Akhh-głównym argumentem jest nie przejrzystość rynku oraz uciekanie płynności z głównych parkietów na platformy obrotu co ponoć zmniejsza płynność.Według mnie akurat argument płynności jest dosyć zabawny przy tak astronomicznych volumenach jakie mamy.Natomiast nieprzejrzystość jest faktem...ale też do rozwiązania.Czepiają się dark pool's a co z akcjami z OTC ?Nawet ja drobny żuczek moge sobie kupić pełne spektrum akcji od Nissana,Mazdy,Tokyo Electric po Gazprom i Nestle-które to ponoć w USA nie są notowane...
Główni operatorzy giełdowi jak NYSE czy Nasdaq zapewne lobbują (jak CME za centralnym clearingiem walutowym)by przeciągnąć regulatorów na swoją korzyść-bo tak obnizyli opłaty że nawet ten gigantyczny obrót nie pozwala im zarabiać na handlu tylko na sprawach okolohandlowych.Jest o co walczyć,DK to od 15 do 25 % rynku.Jak widać totalna liberalizacja stworzyła taki węzeł zalezności ze rozplątanie go będzie wymagało nowego Herkulesa
WAŻNE !!! HFT High Frequency Trading
Re: WAŻNE !!! HFT High Frequency Trading
http://www.finextra.com/community/fullb ... logid=7069
Moim zdaniem mamy trzy wyjścia.
Zabronić HFT,opóżnić HFT przez uniemożliwienie anulacji,zostawić nieograniczone możliwości działania HFT.
Jestem zwolennikiem tego drugiego rozwiązania.
Zabronić HFT,opóżnić HFT przez uniemożliwienie anulacji,zostawić nieograniczone możliwości działania HFT.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Podnieść opłaty ot co. HFT płacą pewnie tyle co nic. Jeśli mieliby płacić porównywalnie do zwykłego klienta przestaną sie tak zachowywać.Camaro69 pisze:Akhh-głównym argumentem jest nie przejrzystość rynku oraz uciekanie płynności z głównych parkietów na platformy obrotu co ponoć zmniejsza płynność.Według mnie akurat argument płynności jest dosyć zabawny przy tak astronomicznych volumenach jakie mamy.Natomiast nieprzejrzystość jest faktem...ale też do rozwiązania.Czepiają się dark pool's a co z akcjami z OTC ?Nawet ja drobny żuczek moge sobie kupić pełne spektrum akcji od Nissana,Mazdy,Tokyo Electric po Gazprom i Nestle-które to ponoć w USA nie są notowane...
Główni operatorzy giełdowi jak NYSE czy Nasdaq zapewne lobbują (jak CME za centralnym clearingiem walutowym)by przeciągnąć regulatorów na swoją korzyść-bo tak obnizyli opłaty że nawet ten gigantyczny obrót nie pozwala im zarabiać na handlu tylko na sprawach okolohandlowych.Jest o co walczyć,DK to od 15 do 25 % rynku.Jak widać totalna liberalizacja stworzyła taki węzeł zalezności ze rozplątanie go będzie wymagało nowego Herkulesa
A niższe opłaty tylko dla animatorów.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Akhh,nie kombinujmy.Dałem proste rozwiązanie z korzyścią dla wszystkich i bez utraty dodatkowej płynności.Akhh pisze:
Podnieść opłaty ot co. HFT płacą pewnie tyle co nic. Jeśli mieliby płacić porównywalnie do zwykłego klienta przestaną sie tak zachowywać.
A niższe opłaty tylko dla animatorów.
http://www.finextra.com/community/fullb ... logid=7069
I tego się trzymajmy.
Pozdrawiam.
PS. tym bardziej że Australia jest wielkim zwolennikiem HFT ,Hong Kong itp ,a Chiny chcą wprowadzić HFT,więc zamiast kopać się z koniem lepiej skoncentrować się na najlepszych rozwiązaniach ....
Szkoda tylko, że nie mamy na to większego wpływu 

Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Cancer0s,po to jest Forum i ta nasza pisanina... ,abyśmy mieli na to wpływ...Cancer0s pisze:Szkoda tylko, że nie mamy na to większego wpływu
Pozdrawiam.