i niezłe dane z Kanady ~
FOMC minutes w środę może jednak dać sygnał do podwyżki stóp i zakręcania kórka, wtedy zostanie cięcie ile się da strat.

Nie zmienia to faktu że po przebiciu 1,064 zostaje już tylko niebo :)

Obrazek

Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja do środy ~

spox

Nieprzeczytany post autor: spox »

Twoim problemem nie jest ta strata, lecz to , że nie trejdujesz. Jesteś nadmiernie zaangażowany w jedną parę i przez to nie możesz kontynuować normalnego trejdingu na innych. Osiągnąłeś fenomenalny wynik, masz bardzo dobre czucie rynku i dam sobie głowę uciąć, że w międzyczasie dostrzegałeś kilka świetnych wejść , z których zrezygnowałeś z powodów jak wyżej. Marnujesz czas i swój potencjał , co gorsza mam wrażenie, że liczysz na szczęście , że uda ci się wydostać spod tego stosu. Może tak, może nie, ale czas ucieka. Oczywiście nie radzę zamykać na oślep wszystkich tych pozycji, ale poważnie rozważ tą ewentualność bo przy twoim potencjale 7 czy 8 tysi straty są do odrobienia w tydzień a ty stoisz w miejscu od ponad 2 tygodni. Śledzę z podziwem twoje zmagania od samego początku i pozdrawiam w nadziei , że dasz w najbliższym czasie pokaz aktywnego trejdingu.

zbojnik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbojnik »

spox pisze:Twoim problemem nie jest ta strata, lecz to , że nie trejdujesz. Jesteś nadmiernie zaangażowany w jedną parę i przez to nie możesz kontynuować normalnego trejdingu na innych. Osiągnąłeś fenomenalny wynik, masz bardzo dobre czucie rynku i dam sobie głowę uciąć, że w międzyczasie dostrzegałeś kilka świetnych wejść , z których zrezygnowałeś z powodów jak wyżej. Marnujesz czas i swój potencjał , co gorsza mam wrażenie, że liczysz na szczęście , że uda ci się wydostać spod tego stosu. Może tak, może nie, ale czas ucieka. Oczywiście nie radzę zamykać na oślep wszystkich tych pozycji, ale poważnie rozważ tą ewentualność bo przy twoim potencjale 7 czy 8 tysi straty są do odrobienia w tydzień a ty stoisz w miejscu od ponad 2 tygodni. Śledzę z podziwem twoje zmagania od samego początku i pozdrawiam w nadziei , że dasz w najbliższym czasie pokaz aktywnego trejdingu.
Zgadzam się.;-)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

spox pisze:Twoim problemem nie jest ta strata, lecz to , że nie trejdujesz. Jesteś nadmiernie zaangażowany w jedną parę i przez to nie możesz kontynuować normalnego trejdingu na innych. Osiągnąłeś fenomenalny wynik, masz bardzo dobre czucie rynku i dam sobie głowę uciąć, że w międzyczasie dostrzegałeś kilka świetnych wejść , z których zrezygnowałeś z powodów jak wyżej. Marnujesz czas i swój potencjał , co gorsza mam wrażenie, że liczysz na szczęście , że uda ci się wydostać spod tego stosu. Może tak, może nie, ale czas ucieka. Oczywiście nie radzę zamykać na oślep wszystkich tych pozycji, ale poważnie rozważ tą ewentualność bo przy twoim potencjale 7 czy 8 tysi straty są do odrobienia w tydzień a ty stoisz w miejscu od ponad 2 tygodni. Śledzę z podziwem twoje zmagania od samego początku i pozdrawiam w nadziei , że dasz w najbliższym czasie pokaz aktywnego trejdingu.

Dzięki za miłe słowa, ale nie jestem ani tak nieomylny i dobry jak wynik w czerwcu, ani tak słaby jak aktualne pozycje. Gdybanie co by było jest trochę bez sensu, wyjście z Usd/Cad w tej chwili byłoby złamaniem systemu i cięciem strat bez podstaw tylko po to żeby angażować kapitał gdzie indziej, dodatni swap i mała zmienność na tą chwilę pozwalają mi zając innymi sprawami niż daytrading, nie wykluczam zamknięcia części pozycji przy obecnej cenie lub niewiele niższej ale narazie nie widzę przesłanek, zobaczymy co jutro powie BEN :)

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza , muszę przyznać że masz stalowe jaja ;) ale też decyzje pod wpływem emocji, reko, itp,itd nie należą do trafnych znam to z autopsji.Dodatni swap pozwala przytrzmać pozycje. Jestem w podobnej sytuacji na EUR/PLN już od 18 .06 kiszę PLNka ;)
Powodzenia, regularnie czytam to co piszesz i trzymam kciuki
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

ODPOWIEDZ