tylko long/short

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

tylko long/short

Nieprzeczytany post autor: powermug »

Witam,
zobaczyłem na blogu jakiegoś tam Roberta wypowiedź, że na forexie cena jest losowa tj. prawdopodobieństwo wynosi 50% dla wzrostu/spadku. Zastanawiałem się czy ktoś z was testował strategię polegającą na wchodzeniu samych longów/shortów przy dobrych rozłożeniu Stop loss/Take profit czyli RR. Nie mówię tutaj, żeby tak grać, tylko, po prostu zaciekawiło mnie to i jeżeli ktoś tak robił czy mógłby przedstawić wyniki ;D Jeżeli nie, spróbuje sam stworzyć robota inwestującego same longi/shorty i zobaczyć jak to wyjdzie ;D
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Re: tylko long/short

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

tak były prowadzone takie badania i rozważania teoretyczne. Nie pamiętam nazwy tematu ale poszukaj wątków użytkownika ŁowcaG.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
powermug
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: tylko long/short

Nieprzeczytany post autor: powermug »

wielkie dzięki, szukałem przed założeniem tematu ale niestety nie dałem rady nic znaleźć :) Przepraszam za zaśmiecenie.
Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.

ODPOWIEDZ