Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Pierwsza pozycja od dłuższego czasu, strasznie mało siedziałem przy wykresach przez ostatnie parę dni, dużo setupów mi uciekło, no ale trudno :P

-7.2 na edku, 3lt h1 + uklepanie i po podwójnym dnie wejście, niestety chyba w dół lecimy.

Pozdro

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Witam. Szkoda, że Cię wycięło. Brałeś pod uwagę LT2 (screen) czy tylko LT1? Lt1 jest prowadzona od końca głębszej korekty a LT2 raczej H4.
Ja w to nie wchodziłem bo moja linia odbicia była dużo niżej i cena do niej nie wróciła (czerwona linia ze screena). Prócz tego, że by wróciła musiałaby dać szansę do wejścia. Może jeszcze tam dotrze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siemasz Pozytyw,

To się właśnie nazywa odjebanie maniany - patrz screen.

Niestety ale mam duży problem z motywacją i koncentracją. Czekam cały czas na pieniądze, które miały być 2 tygodnie temu (nie zależy to ode mnie, więc dostaję ciężkiej kurwicy) i niestety ale nie jestem w stanie grać normalnie. Siadam do komputera o 12-13, łącznie spędzam przy platformie może 15 minut.. 0 motywacji do działania, widzę setupy a nawet nie chce mi się zagrywać. Czuję, że gra normalna zacznie się jak wejdę na real, bo jakby nie patrzeć to całkowicie straciłem chęć do działania...

Mam nadzieję, że w końcu się uda wrócić na real, a póki co to mam nadzieje, że może chociaż jutro się obudzę z nową "motywacją" do działania i coś pogram normalnie, ale to zobaczymy. Niestety ale 3-krotnie jak nie więcej miałem już poczucie "zaraz będzie super, będą pieniądze i będę mógł grać" i byłem mega nakręcony a skończyło się tak jak widać. To niestety wypala moją chęć do działania jak nic innego, ale co poradzę?
pozytyw pisze: Brałeś pod uwagę LT2 (screen) czy tylko LT1? Lt1 jest prowadzona od końca głębszej korekty a LT2 raczej H4.
W związku z tym, że się opier****m to tej linii nie miałem narysowanej (Ogólnie to powinienem mieć h4-m5-m1 na wykresie + narysowane wszystkie linie, ale zeszłego tygodnia przestałem o to dbać i grałem na MT4 gdzie nie mam tak ustawione tylko przełączam TF'y). Zauważyłem ją dopiero dzięki Tobie. Prawdopodobnie gdyby była ta linia to rozegrał bym to i tak tak samo (oczywiście nie zamknąłbym na 0, to bym debilny błąd, ale to nie ma związku z LT tylko z moją głupotą i rozpiżdżeniem).

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

Dzisiaj 1 pozycja i na niej prawdopodobnie zakończę.

SL 3.5p TP 19.4p co daje 5.5 RR :D

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Cześć. Fajne wejście ale wyjście to już mistrzostwo :D
Ja dziś na Gbp Usd patrzyłem na L (trend up H1) ale ani razu nie miałem dobrego układu do wejścia.
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

TP było na podstawie zl'ki h1 wzrostowej + liczba z 7'ką na końcu. Tak samo dla longa jak wyznaczam TP to patrzę na najbliższy SR/ZL na h1 i obsuwam poniżej tej linii do liczby z końcówką 3. Ja dzisiaj skończyłem dzień na małym minusie, zagrałem 3 debilne (z czego 2 zupełnie bez sensu transakcje), oczywiście gdybym zagrał według zasad to byłoby +30p luźno, ale niestety.. Widzę, że jak jestem czymś rozproszony/gram z doskoku to robię głupoty straszne i nie trzymam się systemu. Może to z powodu znudzenia tym demo i brakiem motywacji?

Pozdro

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Cześć Midas, a jaką skutecznością dysponujesz i rr? Bo wiesz zamiast czekać zawsze można spróbować sił, skromne depo skołować i jazda z lotem razy dwa,
najtrudniejszy pierwszy trejd a później to tylko pieniądze kasyna ryzykujesz. Tylko ta skuteczność powinna być ponad 50% a rr im większe tym lepsze.
Tylko że to walka sama z sobą :) ale w sumie czekać i tak musisz to może za ten czas się depo zbuduje. Tylko tak jak pisałem, największe starcie
ze sobą samym byś musiał stoczyć, najlepsze setupy i przestrzeganie mm bez tego nie ma co zaczynać takiej zabawy.
Mnie też swego czasu się Fx odechciało zwykle wstawałem rano tak po 7 czasem po 8 a jak jej miałem serdecznie dość to i o 11-12 ale mimo to siadałem do konsoli,
bo przerwa i tak i tak nic by mi nie dała, a kurwie trzeba dać popalić. Teraz mam kurde przerwę niechcianą, ale to już siła wyższa, trzeba świat ratować :D
Pozdrawiam.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dziś 1 sl 8p, znowu 0 skupienia i może 15 minut przed wykresami..

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ale paskudny dzień, 2x na ejku be zaliczyłem, mogłem brać po 20-30p ale widziałem potencjał na ruch 100pipsowy no i dupa z tego wyszła :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

-4, -8, be.

Znowu liczyłem na 50-60p a mogłem spokojnie zebrać 20-25

ODPOWIEDZ