DayTrading: Wtorek 25.06.2013
Re: DayTrading: Wtorek 25.06.2013
Ok, łapię wchodzenie w hedga, a kiedy go zamknąć,
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri
Witam
od jakiegoś czasu czytam
posty tu zamieszczane, nie wszystko rozumiem, ale się uczę
myślałem że zabezpieczeniem transakcji są SL
....i chyba na razie przy tym zostanę.
pozdrawiam
wszystkich
od jakiegoś czasu czytam

pozdrawiam
wszystkich
- atlanticos
- Maniak
ja szukam wtedy silnego oporu lub wsparcia (przeważnie z wysokiego interwału)Declan pisze:Ok, łapię wchodzenie w hedga, a kiedy go zamknąć,
olekdudi - każdy powinien znaleźć własną metodologie... Znam ludzi którzy z powodzeniem stosują SL, znam też takich którzy potrafią zarabiać łapiąc spadające noże... Nie ma na to reguły... Jeden dobrze się czuje jadąc rowerem, inny ścigaczem

edit: my tu gadu gadu a ujek zmierza po prawe ramię

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
pkubiu pisze:gdzie więcej można sie dowiedzieć o hedgu moze unikne wpadek takich jak teraz przy edku L powyżej 1,34
poczytajcie w wolnej chwili, napewno się przydaDeclan pisze:Ok, łapię wchodzenie w hedga, a kiedy go zamknąć,

http://forex-nawigator.biz/forum/gra-po ... ilit=hedge
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Ja bez SL właśnie walczę (tzn jest SL ale taki na wysokim interwale) . Spory margin i odpowiednio dobrana pozycja,atlanticos pisze:ja szukam wtedy silnego oporu lub wsparcia (przeważnie z wysokiego interwału)Declan pisze:Ok, łapię wchodzenie w hedga, a kiedy go zamknąć,
olekdudi - każdy powinien znaleźć własną metodologie... Znam ludzi którzy z powodzeniem stosują SL, znam też takich którzy potrafią zarabiać łapiąc spadające noże... Nie ma na to reguły... Jeden dobrze się czuje jadąc rowerem, inny ścigaczem
edit: my tu gadu gadu a ujek zmierza po prawe ramię
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri
- atlanticos
- Maniak
już na pierwszej stronie tego linka znalazłem bardzo ważne zdanie... trzeba mieć do tego pojęcie o wsparciach i oporach...inaczej się nie da...niemiaszek pisze:
poczytajcie w wolnej chwili, napewno się przyda![]()
http://forex-nawigator.biz/forum/gra-po ... ilit=hedge

Atlanticos a czy na ujku nie jest już wyrysowany taki mniejszy RGR?
Zastanawiam się też czy spadki nie przybiorą kształtu klina. Czas pokaże

Brak zysków to jeszcze nie strata.
Kiedyś już o tym pisałem, a propos dyskusji o hedgu, naprawdę tylko i wyłącznie można się tego nauczyć na sobie i własnej praktyce trejdowej, kiedyś przetrzymałem na hedgu -65000 pln i + 63000 w maksie
, pamiętam kwoty, pipsów nie, ale było tego dość dużo, suma summarum, nawet po nabiciu swapów (oba ujemne bodajże) wyszedłem z tego na plus kilka tysięcy, co po takim czasie było jakimś żartem (chociaż mimo wszystko nie stratą) - trwało to pół roku, nie jest to zabawa dla każdego, środki były zblokowane przez ten czas, sl by to załatwił szybko i boleśnie, ale na chwilę, bo walczy się cały czas. Tak więc nie ma tu jakiejś recepty że hedge lepszy czy sl lepszy. Ogólnie bez jednego bądź drugiego nie da się zarabiać, może da się grać na mikro pozycjach w stosunku do depo, ale nie zarabiać.

2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.
- atlanticos
- Maniak
też się nad tym zastanawiałem, ale nauczyłem się trzymać swojej analizy do momentu, aż nie zostanie zanegowana... Mam L na ujku już zabezpieczona na be+1 z TP na 97.60, a potem czekam z S-ką na 98 i nie dotykam wcześniej tej pary. Jak tam nie dolecimy to poszukam czegoś innego - liczę na dane z USAButterfly pisze:Atlanticos a czy na ujku nie jest już wyrysowany taki mniejszy RGR?

- ZielonaMgielka
- Maniak
SL = HEDGEolekdudi pisze:Witam
od jakiegoś czasu czytam
pozdrawiam
wszystkich
W obu przypadkach bilans pozycji wynosi 0 z ta roznica ze bedac w dwoch przeciwnych pozycjach placi sie ujemny swap.
SL jest postrzegany jako wziecie straty a hedge jako odroczenie tej decyzji jednak -1 + 1 zawsze wynosi 0.

Ostatnio zmieniony 25 cze 2013, 12:45 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.