AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

super działa ! dzięki wielkie !

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ranyyy.... Panowie albo mam zły dzień, albo Wy robicie wszystko aby ludzi zniechęcić do używania własnej platformy :)

Do rzeczy:
- skuszony AlgoStudio na nowym komputerze próbuję zainstalować Alior Tradera (wersja dla rachunków real). Nie jest łatwo odszukać jakiś link do pobrania programu, na stronie http://www.trader.aliorbank.pl/ jest tylko wersja demo.
- po kilkuminutowych poszukiwaniach (niestety google nie pomaga) w końcu znajduję http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader

- odpalam instalkę a po instalacji wyskakuje mi okno Setup gdzie nie mam wpisanego żadnego połączenia i muszę je konfigurować ręcznie. Dlaczego połączenie nie jest domyślnie zdefiniowane ?

No i co mam tam wpisać ? Marchew pomocy :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
green7 pisze:Ranyyy.... Panowie albo mam zły dzień, albo Wy robicie wszystko aby ludzi zniechęcić do używania własnej platformy :)

Do rzeczy:
- skuszony AlgoStudio na nowym komputerze próbuję zainstalować Alior Tradera (wersja dla rachunków real). Nie jest łatwo odszukać jakiś link do pobrania programu, na stronie http://www.trader.aliorbank.pl/ jest tylko wersja demo.
- po kilkuminutowych poszukiwaniach (niestety google nie pomaga) w końcu znajduję http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... ior_trader

- odpalam instalkę a po instalacji wyskakuje mi okno Setup gdzie nie mam wpisanego żadnego połączenia i muszę je konfigurować ręcznie. Dlaczego połączenie nie jest domyślnie zdefiniowane ?

No i co mam tam wpisać ? Marchew pomocy :)
Looknij na screena. Rozumiem, że chodzi Ci o real.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

dzięks, wiedziałem że będzie szybciej zapytać niż szukać :)

Ale to tak ma być, że to połączenie samo się nie tworzy ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
green7 pisze:Ale to tak ma być, że to połączenie samo się nie tworzy ?
Nie, powinno być w instalce.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

musze się pochwalić że będę kupował samochód nowy a pieniądze zarobiłem na giełdzie, prawie wszystko zarobione na forex i troszkę na GPW. A co do samochodu to rozglądałem się za nowym nie drogim i w sedanie i znalazłem w salonie Peugeot 301 kolor biały, silnik 1.2, wyposarzenie podstawowe za 36.900 zł , Niech i wam się dobrze wiedzie tak jak Mi ostatnio! pozdrawiam

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

lucek34 pisze:musze się pochwalić że będę kupował samochód nowy a pieniądze zarobiłem na giełdzie, prawie wszystko zarobione na forex i troszkę na GPW. A co do samochodu to rozglądałem się za nowym nie drogim i w sedanie i znalazłem w salonie Peugeot 301 kolor biały, silnik 1.2, wyposarzenie podstawowe za 36.900 zł , Niech i wam się dobrze wiedzie tak jak Mi ostatnio! pozdrawiam
Tak Ci dobrze "ostatnio" idzie a rzucasz się na marne 1.2 i podstawowe wyposażenie? ;-)
Nie zapomnij odłożyć kasy na PODATEK ;-)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

mclair
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mclair »

a co z tą platformą na smartfony? ile jeszcze można? już powoli zaczyna sie tracic cierpliwosc. zna ktoś jakąś konkretną date bo miało już dawno być...

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

buchcik pisze:
Tak Ci dobrze "ostatnio" idzie a rzucasz się na marne 1.2 i podstawowe wyposażenie? ;-)
Nie zapomnij odłożyć kasy na PODATEK ;-)

"Na duże miasto to 1.2 silnik jest idealny, rzadko przekraczam 80km na godzinę bo ciągle korki! do miasta w sam raz, a do wyposażenia dorzucę tylko klimę.

a co do podatku to trochę pokryje mi straty z przed 3 i 2 lat a resztę to pieniądze mam tzw. w skarpecie. (wszystko układa się od razu rozliczę się za wcześniejsze lata)

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Znalazłem ciekawy bug w Alior Traderze 2 :-)
Włączcie sobie wykres, najlepiej jakiś dynamiczny (żeby było widać często zmiany) - nawet najlepiej na "Ticks" to widać, bo na innych można nie zauważyć... i teraz NA WIERZCHU otwórzcie sobie okienko czata skype (a pod spodem żeby nadal był widoczny wykres)... i co? ceny się na rynku zmieniają, a gdy okno czatu skype jest na wierzchu, to się wykres nie odświeża... wystarczy okienko skype zminimalizować (lub kliknąć w pulpit AT, żeby wyszedł "na wierzch") i wykres znów zaczyna się odświeżać ;)

Próbowałem z różnymi programami i narazie tylko na skype to działa ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

ODPOWIEDZ