BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Trochę zawile pytanie zadajesz, to o czym piszesz musisz sam wypatrzyć albo na wykresie albo u kogoś na scrinach.
Nikt tego poprzez forum nie nauczy. Jest masę instrukcji na forum jak szukać, wystarczy przeczytać.
No ale Piszesz ze rozumiesz. Pewnie rozumiesz, ale biernie, i tylko samemu zdobyte spostrzeżenia pomogą rozwikłać tą zagadkę :) Ty to wiesz, i Ty to widzisz, ale nie łączysz wiedzy własnej z tymi informacjami w głowie.
Jeżeli chcesz, żeby ktoś Ci to na prawdę dobrze wytłumaczyć, to chyba tylko szkolenia pozostają, kilka godzin tłumaczenia z ruchu ceny i zaświtało by w głowie.
Ale ostrzegam, nie dowiesz się tam żadnych cudów, bo Ty to wiesz, ale jeszcze nie zaskoczyła ta wiedza.
Ja nie chodziłem na szkolenia z ZL, czy S/D ale sam z informacji na forum, parę smaczków sobie powyciągałem i ułożyłem w jakąś koncepcje.
Myśl krytycznie i rób notatki, mi to dopiero pomogło w wyszukaniu jakiegoś sensu :)

Jeżeli ułożysz sobie jakaś koncepcie, wtedy zrób scrina opisz ją i zapytaj co inni sądzą na ten temat, krytyczna ocena innych dobrze wpływa na trzeźwe spojrzenie, bo ktoś albo napisze, że jest OK, albo ze farmazony wymyśliłeś :)

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

FBO na GU, z TP na ZL D1, narazie potiwerdzona ma m15.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Damfry nie chcę mi się już za bardzo rozpisywać ale mniej więcej tak jak Ty to widzę, Ogólnie całe podejście się nie zmieniło kwestia znalezienia dla siebie odpowiedniej metody wejść i tak dalej. Sam kierunek łatwo jest wyznaczyć szczególnie z większych interewałów, teraz każdy musi szukac i znaleźć odpowiednie wejścia dla siebie poprzez obserwację rynku. można wejść raz z dużym SL i czekać cierpliwie, można grać codziennie i dokładać codziennie na korekcie od nowa, itd.
Mnie wczoraj też przejechali na kablu niby kierunek znałem ale wiadomo to nie wszystko trzeba być cierpliwym i wyczekać swoją szansę.

A tak sobie rzucę jeszcze jak widzę edzia.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Strat nie da się uniknąć. Mój dzisiejszy kabelek mimo dynamicznego początku też słabiutko wygląda. :cry:

Edit: zamknłąem, za duże ryzyko, za blisko do danych, za blisko do minimów, zobaczymy po 14.30

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Szybki skalp na edku.
Usdchf myślałem ze będzie troszkę jeszcze do góry niestety nie miał siły iść dalej.. a szkoda

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Muszę przyznać że ładnie ci te skalpiki wychodzą. Ja siedzę w EURCAD, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Niestety ujek mnie oszukał.. na domiar złego tylko pierwsze wejście sell bylylo wg systemu później zacząłem kombinować.... ahhh szkoda mógłby byc super profit.

Gbpusd ciągle w grze nie wiem czy nie przestawić na be... ale chyba nie będę tego robił nie widzę jakiś mega zagrożeń a strata jest akceptowalna.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2013, 11:04 przez Trader1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

i Jeszcze jedno wejście w edka sell

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Na GU też się dzisiaj czaiłem, ale nie wszedłem bo nie wybili wczorajszych maximów.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Ja dziś z doskoku. Od jutra znów będę musiał zrobi mała przerwę, za jakiś miesiąc lub dwa będę mógł tu wrócić na dłużej.

Pozdrawiam was DigitalSmoke , Czerwieniek i wszystkich przeglądających morza pipsow życzę i wciąż do przodu.

Edit GU na BE muszę odejść a nie chcę straty..

Edit BE zaliczone

Najbardziej żałuje ujka......szkoda ... ale jak się nie przewróci to się nie nauczy

ODPOWIEDZ