-- Dodano: pt 05-07-2013, 11:22 --
jak edek pokona wsparcie to potem następne jest na 1,27 , no a potem na samym dole

nonfarmów nie dyskontują raczejCiapul pisze:A czy aby przez przypadek dane lepsze od prognoz nie są już w cenach i w związku z tym cokolwiek się nie stanie E/U i tak pójdzie na północ ?
Wcale się nie zdziwię jak bardzo dobre dane dla $ spowodują na Edku... mocny ruch w górę. Ta para jest bardzo dziwna dlatego na niej od dłuższego czasu nie gram.Ciapul pisze:A czy aby przez przypadek dane lepsze od prognoz nie są już w cenach i w związku z tym cokolwiek się nie stanie E/U i tak pójdzie na północ ?
jestem bardzo ciekawatlanticos pisze:ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane![]()
Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.atlanticos pisze:ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane![]()
a jak ktoś już sprawdzi to niech zerknie też w tych samych miesiącach na prognozy ADP
Racja, sprawdziłem, W lipcu dane były prawie zawsze kiepskie, wręcz fatalne, to ciekawe, zatem statystyka mówi że taper on, ale czy to jeszcze działa na rynki na tyle mocno aby podbić edka choć do 1,3?atlanticos pisze:ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane![]()
a jak ktoś już sprawdzi to niech zerknie też w tych samych miesiącach na prognozy ADP
specialnie dla leniucha TigeraForexTig3r pisze: Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.
to nie jest odczyt za okres wakacyjny tylko przedwakacyjny !!! wakacyjny jest w sierpniu i we wrześniu... Chyba że mają wróżkę która juz 5 lipca powie im co będzie przez cały lipiecmaassk pisze:
Co do NFP, historycznie raczej częściej odczyty rosną przez całe wakacje.