DayTrading: Wtorek 25.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 cze 2013, 00:00

Wzrost
12
38%
Bez zmian
4
13%
Spadek
16
50%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
fromagboy
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 25.06.2013

Nieprzeczytany post autor: fromagboy »

Piotr_P pisze:
fromagboy pisze: Ogólnie bez jednego bądź drugiego nie da się zarabiać, może da się grać na mikro pozycjach w stosunku do depo, ale nie zarabiać.
Da się , da, tylko trzeba odpowiednio dobrac wielkosc pozycji i znalezc brokera ktory pozwala na jednoczesne trzymanie minimum 200 pozycji jednoczesnie.
Wlasnie testuje taki system z mikropozycjami - Uwaga : 10 otwartych pozycji daje nam dopiero 1:1, tzn. np. by handlowac minimum pozycja 1000 Edka musimy miec depo 10.000 EUR ;) Wiec przy depo 1000 EUR handlujemy wielkosciami 100 jedn. waluty bazowej, stad musimy miec brokera z nanolotami. Stosujac piramidowanie i zageszczenie zlecen na wsparciach/oporach i obracajac dziennie 25-50 zleceniami spokojnie mozna zrobic 50% rachunku, oczywiscie trzeba zlapac trend i nie uzywac S/L, przy takiej wielkosci zlecenia 100 pipsow to ok.0,05% depo :lol:
Gratsy, ale to chyba nie manual, bo to hu.j nie robota żeby z 1000 eur zrobić dziennie 50 eur, przy takim nakładzie pracy. Rozumiem że ryzyko spada, bo gdzieś musi być marchewka
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Obrazek

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

fromagboy pisze:
Piotr_P pisze:
fromagboy pisze: Ogólnie bez jednego bądź drugiego nie da się zarabiać, może da się grać na mikro pozycjach w stosunku do depo, ale nie zarabiać.
Da się , da, tylko trzeba odpowiednio dobrac wielkosc pozycji i znalezc brokera ktory pozwala na jednoczesne trzymanie minimum 200 pozycji jednoczesnie.
Wlasnie testuje taki system z mikropozycjami - Uwaga : 10 otwartych pozycji daje nam dopiero 1:1, tzn. np. by handlowac minimum pozycja 1000 Edka musimy miec depo 10.000 EUR ;) Wiec przy depo 1000 EUR handlujemy wielkosciami 100 jedn. waluty bazowej, stad musimy miec brokera z nanolotami. Stosujac piramidowanie i zageszczenie zlecen na wsparciach/oporach i obracajac dziennie 25-50 zleceniami spokojnie mozna zrobic 50% rachunku, oczywiscie trzeba zlapac trend i nie uzywac S/L, przy takiej wielkosci zlecenia 100 pipsow to ok.0,05% depo :lol:
Gratsy, ale to chyba nie manual, bo to hu.j nie robota żeby z 1000 eur zrobić dziennie 50 eur, przy takim nakładzie pracy. Rozumiem że ryzyko spada, bo gdzieś musi być marchewka
No wlasnie za na razie manual, choc moze dobrze byłoby do tego zrobic jakies EA, choc nie znam sie na programowaniu. Ale glownie chodzi tu o to, ze tak naprawde gra sie na srednich z obszaru 5-10 figur, na siatce zlecen, stad w miare systematycznie i powoli zamykasz zyskowne zlecenia ( u mnie srednio od 50-150 pipsow) i calkowicie bledne stratne pozycje - ale z reki, wiec zabawy troche jest :wink: Oczywiscie nie utrzymuje sie aktualnie z tradingu, ale kwota 500-600 EUR / mc na obecnym etapie testow na realu jest dla mnie ok. Zabawa zaczyna sie na depozytach powyzej 10000 EUR i wtedy juz mozna mowic o wiekszej kasie, jezeli wezmiemy te 20%/mc jako wyznacznik.
No i rzecz jasna, rachunkow w systemie bedzie 5 na razie 3, na kazdym inne zestawy instrumentow, zeby było urozmaicenie :lol:

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

gra ktoś na aud? co dalej z tą walutą? już czas znów się podłączyć na osłabienie czy jeszcze poczekać?
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
fromagboy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fromagboy »

No wlasnie za na razie manual, choc moze dobrze byłoby do tego zrobic jakies EA, choc nie znam sie na programowaniu. Ale glownie chodzi tu o to, ze tak naprawde gra sie na srednich z obszaru 5-10 figur, na siatce zlecen, stad w miare systematycznie i powoli zamykasz zyskowne zlecenia ( u mnie srednio od 50-150 pipsow) i calkowicie bledne stratne pozycje - ale z reki, wiec zabawy troche jest :wink: Oczywiscie nie utrzymuje sie aktualnie z tradingu, ale kwota 500-600 EUR / mc na obecnym etapie testow na realu jest dla mnie ok. Zabawa zaczyna sie na depozytach powyzej 10000 EUR i wtedy juz mozna mowic o wiekszej kasie, jezeli wezmiemy te 20%/mc jako wyznacznik.
No i rzecz jasna, rachunkow w systemie bedzie 5 na razie 3, na kazdym inne zestawy instrumentow, zeby było urozmaicenie :lol:
Nic nie zrozumiałem, brzmi bełkotliwie dość :D :D :D , ale jestem zainteresowany również, Piotr_P priv?
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Piotr_P pisze:No wlasnie za na razie manual, choc moze dobrze byłoby do tego zrobic jakies EA, choc nie znam sie na programowaniu. Ale glownie chodzi tu o to, ze tak naprawde gra sie na srednich z obszaru 5-10 figur, na siatce zlecen, stad w miare systematycznie i powoli zamykasz zyskowne zlecenia ( u mnie srednio od 50-150 pipsow) i calkowicie bledne stratne pozycje - ale z reki, wiec zabawy troche jest :wink: Oczywiscie nie utrzymuje sie aktualnie z tradingu, ale kwota 500-600 EUR / mc na obecnym etapie testow na realu jest dla mnie ok. Zabawa zaczyna sie na depozytach powyzej 10000 EUR i wtedy juz mozna mowic o wiekszej kasie, jezeli wezmiemy te 20%/mc jako wyznacznik.
dobra, stabilna gra
dużo osób z forum miało by cię za legendę

skąd takie rozjechanie balance equity? trzymasz stratną pozycję?

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

fromagboy pisze:
Nic nie zrozumiałem, brzmi bełkotliwie dość :D :D :D , ale jestem zainteresowany również, Piotr_P priv?
ok, wal na priva z pytaniami, faktycznie trochę namotałem :564:

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

co dalej z e/a?? spadamy>>??
windsurfing na falach trendu

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

pr7emo pisze:
Piotr_P pisze:No wlasnie za na razie manual, choc moze dobrze byłoby do tego zrobic jakies EA, choc nie znam sie na programowaniu. Ale glownie chodzi tu o to, ze tak naprawde gra sie na srednich z obszaru 5-10 figur, na siatce zlecen, stad w miare systematycznie i powoli zamykasz zyskowne zlecenia ( u mnie srednio od 50-150 pipsow) i calkowicie bledne stratne pozycje - ale z reki, wiec zabawy troche jest :wink: Oczywiscie nie utrzymuje sie aktualnie z tradingu, ale kwota 500-600 EUR / mc na obecnym etapie testow na realu jest dla mnie ok. Zabawa zaczyna sie na depozytach powyzej 10000 EUR i wtedy juz mozna mowic o wiekszej kasie, jezeli wezmiemy te 20%/mc jako wyznacznik.
dobra, stabilna gra
dużo osób z forum miało by cię za legendę

skąd takie rozjechanie balance equity? trzymasz stratną pozycję?
To stare konto testowe z tamtego roku , glownie tradowalem na WTi Oil, a potem przesadzilem z wielkoscia pozycji i iloscia i jeszcze walka z BOJ :oops:
Ale zawsze u mnie Equity jest mniejsze od Balance, tyle ze nie powinno byc mniejsze niz 75% Balansu, a tu juz byla porazka. Wiadomo, ze w tym minusie sa startne pozycje, stad system raczej tylko dla tych co lubia kisic ogóry :twisted: .
Ale co, zamykamy powoli pozycje , balance sie powoli zwieksza, equity powoli tez, a najwazniejsze jest trzymanie w ryzach strat, wiec glownie to w tym systemie zajmujemy sie zarządzaniem stratami,bo zyski sa caly czas tylko stosunkowo male, az czasem staje się to nudne, ech rutyna i rutyna.... Ale czy tak wlasnie nie robi sie kasy na foreksie ?
Warto potestowac na malych kontach z nanolotami !

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

roberttheus pisze:co dalej z e/a?? spadamy>>??
Hej RH, przyjacielu od EA :P

Ciezko jednoznacznie stwierdzic jaki kierunek obierze EA. Aktualnie widac ze pojawia sie podaz (w istotnym obszarze dlugoterminowym) i wzrosty traca momentum jednak mysle ze warto jeszcze poczekac na bardziej zdecydowane podrygi sprzedajacych bo poki co wygladaja one anemicznie na tle wzrostow. W takich przypadkach czesto pojawia sie konsolidacja a sposob w jaki cena reaguje na szczyty/dolki mowi znacznie wiecej o rozkladzie sil na rynku.

https://www.tradingview.com/x/wPtxEaOv/

Zablokowany