Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
QTrader
Gaduła
Gaduła

Re: Szkolenia - Czy warto?

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

herofx.pl pisze:-Odrazu zachaczając osobnika Qtrader( żeby coś ocenić trzeba coś na ten temat wiedzieć, mieszanie usługi w sklepie to jest przykład jak najbardziej nie trafiony, w sklepie kolejność: wchodzisz kupujesz, sprawdzasz, oceniasz; tylko taka kolejnośc ma uzasadnienie a ocena na podstawie własnych niepowodzeń tamtego Brothera, zwróć uwagę że rzuca się w oczy MM)
Sprawdziłem trochę systemów opartych na AT zarówno sprzedawanych na forach jak i ogólnie dostępnych.
Szkoda mi więcej czasu marnować na udowadnianie że prawie wszystko nie działa w dłuższym terminie.

Widziałem tez nie tylko na tym forum wiele "osobników" przekonanych ze mają "Graala".
Po niedługim czasie bankrutowali.

Nie potrzebuje tez korzystać z usług wróżki żeby wiedzieć ze uzyskane od niej informacje są nic nie warte.
herofx.pl pisze:Konkretnie nie rozchodzi się o zł czy $ a o pipsy. Rozumiesz to teraz?
Jakoś mi w sklepie reszty w pipsach nie wydają.
Takiego typu podejście jest bardzo złudne i może być stosowane tylko w obrębie jednej strategii grając cały czas tą sama wartością pozycji.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

To troche nie tak Panowie Herosi. Pipsy sie liczy wtedy, kiedy sie bawi mikrolotami w gierki. Wtedy 50 pips po calym dniu lepiej wyglada niz 15 zlotych... no i czlowiek moze myslec, gdyby to byly cale loty, to hoho :roll: . Sprawa sie odwraca kiedy zaczynamy obracac wiekszymi pieniedzmi, bo kiedy kontrolujesz strate to nie tracisz pipsow tylko zywa gotowe. Warto to rozwazyc w kwestii psychologii.

W kwestii strony, to zachecam do wstawienia profesjonalnych zdjec tym profesjonalnym traderom i zmiane jezyka ze studenckiego na bardziej kulturalny. Zakladanie nowego konta na forum, zeby sie podeprzec w dyskusji tez profesjonalistom nie przystoi. I jeszcze obrazanie forum... :roll:

Brother - troche sie chyba zagalopowales z najazdem na nich. Przede wszystkim wytracili Ci szabelke z reki piszac ze za darmo :mrgreen: . W ogole to dziwie sie, ze Ci sie chce z tym uzerac. :564:

EDIT
A tak z ciekawosci, jakiego brokera dotyczy Wasza misja?
Zachęcamy do założenia konta u polecanego przez nas brokera. Stawiamy przede wszystkim na jakość. Dla osób, które założą rachunek inwestycyjny z naszego polecenia mamy wiele niespodzianek.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Stforex pisze:
Brother - troche sie chyba zagalopowales z najazdem na nich. Przede wszystkim wytracili Ci szabelke z reki piszac ze za darmo :mrgreen: . W ogole to dziwie sie, ze Ci sie chce z tym uzerac. :564:

EDIT
Zachęcamy do założenia konta u polecanego przez nas brokera. Stawiamy przede wszystkim na jakość. Dla osób, które założą rachunek inwestycyjny z naszego polecenia mamy wiele niespodzianek.
Wiesz Marcin jak jest z tym "użeraniem" człowiek się wkręci i potem trudno nie zwrócić uwagi jak "młode wilki" wchodzą na rynek i kreślą wizję bogactwa i opowiadają niemające poparcia w rzeczywistości rzeczy na temat zarabiania na fx, zresztą "chodziliśmy do jednej szkoły" i ten temat jest ci doskonale znany . I na końcu jak zawsze wychodzą smaczki typu, że jednak mają misje, ale polegającą na polecaniu kont określonego brokera :mrgreen:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

CarmCrash
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: CarmCrash »

Nie wiem Panowie o co Wam chodzi z tym zakładaniem nowych kont i ukrywaniem się. Jestem związany z HeroFx i wystarczy zapytać. Stan intelektualny i finansowy nie jest liczony liczbą wiosen. Miałem już tu nie pisać, ale prowokacja zawsze budzi emocje. Bardzo żałuję, że Marcin w ogóle tu wrzucił naszą stronę. Wyjaśniając kwestię nie prowadzimy odpłatnej działalności szkoleniowej, wiele osób zarobiło dzięki naszym radom i z tego bardzo cieszę się. Jestem traderem zawodowym podobnie jak moi koledzy i nie dziwi mnie Wasza delikatna agresja w stronę takich projektów. Statystyki jednak przemawiają za tym, że większość osób traci na rynku i wiele firm próbuje dorobić się na teoretycznej znajomości zasad. Sorry panowie pracuję 12 godzin dziennie, 4 dni tygodniu plus trochę mniej w piątek, Trejduje zarówno w średnim, jak i krótkim terminie, mam rodzinę, którą muszę utrzymać a praca na rynku to praca w odosobnieniu. Współpraca z innymi traderami to w pewnym sensie wyjście do ludzi. Zakładam, że wiecie czym jest praca na rynku FOREX? Siedzicie też w czterech ścianach ? Człowiek jest jednostką społeczną i potrzebuje kontaktu. Cholera mnie bierze jak widzę płatne szkolenia. NIe weryfikuję czy autorzy mają jakieś sukcesy czy nie, ale sam fakt przekazywania wiedzy, która jest ogólnodostępna za grube pieniądze to brak jakiejkolwiek etyki zawodowej, ale chęć zarobienia na rosnącej popularności. HeroFx założyliśmy po to żeby pomagać. Nie namawiamy nikogo do naszych metod. Chcemy je tylko prezentować. Dziennie odpisujemy na wiele maili, podajemy materiały, literaturę, konsultujemy się na skype i przedstawiamy różne aspekty naszego trading planu. Nie mówię nikomu, że zarobi tylko na geometrii. Może posłuchać, obserwować, przetestować na demo. Zgodzicie się ze mną, że system to pojęcie względne. Jak na ironię znam osoby, które zarabiają więcej ode mnie na rynku stosując prymitywne w opinii wielu osób wskaźniki. Zapewne jest to zasługa zarządzania kapitałem oraz emocjami. Odnosząc się do kwestii brokera to uważamy, że to jeden z najwazniejszych elementów. Jeśli różnica w spreadach wynosi kilka pipsów to przy wyższych lotach ma to znaczenie. Druga sprawa to ECN! Nie trzeba skalpować, żeby nieraz próbować zagrać na wybicie lub pod dane. Wtedy ma to ogromne znaczenie. Zgodzicie sie ze mną, że broker, który w reklamie pisze " Gratis 10 000 euro w koncie demo - zostań traderem" jest niepoważny? Myślę, że dyskusja powinna być skończona. Robimy to z pasji i chcemy to robić!

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: herofx.pl »

Stforex pisze:To troche nie tak Panowie Herosi. Pipsy sie liczy wtedy, kiedy sie bawi mikrolotami w gierki. Wtedy 50 pips po calym dniu lepiej wyglada niz 15 zlotych... no i czlowiek moze myslec, gdyby to byly cale loty, to hoho :roll: . Sprawa sie odwraca kiedy zaczynamy obracac wiekszymi pieniedzmi, bo kiedy kontrolujesz strate to nie tracisz pipsow tylko zywa gotowe. Warto to rozwazyc w kwestii psychologii.

W kwestii strony, to zachecam do wstawienia profesjonalnych zdjec tym profesjonalnym traderom i zmiane jezyka ze studenckiego na bardziej kulturalny. Zakladanie nowego konta na forum, zeby sie podeprzec w dyskusji tez profesjonalistom nie przystoi. I jeszcze obrazanie forum... :roll:

EDIT

Stforex masz trochę racji, co do grania różnymi wielkościami.
Zwracając uwagę, i tego się trzymam, że skoro nie potrafisz( nie chodzi o konkretna osobę, zwykły przykład) zrobić pipsa za 0,01 lota to nie zrobisz tego pipsa nawet 1 lotem.
Co do brokera, to jest jeszcze nie zostało tam napisane z przyczyn które niebawem zostaną rozwiązane. A broker ma duże znaczenie. Nie ma sensu przeliczać spredu np. ostatnio broker Teletrade miał jakiś czas temu na edku 3pipsy!. Teraz grajcie lotem. a u innego brokera ECN, który spred ma zmienny a prowizję smiesznie niska, gdzie często w 1pipsie można się zamknąc.
Co do języka to nie on jest wyznacznikiem tego jak pracujemy. Tak godniej słowo doniose :)
Marcin

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

CarmCrash pisze:Nie wiem Panowie o co Wam chodzi z tym zakładaniem nowych kont i ukrywaniem się. Jestem związany z HeroFx i wystarczy zapytać. Stan intelektualny i finansowy nie jest liczony liczbą wiosen. Miałem już tu nie pisać, ale prowokacja zawsze budzi emocje.
jakoś zapomniałeś o tym wspomnieć przy swoich poprzednich postach :
CarmCrash pisze:Masakra przez takich ludzi jak Brother nie chce mi się czytać postów na forum. Zapominamy o jednej ważnej rzeczy. Forex to miejsce spekulacji inwestorów i dla wielu sposób zarabiania. Zabawa w odkrywanie zalet i wad szkolących jest twoją misją życiową brother? Weź się za to co robi pewnie większość na tym forum czyli trading! bo o to tutaj chodzi! Każdy ma swoje metody z których korzysta i zarzuty w czyjąś stronę są nie na miejscu.
CarmCrash pisze::) To jednak prawda co mówią o forach internetowych dotyczących rynku FOREX. Znikam w takim razie i ostrzegam nowych w temacie aby trzymali się z daleka od for internetowych. Poziom rozmowy niczym z komentarzy na portalach informacyjnych:)
I jeszcze jedno jeżeli macie zamiar zarabiać na namawianiu ludzi do zakładania kont u określonego brokera to nie piszcie o "misji" tylko wprost, że dostajecie pieniądze jeśli namówicie kogoś na założenie konta jako IB.

No i to pisanie w stylu jak byście nigdy wcześniej nie byli obecni na tym forum, już nawet nie chce mi się pisać do administracji o to by sprawdziła, czy nie doszło do złamania regulaminu dotyczącego multikonta.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

CarmCrash
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: CarmCrash »

Napisz do administratora:) Chętnie zweryfikujemy twoją umiejętność odczytywania oszustów i czy masz dar do przewidywania. Brak słów:). Na koniec chciałbym przeprosić wszystkich poważnych traderów, którzy tutaj piszą, za tę wymianę zdań. Skończę wymianę z użytkownikiem brother bo to człowiek, który za każde słówko łapie, a szczerze mówiąc w każdym widzi potencjalnego oszusta. Zarejestrowaliśmy się na forum, żeby pokazać się, ale jeśli nie jesteś zainteresowany to się od nas odczep. Być może jesteś dobry traderem i za to Cię szanuję, ale to jak się kreujesz na forum jest zwyczajnie żałosne. Jak chodziłem do szkoły to pisałem na kilku forach i zawsze znalazły się takie osoby. Internet to dobre miejsce żeby odbudować swoje poczucie niższości i kompleksy. Życzę sukcesów i być może kiedyś zajmiesz się tym co to forum rzeczywiście reprezentuje. Póki co tego nie widać.

Pozdrawiam

Maciej

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Co do języka to nie on jest wyznacznikiem tego jak pracujemy.
W internecie nie widać Waszych szczerych twarzy i pełnych dobrych chęci oczu. Widać natomiast co i jak piszecie i to decyduje o odbiorze. Nie piszę tego, żeby się na siłę czepiać. Ot uwaga, z którą zapewne zrobicie co chcecie :).
skoro nie potrafisz (...) zrobić pipsa za 0,01 lota to nie zrobisz tego pipsa nawet 1 lotem.
No widzisz pips a pips netto, to różnica. Pips 1 lotem i 0,01 lotem to też różnica. Oczywiście, jeśli nie umiem mikro lotem, to tym bardziej nie umiem lotem. No ale widzisz, koszę pipsy mikrolotem, a lotem idzie jak po grudzie... a to przecież te same pipsy :)

EDIT:
Jestem związany z HeroFx i wystarczy zapytać.
Nie,nie, błąd. Wchodzisz do kogoś w gości, to się przedstawiasz.
Bardzo żałuję, że Marcin w ogóle tu wrzucił naszą stronę.
Jakiś taki wrażliwy jesteś. Spokojnie. Wolałbyś, żeby Was tu nie było w dyskusji? To dyskutowalibyśmy bez Was. Tak działa forum. Zawsze to lepiej móc zabrać głos, prawda?
Myślę, że dyskusja powinna być skończona.
(...)
Zarejestrowaliśmy się na forum, żeby pokazać się, ale jeśli nie jesteś zainteresowany to się od nas odczep
No wiesz. Jak się chcecie pokazać, to wykupcie sobie baner w parkiecie czy na onecie. Tu jest forum, tu się rozmawia i dyskutuje.

Poprzednia porcja moich rad nie była złośliwością. Mam dla Was jeszcze jedną, też gratisową, żebyście sobie wzięli kogoś opanowanego do PR-u, najlepiej kobietę (kobiety są bardziej cierpliwe niż faceci) i niech próbuje ogarnąć temat relacji na zewnątrz. Myślę, że zyskacie na tym :).

herofx.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: herofx.pl »

może to niegłupie co mowisz.. a jak wg Ciebie powinna wyglądać szczera twarz i coś tam pełne oczu :p.. ta uwaga może być drogocenna i wkońcu takiego czegoś oczekujemy. sensownych argumentów i pomysłów.
Stworzyliśmy to po to, żeby się wymieniać poglądami chociaz stronę założyliśmy w fajny trójkącik ;) to tak naprawde jest tam jeszcze kilku traderow. Z większym stażem, mniejszym, a także i wiekiem duzo starsi. Polega to na wymianie zdań przy czym, pomagamy sobie. Stąd właśnie powstał plan bo nie wiem jak Ty Stforex, ale ja korzystałem ze szkolenia, Teletrade, ładnie to wyglądalo, młodzi ludzie, fajne biuro, ciekawa praca..dopiero gdy zacząłem się tym zajmować (prowadzila mnie pewna osoba) otworzyła mi oczy..ze jest broker i broker, że jest trader i trader. Pewnie też słyszeliście o Panu Urbańskim i jego PałaFOREX. Szkoleniach zjadaczu kasy itp. na zwykłe pytanie podczas webinarów to ile % w miesiącu od kapitału robi(tak zachwalał swoje fractale) odpowiedział ze ma 50% pozycji zyskownych do stratnych...komenatrz macie dla siebie
a także ostatnio Maćkowi wysłałem link do szkolenia profesjonalnego przez tradera za bagatela 20tys zł.
Dobrze wiemy że troche cierpliwości, chęci opanowania i dobre rady mogą więcej zrobic niz zapłacone 20tyś, nie każdy system pasuje do osobowości.
jak masz jakieś pomysły to podziel się nimi ;)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

witam
dawno nie pisalem na forum i nie mam siły tego wątku przeczytać całego
może odpowiem tylko na pytanie w tytule
Szkolenia - Czy warto?
oczywiście nie warto
ludziom to naprawdę można ciemnotę wcisnąć