Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

niemiaszek pisze:EURO-DOLLAR: being suggested that dollar move was basically down to large ish
order executed in a complacent market, where liquidity had dried up and that
maybe the originator of the order was intent on triggering stops. Current rate
$1.3371
:509:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

- Wedle danych CFTC w minionym tygodniu zmniejszyła się ilość pozycji "spekulacyjnych" zakładających wzrost wartości amerykańskiej waluty

- Francuska rządząca partia (Socjaliści) zaapelowała o osłabienie euro oraz zmianę założeń deficytu wewnątrz UE, równocześnie oskarżając Wlk. Brytanie oraz Niemcy o działanie na szkodę europejskiej gospodarki.
Zródło Bossafx

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

259 pisze:
niemiaszek pisze:EURO-DOLLAR: being suggested that dollar move was basically down to large ish
order executed in a complacent market, where liquidity had dried up and that
maybe the originator of the order was intent on triggering stops. Current rate
$1.3371
:509:

Moim zdaniem na poziomie 1.3400 jest nie "niedokończona sprawa" i zostanie on w niedługim czasie zaliczony (bez względu na dalszy kierunek po wydarzeniach).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

QTrader pisze:... jest nie "niedokończona sprawa"
jakoś mi to bardzo znajomo zabrzmiało :wink: ...znamy się :?:
nawet mogę śmiało powiedzieć, że to moje słowa, więc albo mam zwidy albo coś w tych moich przypuszczeniach jest... :D
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

259
Maniak
Maniak

magura2004 pisze:- Wedle danych CFTC w minionym tygodniu zmniejszyła się ilość pozycji "spekulacyjnych" zakładających wzrost wartości amerykańskiej waluty

- Francuska rządząca partia (Socjaliści) zaapelowała o osłabienie euro oraz zmianę założeń deficytu wewnątrz UE, równocześnie oskarżając Wlk. Brytanie oraz Niemcy o działanie na szkodę europejskiej gospodarki.
Zródło Bossafx
I jeszcze gwarancji 100%, dożywotniego zatrudnienia, zdrowia i wiecznej młodości...

Z COT to ja bym nie wyciągał zbyt dalekich wniosków jeżeli chodzi o waluty.
W przypadku futures na indeks dolara mali spekulanci mocniej zredukowali longi, duzi też zmniejszyli ale zdecydowanie mniej i jeżeli już jakoś to interpretować to spodziewają się oni osłabienia, a nie wzmocnienia. Co najlepiej widać po pozycjach komercyjnych którzy są zawsze odwrotni do całej reszty (dzięki nim ta reszta ma z kim handlować ;-) )
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=DX&p=w1
Ale to wszystko o kant tyłka bo raz że CME to nie cały świat, dwa, że to jest krótkoterminowa, lewarowana gra (zupełnie inna niż to w co grają naprawdę duże pieniądze), a trzy że to było w zeszły wtorek.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

nie często mi się zdarza, sugerować się formacjami, ale na indexie $ mamy chyba podwójne dno (80.70/71), które pokrywa się z wcześniejszymi szczytami (trochę PA), może coś się z tego wyklaruje do jutra :roll:

jeżeli się mylę to mnie poprawcie :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

niemiaszek pisze:
QTrader pisze:... jest nie "niedokończona sprawa"
jakoś mi to bardzo znajomo zabrzmiało :wink: ...znamy się :?:
nawet mogę śmiało powiedzieć, że to moje słowa, więc albo mam zwidy albo coś w tych moich przypuszczeniach jest... :D
Dobra pamięć.
Wygląda na to ze poznaliśmy się w "poprzednim wcieleniu". ;)
Pozdrawiam

259
Maniak
Maniak

niemiaszek pisze:nie często mi się zdarza, sugerować się formacjami, ale na indexie $ mamy chyba podwójne dno (80.70/71), które pokrywa się z wcześniejszymi szczytami (trochę PA), może coś się z tego wyklaruje do jutra :roll:

jeżeli się mylę to mnie poprawcie :wink:
Ja widzę tylko konsolę po spadkach. Ciężko coś gdybać bo sytuacja jest po prostu idiotyczna: FED mówi do dzieci w przedszkolu jedno, a banda cwaniaków która opanowała piaskownicę obstawia, że FED zrobi drugie. I gardłuje żeby przekrzyczeć FED i nagonić resztę ... reszta zaś stoi sobie z boku i przypatruje się co z tego wyniknie.

EDIT:
My first post of the day summed it up. The market has no clue what the Fed’s gonna do, and even if they did, they won’t know what to buy or sell on the news.
http://www.fxbriefs.com/wrapup/fxbriefs ... d-of-fomc/

259
Maniak
Maniak

Złote byki mogą liczyć na małe wsparcie:
47 minutes ago | June 17th, 2013 21:49:14 GMT
Gold – China gold exchange traded fund to be listed on Shanghai Stock Exchange

by Eamonn Sheridan

Huaan Asset Management Co. aims to attract as much as $400 million in initial funding
Will be one of China’s first gold ETFs
To list on the Shanghai Stock Exchange

This is a positive sign for the gold price
400 baniek nie jest jakąś wielką kwotą - zaledwie jakieś 287 768 uncji po dzisiejszych cenach. Dla porównania w 2008 roku, przez Londyn przechodziło ponad 18 milionów uncji dziennie...
Albo ten największy ETF: GLD - SPDR Gold Trust - dzisiejsza wartość $44 649 562 092.21, trzyma obecnie 32 252 855.33 uncji lub 1 003 168 ton jak kto woli.
Tak więc Chińczycy startują skromniutko... ale zawsze coś :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

@259 Dziękuję Ci że jesteś, jesteś nie tylko skarbem tego forum, ale wręcz skarbem narodowym.
Wszyscy Ci publikanci na etacie przy Tobie się chowają, a Ty tutaj za darmo...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany