DayTrading: Piątek 05.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lip 2013, 00:00

Wzrost
15
47%
Bez zmian
5
16%
Spadek
12
38%

Liczba głosów: 32

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 05.07.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

o 12:00 German Factory Orders m/m, w zeszłym miesiącu był odczyt ujemny aż -2,3% , oczekiwania są na +1,3% , Niemcy pokazały słabe PMI, edzio nisko stoi (poniżej 1,30), dane mogą podnieść eurusd, i jeszcze bardziej przyspieszyć odpływ od jena

-- Dodano: pt 05-07-2013, 11:22 --

jak edek pokona wsparcie to potem następne jest na 1,27 , no a potem na samym dole :lol:

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

A czy aby przez przypadek dane lepsze od prognoz nie są już w cenach i w związku z tym cokolwiek się nie stanie E/U i tak pójdzie na północ ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Ciapul pisze:A czy aby przez przypadek dane lepsze od prognoz nie są już w cenach i w związku z tym cokolwiek się nie stanie E/U i tak pójdzie na północ ?
nonfarmów nie dyskontują raczej

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

JENy Podobnie jak na PLNach.
USDJPY najbardziej się trzyma z racji najsilniejszego USD.
Dalej już spadki, moc kolejno GBP, EUR.
Czyżby spadki miały być a tak silne aby RGR D1 miał się zrealizować :?:
Wzrost na prawym ramieniu jako korekta ABC :?:

GEJ już wyszedł poza TL H4....
Obrazek
Obrazek

Kangur i Kiwi korygują spadki ABC, abc jak krew z nosa, czyli konsolidując się z lekkim wzrostem dotrą z czasem do górnej bandy TL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 11:37 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane :568: :564:

a jak ktoś już sprawdzi to niech zerknie też w tych samych miesiącach na prognozy ADP :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 11:34 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Ciapul pisze:A czy aby przez przypadek dane lepsze od prognoz nie są już w cenach i w związku z tym cokolwiek się nie stanie E/U i tak pójdzie na północ ?
Wcale się nie zdziwię jak bardzo dobre dane dla $ spowodują na Edku... mocny ruch w górę. Ta para jest bardzo dziwna dlatego na niej od dłuższego czasu nie gram.

-- Dodano: pt 05-07-2013, 11:35 --
atlanticos pisze:ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane :568: :564:
jestem bardzo ciekaw :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

atlanticos pisze:ja się tylko zastanawiam czy ktoś oprócz mnie wykazał się odrobiną dobrej woli i sprawdził choćby dwa ostatnie lata i odczyty NFP w lipcu... to odczyty za okres przedwakacyjny...Proponuję sprawdzić i pomyśleć jakie mogą być dziś dane :568: :564:

a jak ktoś już sprawdzi to niech zerknie też w tych samych miesiącach na prognozy ADP :mrgreen:
Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.

ED dziwną parą !?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

maassk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maassk »

Dla mnie tam ED jest akurat najłatwiejszy, ale nie w dniach jak dziś. Dziś loteria.

Co do NFP, historycznie raczej częściej odczyty rosną przez całe wakacje. Jesli się mylę to poprawcie mnie szybko :)

archog
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: archog »

Racja, sprawdziłem, W lipcu dane były prawie zawsze kiepskie, wręcz fatalne, to ciekawe, zatem statystyka mówi że taper on, ale czy to jeszcze działa na rynki na tyle mocno aby podbić edka choć do 1,3?
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ForexTig3r pisze: Zaoszczędź nam czasu i oświeć Nas.
specialnie dla leniucha Tigera :mrgreen:

lipiec 2011 prognoza ADP 157K odczyt raportu 18K :shock:
lipiec 2012 prognoza ADP 176K odczyt raportu 80K :shock:

i nie mówcie mi że banksterka o tym nie wie - życzę powodzenia dziś :D

-- Dodano: 05 lip 2013, 10:47 --
maassk pisze:
Co do NFP, historycznie raczej częściej odczyty rosną przez całe wakacje.
to nie jest odczyt za okres wakacyjny tylko przedwakacyjny !!! wakacyjny jest w sierpniu i we wrześniu... Chyba że mają wróżkę która juz 5 lipca powie im co będzie przez cały lipiec :564:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 11:59 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany