Podsumowanie Czerwiec 2013 :
Poglądowo screen z trade explorera.
Najważniejsze cyfry ~
Zysk w $ - 26,869 ( Suma ta uwzględnia niezrealizowaną stratę z aktualnie otwartych pozycji w wysokości prawie 5000 $)
Zysk w pipsach - 6786
ilość wejść - 202 z czego 167 zyskownych. Skuteczność 82,7 % ~ ( ponownie pozycja ta uzwględnia 10 otwartych zleceń które są na minusie )
Obrót - 102 loty,
Obrót od początku okresu zarządzania kontem 128,95 lotów z wymaganych 300, co daje 43 % wymaganego obrotu.
Ilość dni do końca okresu zarządzania kontem - 144 ~
Coś poza suchymi liczbami
Tak naprawdę dotychczasowy wynik przerósł moje oczekiwania i to znacznie, nadal nie planuję żadnych celów oprócz wykonania wymaganego obrotu do 21 listopada oraz pozostania na plusie w kolejnych tygodniach/miesiącach.
Ostatni tydzień to praktycznie ciągłe wyciskanie kilku pipsów tu i tam z niezamkniętymi pozycjami na Usd/Cad. Część wejść była zbyt blisko siebie i o zbyt dużej ekspozycji, nie zmienia to mojej analizy i celów dla tych wejść ale ekspozycja jest zbyt duża i to był poważny błąd z mojej strony.
Stąd od Lipca chciałbym ograniczyć maksymalną wielkość wejść dla danego instrumentu do 2 lotów ~ I zdecydowanie bardziej skupić się na pipsach a nie $.
Wieczorem postaram się wrzucić jakieś screeny i pare słów o sytuacji na parach które mnie najbardziej intersują w przyszłym tygodniu tj, Usd/Cad, Usd/Jpn, Eur/Jpn, Eur/Usd i pary złotówkowe.
Chciałbym podziękować wszystkim którzy czytają ten dziennik za wsparcie, krytyke i opinie, także za wszystkie prywatne wiadomości na które staram się odpisywać jak najczęściej.
Wuza )