Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Cyb pisze:
Microbi pisze:Jeden mieszka w punkcie A, drugi w B, i nie ważne że będzie ten sam dostawca itd. Wystarczy że gdzieś tam na tej trasie coś się wysypie i dupa. Kiedyś tak już było, pewnie gdzies tam wstecz są wątki. Część miała połączenie z Armadą inni nie. Ja miałem połączenie z 3 brokami, oprócz właśnie Armady. Część stron śmigała, część nie. Natomiast faktem jest, piszę jako laik, że Armada mogła by jeśli to możliwe tak skonfigurować serwery ( jeśli to wykonalne ) by nie było takich jazd. Jak była ta awaria , jeden z broków miał łączność a Armada nie, a serwery o ile pamiętam stoją praktycznie w tym samym kraju. Zaznaczam, w tej kwestii jestem totalnie zielony :mrgreen:
To że stoją w tym samym kraju ma małe znaczenie. Tak samo jak ludzie z Polski mają różne łącza ( różni operatorzy, różnego levelu ) tak i różni brokerzy mają różnych dostawców.
Nie wiem czy jest to technicznie wykonalne. Biorąc pod uwagę że zapewne klienci są z każdej praktycznie części świata, takich zapasowych łącz / tras musiałoby być bardzo dużo.
Przeważnie pakiet przelatuje przez kilkanaście - kilkadziesiąt węzłów.
Tak więc dla jednej osoby trzeba by zapewnić trasę, na której awaria może być w mniej więcej 15 punktach. Co prawda główne punkty typu Level3 ( operator klasy Tier1 ) będą się pokrywać i w teorii cały routing powinien być dynamiczny ( awaria jednego punktu powoduje automatyczne przerzucenie ruchu na inne punkty ). W praktyce jednak zależne jest to od umów o wymianie ruchu.

Dlatego napisałem że piszę jako laik :-) bardziej chodziło mi o to , ze Armada jest brokerem że jak coś się gdzieś stanie to tu są kłopoty z serwerem, przynajmniej u mnie tak było. GFT, AM, XE bez problemu. Aczkolwiek dziś na Armadzie nie pracowałem więc nie wiem jak by było u mnie :-)

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

Cyb pisze:
Microbi pisze:Jeden mieszka w punkcie A, drugi w B, i nie ważne że będzie ten sam dostawca itd. Wystarczy że gdzieś tam na tej trasie coś się wysypie i dupa. Kiedyś tak już było, pewnie gdzies tam wstecz są wątki. Część miała połączenie z Armadą inni nie. Ja miałem połączenie z 3 brokami, oprócz właśnie Armady. Część stron śmigała, część nie. Natomiast faktem jest, piszę jako laik, że Armada mogła by jeśli to możliwe tak skonfigurować serwery ( jeśli to wykonalne ) by nie było takich jazd. Jak była ta awaria , jeden z broków miał łączność a Armada nie, a serwery o ile pamiętam stoją praktycznie w tym samym kraju. Zaznaczam, w tej kwestii jestem totalnie zielony :mrgreen:
To że stoją w tym samym kraju ma małe znaczenie. Tak samo jak ludzie z Polski mają różne łącza ( różni operatorzy, różnego levelu ) tak i różni brokerzy mają różnych dostawców.
Nie wiem czy jest to technicznie wykonalne. Biorąc pod uwagę że zapewne klienci są z każdej praktycznie części świata, takich zapasowych łącz / tras musiałoby być bardzo dużo.
Przeważnie pakiet przelatuje przez kilkanaście - kilkadziesiąt węzłów.
Tak więc dla jednej osoby trzeba by zapewnić trasę, na której awaria może być w mniej więcej 15 punktach. Co prawda główne punkty typu Level3 ( operator klasy Tier1 ) będą się pokrywać i w teorii cały routing powinien być dynamiczny ( awaria jednego punktu powoduje automatyczne przerzucenie ruchu na inne punkty ). W praktyce jednak zależne jest to od umów o wymianie ruchu.
Widze mamy sieciowca na forum :564:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Moja wiedza z zakresu topologi sieci jest dość mała. Aczkolwiek internet posiadam od roku '98 więc coś tam się o uszy obiło...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

molmomas pisze:ktoś zainteresowany bonusem za polecenie kumpla pisać na priv proszę :mrgreen:
Money flow.
"pips to the people"

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Witam, mialem ostatnio urlop i co sie stało, że zwiekszyli spread na wszystkich parach? z tego co pamietam jeszcze jakis czas temu byly reklamy ze zmniejszają?

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Czy ktoś ma także problem z zalogowaniem się na konto demo poprzez Androida ?
Real działa dobrze.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

fenixseth
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fenixseth »

Zgadza sie. Dzis od samego rana nie moge sie polaczyc z tableta na konto demo. Chyba cos dzialaja.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

overall pisze:Witam, mialem ostatnio urlop i co sie stało, że zwiekszyli spread na wszystkich parach? z tego co pamietam jeszcze jakis czas temu byly reklamy ze zmniejszają?
.

Po 23 na kablu nawet 7 pipsow, wiec calkiem sporo jak na trzecią pare swiata. Gdyby trochę obniżyć te widełki było by idealnie. Ogolnie nie mam większych zastrzeżeń, bo tak jak kiedyś narzekałem na egzekucje tak teraz wchodzi momentalnie co się ceni najbardziej.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Witam

Wczoraj chwilowo odłączyliśmy jednego z dostawców płynności, w tej chwili PrimeXM testuje, czy wszystko działa u nich poprawnie i prawdopodobnie jeszcze dziś zostanie podłączony z powrotem.

Co do problemu z logowaniem do rachunków demo demo - w tym momencie wszystko powinno działać poprawnie.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

tirexik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tirexik »

Witam

mam konto na forexie w USD , czy można zasilić to konto przelewem w PLN a Armada sobie przewalutuje na USD.
Pytam bo nie mam w banku konta dewizowego, a u mnie przewalutowanie sporo kosztuje :)
Jeżeli można to na które konto : USD, czy PLN

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ