Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
kactuzz
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: kactuzz »

Mam pytanie mianowicie interwencji NBP, który sprzedał pewną ilość walut obcych za złotego powodując spadek np zł do eur. Czy wcześniej jest dawana jakaś informacja o przeprowadzeniu takiej "interwencji"? Jeśli nie, to przecież ludzie, którzy o tym decydują (lub podstawione za nich osoby) mogą na tym zarobić fortunę.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

kactuzz pisze:Mam pytanie mianowicie interwencji NBP, który sprzedał pewną ilość walut obcych za złotego powodując spadek np zł do eur. Czy wcześniej jest dawana jakaś informacja o przeprowadzeniu takiej "interwencji"? Jeśli nie, to przecież ludzie, którzy o tym decydują (lub podstawione za nich osoby) mogą na tym zarobić fortunę.
Nie tylko nie informują, ale tuż przed taką interwencją potrafią nie powiedzieć prawdy jak to zrobił ostatnio na konferencji RPP szef naszego BC :mrgreen:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

brother pisze:
kactuzz pisze:Mam pytanie mianowicie interwencji NBP, który sprzedał pewną ilość walut obcych za złotego powodując spadek np zł do eur. Czy wcześniej jest dawana jakaś informacja o przeprowadzeniu takiej "interwencji"? Jeśli nie, to przecież ludzie, którzy o tym decydują (lub podstawione za nich osoby) mogą na tym zarobić fortunę.
Nie tylko nie informują, ale tuż przed taką interwencją potrafią nie powiedzieć prawdy jak to zrobił ostatnio na konferencji RPP szef naszego BC :mrgreen:
Z moich wici wiem że jeszcze jest lepiej, nie informują a do tego czekają czy rynek zrobił to co trzeba wiem że kiedyś rzucili aby osłabić naszego złocisza raptem 9 mln eur a rynek zrobił swoje o jakieś 700 pipsów - tak więc moce maja straszne de facto wiem z dobrych źródeł że jakby chcieli to naprawdę EUR/PLN jechałby wąskim korytarzykiem.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

ipsumlorem
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ipsumlorem »

Fajnie by było gdyby powstał na forum słownik z pojęciami typu: soniki, zulusi, edek, ujek itp. itd.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

ipsumlorem pisze:Fajnie by było gdyby powstał na forum słownik z pojęciami typu: soniki, zulusi, edek, ujek itp. itd.
http://forex-nawigator.biz/forum/s-owni ... t1663.html
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Georgi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Georgi »

Witam,
gdzie znajde jakies opis wskaznika Pivot Points Multitimeframe?
BEZ ZASAD NIE MA GRY...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Opis Pivotów znajdziesz na wielu stronach o FX - wystarczy wygooglować, a multitimeframe prawdopodobnie odnosi się do tego, że pokazuje wiele pivotów na jednym wykresie z różnych skal czasowych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

grizmo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grizmo »

a czy ktos slyszal o go4x? poczytalem troche w necie i wyglada calkiem niezle, ale szukam dodatkow jeszcze opinii, chce w to wejsc, ale wole miec wiecej pewnosci

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Proszę bardzo:
http://forex-nawigator.biz/forum/go4x-p ... t9569.html

Cała masa opinii ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ipsumlorem
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ipsumlorem »

Akhh pisze:
ipsumlorem pisze:Fajnie by było gdyby powstał na forum słownik z pojęciami typu: soniki, zulusi, edek, ujek itp. itd.
http://forex-nawigator.biz/forum/s-owni ... t1663.html
To slownik z pojeciami rynku forex, chodzilo mi bardziej o forexowy"slang", skroty uzywane podczas dyskusji.

ODPOWIEDZ