mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Klasyczny wskaźnik wolumenu na MT4 pokazuje tylko ile razy zmieniła się cena w danym okresie więc może to być jedynie jakaś (niekoniecznie wiarygodna) miara zmienności rynku. Niekoniecznie wiarygodna ponieważ jak sobie porównasz ten "wolumen" u kilku brokerów to wszędzie będą inne wskazania. Brokerzy korzystają z różnych źródeł danych, które są w różnym stopniu filtrowane.

Czy warto kupić książkę o wolumenie pod kątem handlu na FX, gdzie ciężko uzyskać dane o jego całkowitej ilości? Wg mnie raczej nie. Jeśli chcesz handlować na kontraktach czy rynku akcji to już lepiej. Tutaj skupiłbym się na innych zagadnieniach...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Jaką ksiązkę , bo jeśli tę:http://onepress.pl/ksiazki/inwestowanie ... inwana.htm
to sobie daruj. Jest zbyt ogólnie napisana by móc ją wykorzystać do budowy jakiegokolwiek systemu. Zresztą jak wiele książek służy głównie do tego by autor mógł na niej zarobić, a nie znajdziesz w niej nic wicej niż ogólnodostępne informacje w sieci, tylko że zgromadzone w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

marcin.in00 pisze:chyba myślę źle, ruch ceny nie jest modelowany w ECN więc ten wskaźnik mt4 dobrze obrazuje sytuację , nom fakt nie wiemy ile przypada kupujących i sprzedających na jeden tick nom ale to chyba nie jest takie ważne , a jeśli chodzi o ten wolumen klikając na wykresie prawym klawiszem myszy to o niego Ci chodzi , napiszcie wprost warto kupić książkę waszym zdaniem o wolumenie czy nie
Tak jak zostało to opisane w następnym poście wartość wolumenu pokazywanego przez MT4 nie ma nic wspołnego z faktycznym wolumenem. ECNy raczej nie dystrybuują danych dotyczących wolumenu w czasie rzeczywistym, jeśli jest Pan zainteresowany jakimś wiarugodnym wskazaniem wolumenu dla instumentów rynku walutowego pozostaje chyba tylko wolumen kontraktów walutowych handlowanych na CME.

-- 25 cze 2013, 10:09 --
Damian77 pisze:uu a co to w BRE na nzdusd sie stalo? otwarcie znacznie nizej niz u reszty?
do analizy 60p roznicy jest kluczowe
Otrzymaliśmy od jednego z banków nam kwotujących nieprawidłową cenę NZDUSD na otwarciu w niedzielę. Kwotowania te pojawiły się tylko w pierwszej minucie handlu. Skorygowaliśmy wykresy do poprawnych poziomów (righ click na wykres i odśwież). W takim przypadku jeśli doszłoby do transakcji po cenie, która w sposób ewidentny nie byłą ceną rynkową transakcja taka jest anulowana. W praktyce w zdecydowanej większości takich przypadków systemy filtrujące wyłapują tego typu odstępstwa od normy, jednak przy milionach kwotowań obsługiwanych dziennie nie ma możliwości aby coś takiego nie przytrafiło się nigdy. im większy stopień filtracji, tym większe ograniczenia w pokazywanie "świeżych" cen (no bo na przykład jak traktować pierwsze ceny bezpośrednio po publikacji ważnych danych). każdy kompromis ma swoją cenę.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

Naprawdę bardzo solidny broker.
Wygenerowałem im już ponad 500 złotych przychodu z moich transakcji od początki kwietnia :D
Ale wszystko działa tak ja powinno!

btw. Miałbym tipa żebyście może jednak defaultowo zrobili, że konta demo mają lota 0.01 bo co założe nowe konto do testowania to muszę pisać o prośbę zmiany, oczywiście zawsze zmieniacie, ale po co ta dodatkowa robota.

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

marcin.in00 pisze:chyba myślę źle, ruch ceny nie jest modelowany w ECN więc ten wskaźnik mt4 dobrze obrazuje sytuację , nom fakt nie wiemy ile przypada kupujących i sprzedających na jeden tick nom ale to chyba nie jest takie ważne , a jeśli chodzi o ten wolumen klikając na wykresie prawym klawiszem myszy to o niego Ci chodzi , napiszcie wprost warto kupić książkę waszym zdaniem o wolumenie czy nie
Jeśli to dobra książka, to z pewnością warto ją kupić, choćby dla samej wiedzy.
Jednak nie licz na to, że informacja z mt4 czy od wybranego brokera ECN będzie wiarygodną informacją o wolumenie całego rynku.

PS
Z bardzo dobrych pozycji na temat wolumenu, polecam: https://startpage.com/do/search?q=Maste ... m+Williams

xen0m
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: xen0m »

Cześć.

Mam małe pytanie do osób bardziej zaznajomionych z BRE Smart Orders. Otóż bardzo podoba mi się możliwość przesuwania poziomów SL i TP przez BRE Smart Orders. Często natomiast dzielę sobie otwieraną pozycję na kilka części i wtedy zlecenia się ze sobą pokrywają na wykresie i mogę zmienić SL i TP tylko dla jednego zlecenia.

Czy można sobie z tym jakoś poradzić?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeśli poziomy na siebie nachodzą idealnie to niestety nie da się z tym nic zrobić z poziomu wykresu. Pozostaje Ci jedynie zmodyfikować poziomy wpisując wartości z Terminala.
Natomiast jeśli poziomy są różne (nawet nieznacznie) to pomoże zejście na najmniejszy interwał czasowy i przybliżenie wykresu (wtedy skala jest dokładniejsza), a odróżnisz zlecenia po numerze transakcji (są podane z lewej strony wykresu tzw. Tickety).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

12 minut spóźnienia w otwarciu?!
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

Witam, mam takie pytanie jak mam zainstalować kilka platform mt4 Bre ??? innych brokerów da się bez problemu wielokrotnie zainstalować a w bre nie bardzo może ktoś udzielić rozwiązania ??? tylko proszę bez wypowiedzi typu musi być inny folder itp
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Czy ktoś może powiedzieć programistom MetaQuotes, aby zamiast blokowania funkcjonalności third-party zabrali się za łatanie bugów w tym swoim programie?

Kolejny build i znowu problemy. Build 509: przy zmianie profilu okienko, które było na full kurczy się do predefiniowanych rozmiarów - sam wykres, bo rozmiar okienka pozostaje taki, jak był.

Screenshot w załączniku (ten akurat jest z platformy BOŚ, bo zgłaszam problem wszystkim brokerom naraz, u których mam konta).

-- pn 01-07-2013, 14:19 --
nortonx pisze:Witam, mam takie pytanie jak mam zainstalować kilka platform mt4 Bre ??? innych brokerów da się bez problemu wielokrotnie zainstalować a w bre nie bardzo może ktoś udzielić rozwiązania ??? tylko proszę bez wypowiedzi typu musi być inny folder itp
ja również nie mogłam zainstalować, wtedy po prostu przekopiowałam całą strukturę katalogu BRE do nowego folderu np. BRE2 a potem zrobiłam linki do folderów pierwszego BRE, aby współdzielić szablony, profile, wskaźniki itp.
Czasem może być problem po aktualizacji BRE Smart Orders, ale wtedy po prostu przekopiowuję zaktualizowane dll-ki do drugiego katalogu i jest ok.

Poza tym wszystko działa bez problemu, zawieram rzeczywiste transakcje z obu instancji.

-- pn 01-07-2013, 14:21 --

do adminów:
do bani jest to sklejanie różnych postów - skleja mi zupełnie różne tematy - jeden do brokera, drugi odpowiedź z cytatem

kompletnie bez sensu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

ODPOWIEDZ