DayTrading: Piątek 05.07.2013
Re: DayTrading: Piątek 05.07.2013
Ja malutkie L (fartneło się na samym dołku), malutkie, bo nie mam doświadczenia jeszcze z tą zabawąatlanticos pisze:powiem tak... sprawdziłem 5 ostatnich lat i ani razu NFP publikowane w lipcu nie przekroczyły 100K, a we wcześniejszych latach wręcz odczyty były ujemnegervazy pisze: Hmm, sugeruję tylko, że Żaba może mieć rację z tym NFP...![]()
Czasem trzeba zaryzykowac a jesteśmy w tak pięknym miejscu że zapodałem po 2880 kolejne grube L i hedge poniżej 2800... I czekam
ujek wybił dziś linie trendu wzrostowego więc coś mi mówi że wyprzedził fakty

-------edit
Dzięki Żaba za sugestię

-------edit2
Choć u mnie UJek jest dokładnie na LT teraz
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 12:39 przez gervazy, łącznie zmieniany 1 raz.
JAPAN'S NIKKEI IS EXPECTED TO BE THE BEST PERFORMER THIS YEAR AMONG THE TOP 20 GLOBAL EQUITY INDEXES
- atlanticos
- Maniak
usdcad - rgr na h1, ale sytuacja tam jest ogólnie ciekawa, bo jest szansa na identyczna formację na wyższym interwale w następnym tygodniu...
-- Dodano: 05 lip 2013, 11:41 --
-- Dodano: 05 lip 2013, 11:41 --
pamiętaj że to tylko sugestia i jedna z kilku ewentualności... decyzje podejmuj samodzielnie na podstawie własnych przemyśleńgervazy pisze: Dzięki Żaba za sugestię![]()
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- ForexTig3r
- Maniak
A czy w okresie który podałeś było QE3, tak niskie stopyatlanticos pisze:specialnie dla leniucha TigeraForexTig3r pisze: Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.
![]()
lipiec 2011 prognoza ADP 157K odczyt raportu 18K![]()
lipiec 2012 prognoza ADP 176K odczyt raportu 80K![]()
i nie mówcie mi że banksterka o tym nie wie - życzę powodzenia dziś

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
atlanticos pisze:
pamiętaj że to tylko sugestia i jedna z kilku ewentualności... decyzje podejmuj samodzielnie na podstawie własnych przemyśleń

- atlanticos
- Maniak
było po kolei QE1, QE2 - rynek zweryfikuje, nie chodzi tu o QE tylko o okres przedwakacyjny kiedy ludzie dopiero szukają pracy... potem w lipcu jest wysyp ofert... wystarczy logika - to nie przypadek że co roku w lipcu NFP odbiegają znacząco od średniej w dół... Banksterzy o tym wiedzą i jak dla mnie nie zjechali po to żeby S łapać na dołku bo to nie w ich stylu... Liczę że nie przekroczymy 100K i jeszcze dziś powrót na 1.30 - rynek zweryfikuje już za kilka godzinForexTig3r pisze:A czy w okresie który podałeś było QE3, tak niskie stopyatlanticos pisze:specialnie dla leniucha TigeraForexTig3r pisze: Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.
![]()
lipiec 2011 prognoza ADP 157K odczyt raportu 18K![]()
lipiec 2012 prognoza ADP 176K odczyt raportu 80K![]()
i nie mówcie mi że banksterka o tym nie wie - życzę powodzenia dziś
edit: znowu w co drugiej analizie w necie przewija się RGR z D1 - o to im chodzi żeby towarzystwo przekręcić na S i wywieźć w kosmos... Te same sztuczki, a i tak publika za każdym razem klaszcze

a jeśli się mylę - to coż... wtedy poniżej 2800 zostanę z hedgem i będę w przyszłym tygodniu myślał co z tym pokombinować...

Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 12:54 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
@ForexTig3r
Co prawda, to może być już "po ptokach" ale niekoniecznie.
Pomysł polega na tym, żeby otworzyć L na edku (tak na wszelki wypadek
) jakoś ją zabezpieczyć i zaczekać do 14:30
Nic nie kosztuje, a może się opłacić.
Co prawda, to może być już "po ptokach" ale niekoniecznie.
Pomysł polega na tym, żeby otworzyć L na edku (tak na wszelki wypadek

Nic nie kosztuje, a może się opłacić.
Ja bez pozycji, zawalony robotą jestem 
SLa wczoraj na 4 browarki wywalili. !@##$$%%^%
To nie czwartek, ale znowu silnie ważne dane o 14:30 więc godzina 12 wygląda na intra dołek, 13:20-13:50 odwrotka, 14:30 strzała z czyszczeniem SL ?
Niepokoi mnie wszedzie to samo
1. Żaba L (target 1.35)
2. ForexCube L od 1.285x do 1.3450 (oczekujące)
3. Wódz soników napakowany L (już nie liczę ile)
4. Zulusi kupują drugi dzień ale bez zbytniego entuzjazmu.
Poczekamy, zobaczymy ....

SLa wczoraj na 4 browarki wywalili. !@##$$%%^%
To nie czwartek, ale znowu silnie ważne dane o 14:30 więc godzina 12 wygląda na intra dołek, 13:20-13:50 odwrotka, 14:30 strzała z czyszczeniem SL ?
Niepokoi mnie wszedzie to samo
1. Żaba L (target 1.35)
2. ForexCube L od 1.285x do 1.3450 (oczekujące)
3. Wódz soników napakowany L (już nie liczę ile)
4. Zulusi kupują drugi dzień ale bez zbytniego entuzjazmu.
Poczekamy, zobaczymy ....
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
- kubuś puchatek
- Gaduła
Podpisałbym się pod tym drogi Atlanticosie. Oczywiście rynek objawi za chwilę swoje oblicze, ale mam czuja, że USD dzisiaj ostro zanurkuje.