Witam,
zobaczyłem na blogu jakiegoś tam Roberta wypowiedź, że na forexie cena jest losowa tj. prawdopodobieństwo wynosi 50% dla wzrostu/spadku. Zastanawiałem się czy ktoś z was testował strategię polegającą na wchodzeniu samych longów/shortów przy dobrych rozłożeniu Stop loss/Take profit czyli RR. Nie mówię tutaj, żeby tak grać, tylko, po prostu zaciekawiło mnie to i jeżeli ktoś tak robił czy mógłby przedstawić wyniki ;D Jeżeli nie, spróbuje sam stworzyć robota inwestującego same longi/shorty i zobaczyć jak to wyjdzie ;D
tylko long/short
tylko long/short
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
Re: tylko long/short
tak były prowadzone takie badania i rozważania teoretyczne. Nie pamiętam nazwy tematu ale poszukaj wątków użytkownika ŁowcaG.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Re: tylko long/short
wielkie dzięki, szukałem przed założeniem tematu ale niestety nie dałem rady nic znaleźć
Przepraszam za zaśmiecenie.

Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.