DayTrading: Poniedziałek 17.06.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 17.06.2013
nie udzielam się
A ja z ciekawości się pojawię, żeby popatrzeć sobie jak się inni produkują.
Bardziej to traktuje jako konfrontację z moim sposobem myślenia i analizy. Poza tym jest tam jedna osoba, z którą chciałbym wymienić kontakt. (coś poza wirtualnym)
Przyznam się, że miałem zaproszenie, żeby tam wykładać, ale co ja im powiem? To wszystko trzeba robić przez doświadczenie swoje i innych... a nie za pomocą takich szkoleń
-- Dodano: pn 17-06-2013, 13:03 --
AUDJPY - kończy korektę moim zdaniem.
Akumulacja.
Bardziej to traktuje jako konfrontację z moim sposobem myślenia i analizy. Poza tym jest tam jedna osoba, z którą chciałbym wymienić kontakt. (coś poza wirtualnym)
Przyznam się, że miałem zaproszenie, żeby tam wykładać, ale co ja im powiem? To wszystko trzeba robić przez doświadczenie swoje i innych... a nie za pomocą takich szkoleń

Akumulacja.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
nie narzekammarekdt pisze:Spoglądam kątem oka na DAXA i DOW i Nikkei - wszędzie wzrosty... może być uderzenie "w ryzyko" w USA.
Moim zdaniem DAX powinien kontynuować wzrosty.
AUDUSD - także wygląda na "gotowy" do kupowania... Do tego pary jenowe...
Nie widzę, co by mogło spowodować takie spadki Nowy123.
Jak Ty się odnajdujesz w tym wszystkim? To Twój system? Rozumiesz jak działa? Sprawdza się? Masz efekty w postaci realnych zysków?

to tylko taka projekcja jesli wybija gora to wiadome nici z tego a to tylko moze dokonac poprzez EUR USD

-- Dodano: pn 17-06-2013, 14:19 --
http://stooq.pl/q/?s=es.f&d=20130617&c= ... 1&r=audjpymarekdt pisze:A ja z ciekawości się pojawię, żeby popatrzeć sobie jak się inni produkują.
Akumulacja.
http://stooq.pl/q/?s=es.f&d=20130617&c= ... 1&r=audjpy'
trocje korelacja sie rozjechala

ale nam zafajdli region, Turcja, Czechy, do niedawna Węgry
ciekawe czy to przyniesie korzyść w średnim terminie, w tym kontekście to wcale nie znaczy że polski rząd może sobie jeszcze więcej dymdać bo przecież oni są znacznie gorsi no więc nasza sytuacja nie jest taka zła
na serio, to inwestycyjnie jest dobry moment, wychodzimy z kryzysu, oni popierd**olili w nieodpowiednim momencie hehe
ujek konsola, hmmm, stany otworzą i range 250 pips
ciekawe czy to przyniesie korzyść w średnim terminie, w tym kontekście to wcale nie znaczy że polski rząd może sobie jeszcze więcej dymdać bo przecież oni są znacznie gorsi no więc nasza sytuacja nie jest taka zła
na serio, to inwestycyjnie jest dobry moment, wychodzimy z kryzysu, oni popierd**olili w nieodpowiednim momencie hehe
ujek konsola, hmmm, stany otworzą i range 250 pips
Miałeś dziś mocno zrewidowane dane o sprzedaży samochodów. pomyłka była rzędu 1% na korzyść - i mimo dzisiejszego słabszego odczytu - to była dobra wiadomość (gospodarka AU zwalnia, ale nie tak szybko jak zakładano)
To też dobra wiadomość dla Jena japońskiego i japońskiej gospodarki... zgadnij dlaczego?
Chociaż to nie były bardzo ważne dane - zachęcają do kupna... - (optymizm)
Kursy są nisko - Amerykanie mają wystawiony rynek...
To też dobra wiadomość dla Jena japońskiego i japońskiej gospodarki... zgadnij dlaczego?
Quo Vadis? Już wiesz ?
dolar skoczył, od razu na wskaźniku widać 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wow... saldo obrotów bieżących w PLZONIE pozytywne
bycze te dane dla krótkoterminowego ryzyka... w EM...
Buch AUDJPY strzelił 20 pips. - mamy falę nr 3.
Powodzenia!

Buch AUDJPY strzelił 20 pips. - mamy falę nr 3.

Powodzenia!
Quo Vadis? Już wiesz ?
to jest narzędzie by mówić o w miarę dobrym PKB, a konsumpcja jest cieniutka mimo 6 lat doświadczenia w uniimarekdt pisze:Wow... saldo obrotów bieżących w PLZONIE pozytywne
za rok też tak będzie bo płaca minimalna mało wzrosła (80%) i dochodzą opłaty śmieciowe
minimalna jest benchmarkiem dla pozostałych płac
kredyciarze powinni głosować na PiS z tego powodu iż oni zracjonalizują wzrost płac w oparciu o założenia unii europejskiej i łatwiej będzie spłacić kredyt
w ogóle szansa szybkich spłat kredytów ze względu na podwyższanie płac jest bagatelizowana
mówi się tylko że "eksporterom będzie łatwiej"
AUD = CHINY dane nie JAPONIAmarekdt pisze:Miałeś dziś mocno zrewidowane dane o sprzedaży samochodów. pomyłka była rzędu 1% na korzyść - i mimo dzisiejszego słabszego odczytu - to była dobra wiadomość (gospodarka AU zwalnia, ale nie tak szybko jak zakładano)

JEN poszedl pod obrone wspracia na 94 i pod NIKKIe nic wiecej

-- Dodano: pn 17-06-2013, 14:44 --
teraz czekani czy nikke cofnie dzis w nocy czy pojada za ciosem na opor to by nam dalo kopa na U J pod L

lecz mamy FED i te spekulacje czy zmniejsz luzowanie czy nie

-- Dodano: pn 17-06-2013, 14:45 --
AUD to waluta surowcowa
Hej POlskie forum,
Robię siwy dym na forum soników, jak kto chce się pośmiać
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost6757721
P.S. Połowa forum mnie banuje za pisanie o wzrostach edka do 1.3470 a nic im jeszcze nie pisałem o 1.37. Wtedy to już mnie zastrzelą
Robię siwy dym na forum soników, jak kto chce się pośmiać
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost6757721
P.S. Połowa forum mnie banuje za pisanie o wzrostach edka do 1.3470 a nic im jeszcze nie pisałem o 1.37. Wtedy to już mnie zastrzelą

Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.