Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Kimkolwiek pisze:Wuza, usunales podglad konta na forexfactory? bo nie dziala w morde jeza. Ja i midas jestesmy ciekawi jak tam Ci idzie
Ogarnij się człowieku i nie podpisuj mnie pod swoimi słowami.

A Tobie Wuza życzę dalszych sukcesów, fajne trzaskasz :)

Pozdro

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Podsumowanie Czerwiec 2013 :

Poglądowo screen z trade explorera.
Obrazek

Najważniejsze cyfry ~
Zysk w $ - 26,869 ( Suma ta uwzględnia niezrealizowaną stratę z aktualnie otwartych pozycji w wysokości prawie 5000 $)
Zysk w pipsach - 6786
ilość wejść - 202 z czego 167 zyskownych. Skuteczność 82,7 % ~ ( ponownie pozycja ta uzwględnia 10 otwartych zleceń które są na minusie )
Obrót - 102 loty,
Obrót od początku okresu zarządzania kontem 128,95 lotów z wymaganych 300, co daje 43 % wymaganego obrotu.
Ilość dni do końca okresu zarządzania kontem - 144 ~

Coś poza suchymi liczbami :)

Tak naprawdę dotychczasowy wynik przerósł moje oczekiwania i to znacznie, nadal nie planuję żadnych celów oprócz wykonania wymaganego obrotu do 21 listopada oraz pozostania na plusie w kolejnych tygodniach/miesiącach.
Ostatni tydzień to praktycznie ciągłe wyciskanie kilku pipsów tu i tam z niezamkniętymi pozycjami na Usd/Cad. Część wejść była zbyt blisko siebie i o zbyt dużej ekspozycji, nie zmienia to mojej analizy i celów dla tych wejść ale ekspozycja jest zbyt duża i to był poważny błąd z mojej strony.
Stąd od Lipca chciałbym ograniczyć maksymalną wielkość wejść dla danego instrumentu do 2 lotów ~ I zdecydowanie bardziej skupić się na pipsach a nie $.

Wieczorem postaram się wrzucić jakieś screeny i pare słów o sytuacji na parach które mnie najbardziej intersują w przyszłym tygodniu tj, Usd/Cad, Usd/Jpn, Eur/Jpn, Eur/Usd i pary złotówkowe.

Chciałbym podziękować wszystkim którzy czytają ten dziennik za wsparcie, krytyke i opinie, także za wszystkie prywatne wiadomości na które staram się odpisywać jak najczęściej.

Wuza )

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Witam,
ładnie idzie :) ale strasznie długo te stratne trzymasz. Pewnie taki system ale czasem lepiej popsuć sobie statystykę i mimo wszystko chronić kapitał.
Błędy każdemu się zdarzają, taki rynek, jak coś idzie nie tak to się tnie :D

Powodzenia,
Darkey
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Darkey pisze:Witam,
ładnie idzie :) ale strasznie długo te stratne trzymasz. Pewnie taki system ale czasem lepiej popsuć sobie statystykę i mimo wszystko chronić kapitał.
Błędy każdemu się zdarzają, taki rynek, jak coś idzie nie tak to się tnie :D

Powodzenia,
Darkey

To po części element strategii, szerokie stopy. Często tnę straty ręcznie jeżeli widze, że nie wygląda to tak jak powinno według wczesniejszej analizy. Wszystko narazie idzie "tak", błędem jest wielkość pozycji na tą chwilę czyli zbyt duża ekspozycja z podobnych poziomów i to napewno będą ciął na początku tygodnia.
Co do Usd/Cad nadal podtrzymuje słowe z przed tygodnia, dopiero przebicie 1,055 i daily close powyżej 1,053 da sygnał do zamknięcia pozycji ze stratą. Część pozycji z przed tygodnia jest już dawno zamknięta na plus ~ dołożone były nowe i dopóki nie będzie wybicia to nadal mam zamiar grać w tym range 1,055 - 1,04 ~

Do statystyk nie przykładam żadnych wartości ), z uwagi na "stopniowe" wchodzenie w daną pozycje często część zlecen jest zamykana ze stratą jeżeli średnia cena daje zysk itp, więc jedyną miarodajną statystyką jest dla mnie wzrost kapitału i ewentualnie drawdown :)

Obrazek

Jest opcja na double top na h1, ale spodziewam się raczej małej zmienności do środowego ADP Non farm employment ~
Wybicie powyżej 1,055 otwiera drogą do testu 1,065 ~
Poniżej aktualnej ceny mamy 1,039 ~ i to może być bardzo ciężkie wsparcie do pokonania.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Widzę Wuza, że też korzystasz z semaforka :) Od dawna go ćwiczysz?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

kubuś puchatek pisze:Widzę Wuza, że też korzystasz z semaforka :) Od dawna go ćwiczysz?
Hmm, bawiłem się nim od roku czasu ale używam go tylko na niektórych wykresach i to bardziej dla czystzego widoku ll, lh.
Z tym indykatorem jest jedna bardzo ważna sprawa o której trzeba pamiętać :) Bardzo dużo repaintuje, fajnie wygląda na wykresie historycznym, na "żywo" to bardziej taka zabawka niż narzędzie pomagające podjąć decyzje.

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Wuza pisze:
kubuś puchatek pisze:Widzę Wuza, że też korzystasz z semaforka :) Od dawna go ćwiczysz?
Hmm, bawiłem się nim od roku czasu ale używam go tylko na niektórych wykresach i to bardziej dla czystzego widoku ll, lh.
Z tym indykatorem jest jedna bardzo ważna sprawa o której trzeba pamiętać :) Bardzo dużo repaintuje, fajnie wygląda na wykresie historycznym, na "żywo" to bardziej taka zabawka niż narzędzie pomagające podjąć decyzje.
Tak, na historycznym wygląda miodnie, ja z niego korzystam w połączeniu z CCI(woodie) na TF5 do skalpa i muszę przyznać, że jest całkiem skuteczny.

zbojnik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbojnik »

Wuza, dlaczego bierzesz kilka wejść zamiast jedno?

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

zbojnik pisze:Wuza, dlaczego bierzesz kilka wejść zamiast jedno?
Przecie jakby wszedl jedna pozycja powiedzmy czterolotowa to ryzyko byloby przerazliwe. Lepiej se piramidke strzelic i po krzyku :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

zbojnik pisze:Wuza, dlaczego bierzesz kilka wejść zamiast jedno?
Jeżeli wyznaczam sobie punkt wejścia dla np. Eur/Usd dla pozycji short na 1,308 w tej chwili to moje wejścia zaczną się od okolic 1,3050 np mniejszymi pozycjami z większymi sell limitami powyżej tak żeby uzyskać średnią ceną w okolicy 1,308.
W teorii dojdzie do tego samego czyli np kilku pozycji o sumie 2 lotów i średniej cenie 1,308.
W praktyce jeżeli cena np, nie dojdzie do 1,308 to będę miał kilka mniejszych wejsć, jeżeli znacznie przekroczy ten poziom to będę miał większą pozycję z wyższą średnią ceną itd. Taka gra wymaga większego depozytu i trochę praktyki bo tak jak rosną teoretyczne zyski tak samo rosną straty i ważne jest wyznaczenie poziomu przy którym tniemy straty zamiast dalej dokładać nowe wejścia.

ODPOWIEDZ